Érdekes mobil koncepciók a nagyvilágból


Szerző: Kov | Dátum: 2011-02-03 23:46:08 | Rovat: Multimédia


Álom kütyük örök álmodozóktól:


Az interneten rengeteg olyan designnal és koncepcióval találkozhatunk, melyek messzire rugaszkodnak a konvenciók talajáról. Ez a kreativitás azonban leggyakrabban vesztüket is okozza, szinte mindegyikük hamvába holt terv, elenyésző százalékuk éli meg a tömegtermelést. Ettől függetlenül akad közöttük leleményes és innovatív megoldás, mely inspirálóan hat mind a tervezőkre, mind a fogékonyabb átlagemberekre is, de a futurisztikus renderelt képek látványnak sem utolsók. Most kalandozzunk el egy picit a mobil koncepciók világában, hogy ezen tervezők hogyan képzelik a el a jövő eszközeit.


Hiromi Kiriki Sony koncepciója

Hiromi Kiriki Sony koncepciója


Először is itt egy Sony koncepció, mely bár nem a legfrissebb, mégis az utóbbi idők egyik legmerészebb gondolata. A terveket Hiromi Kiriki készítette, melyről nem is igazán lehet eldönteni, hogy mobiltelefon vagy számítógép akar lenni, de elnézve napjain okostelefonjait és a belátható jövőt, a határ erősen elmosódni tűnik. Az eszköz alapját egy méretes flexibilis OLED kijelző képzi, amit akár a csuklónkra is csavarhatunk, ha nem használunk.


Technikai részletekbe nem éri meg belegabalyodni, hiszen a tervező sokszor jelenleg még nem létező megoldásokra alapoz, de állítása szerint 2020-ra ezek már mind rendelkezésre állhatnak. Tegyük hozzá, hogy például fólia vastagságú, hajlítható színes kijelzőkkel már évek óta kísérleteznek, innen nézve nem is tűnik olyan elvetemült ötletnek.


Flexibilis OLED és holografikus projektor

Flexibilis OLED és holografikus projektor


A szerkezetet kiegyenesítve csak lerakjuk az asztalra, és máris tapicsokalhatjuk a kijelzőt. Azonban ha ez kevésnek bizonyul, akkor a koncepció tartogat némi meglepetést. A középen végighúzódó dudor ugyanis egy holografikus projektort rejt, amivel a szembe falra egy sokkal nagyobb munkaterületet vetíthetünk. Ezt még kiegészíti két kihajtható billentyűzet panel, és máris belevághatunk a munkába, játékba vagy egy kis mozizásba. Ez így ebben a formában jelenleg picit elképzelhetetlen, de én nem vagyok semmi jó elrontója, mint a legtöbb koncepciónak, ennek is drukkolok, hogy a jövőben egyszer csak megvalósuljon.


Egy másik érdekes elképzelés a Motorola Atrix, melyet Lin Jian Feng álmodott meg. Méretét tekintve valamivel kisebb, mint egy átlagos tablet, inkább tűnik egy méretes okostelefonnak, ami valójában egy dupla magos asztali számítógépet rejt. A 4 hüvelykes kijelző nem mondható túl nagynak, viszont a megfelelő perifériák és kiegészítők bevetésével sok mindent ki lehet hozni belőle. Az Atrix ezeket egy elegáns mozdulattal egyszerűen szerves részévé teszi a szerkezetnek, így némi origamizás után egy használhatónak tűnő billentyűzet, egy pöcökegér megfelelő gombokkal és egy kijelző támasz varázsolható elő.


Motorola Atrix

Motorola Atrix koncepció


A Transformer-eket alázó jószágon egy aktuális Windows verzió futna, ezen kívül nem sokat lehet tudni róla, de nem is ezen van a hangsúly. A MID (mobile Internet device) kategóriát már évek óta temetik, de az ilyen vagány koncepciók újra és újra ráébresztik az embereket, hogy talán van még benne potenciál.Érdekes mobil koncepciók a nagyvilágból - galéria:

Hiromi Kiriki Sony koncepciója Hiromi Kiriki Sony koncepciója Hiromi Kiriki Sony koncepciója Hiromi Kiriki Sony koncepciója Hiromi Kiriki Sony koncepciója Hiromi Kiriki Sony koncepciója Hiromi Kiriki Sony koncepciója Hiromi Kiriki Sony koncepciója Hiromi Kiriki Sony koncepciója Hiromi Kiriki Sony koncepciója Motorola Atrix koncepció Motorola Atrix koncepció Motorola Atrix koncepció Motorola Atrix koncepció

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Alcor ePad Android tablet (7", 1GHz) >> 46.590 Ft


PCHelpline: Icarus 701 Tablet (7"-os, Android) >> 69.900 Ft
Címkék:  koncepció, telefon, tablet, számítógép, OLED, hologram, projektor


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva