DARWINmachine Hammerhead HMR989 mod


Szerző: Kov | Dátum: 2011-01-31 16:28:31 | Rovat: Tuning


A gyönyörű szerkezet egy képzett mérnök/versenyautó tervező munkája:


Matthew Kim jelentős tapasztalatokat szerzett versenyautók építésében, valamint a mérnöki tudomány több ágazatában is otthonosan mozog, tehát mind technikai, mind modern esztétikai érzéke igen fejlett. A történet számunka érdekes része ott kezdődött, amikor elhatározta, hogy beszerez egy új számítógépet. A kínálat alapos átböngészése után szomorúan konstatálta, hogy az elmúlt 20 évben szinte semmit nem változott a PC házak piaca, alapjában véve ugyan azok a sablonos tégla dobozok sorakoznak egymás mellett, ráadásul a belső elrendezésük sem túl izgalmas. Ezért úgy döntött, hogy inkább maga épít egy teljesen egyedi gépet, mozgósítva eddig szerzett szakmai tapasztalatait. Az volt a célja, hogy valami olyat alkosson, ami megváltoztatja az emberek viszonyát a számítógépekhez, egy valóságos technológiai ékszert szeretett volna létrehozni.


DARWINmachine Hammerhead HMR989

DARWINmachine Hammerhead HMR989


A DARWINmachine Hammerhead fő kulcsszavai az egyszerűség és elegancia. A minimalista masinát úgy tervezte, hogy bármely szögből nézve gyönyörű látványt nyújtson, ezért a szokásos hátlapi kivezetések is alulra kerültek, hogy a kuszán kikandikáló kábelek ne bomlasszák az összképet. Az alumínium váz a hagyományos házakhoz képest itt egészen új értelmet nyer, mert a komponenseket ebben az esetben nem egy dobozban rögzítjük, hanem csak egy középen végigfutó kerethez. Így az egész számítógép olyan moduláris lesz, mint egy versenyautó, ahol a legtöbb alkatrész pillanatok alatt eltávolítható, cserélhető. Például a táp kivétele két mozdulat, az elöl lévő merevlemezeket úgy cserélgethetjük, mintha fegyvertárak lennének, a memória és processzor eléréséhez pedig egy gyorskioldós panelt kell eltávolítani.


DARWINmachine Hammerhead HMR989

Hammerhead HMR989 - egyszerűség és elegancia


Ez a design amellett, hogy a kilógó alkatrészek miatt hihetetlenül jól néz ki, még a hűtést is segíti, mert a középen lévő masszív alumínium lemez hőleadó felületként is funkcionál. Ennek köszönhetően a Hammerhead hűvösen és csendben teszi a dolgát és mivel nem igazán beszélhetünk belső légtérről, még házhűtő ventilátorokra sincs szükség. A gép legtöbb alkatrésze alumíniumból készült, így amellett, hogy tartós és masszív, egy hasonló konfiguráció súlyának csak kb. 2/3-át nyomja. Annak ellenére, hogy a végletekig egyedi, a fontos szabványokhoz illeszkedik, ezért maga a konstrukció akár több generációnyi konfigurációt is kiszolgálhat.


DARWINmachine Hammerhead HMR989

a moduláris kialakítás nem csak esztétikum, de praktikum is egyben


Az első példánynak akkora sikere lett, hogy Matthew Kim úgy döntött, igény szerint bárkinek készít egy „hasonlót”. Mivel teljes mértékben kézzel készül, ezért nincs két egyforma darab, valamint a felületek kezelésével és festésével is lehet variálni a kívánt eredmény elérése érdekében. Tehát nem igazán sorozatgyártásról van szó, egyszerűen a megrendelőknek szépen lassan egymás után elkészíti ezt a valóságos műalkotást. Ebből adódóan a hardver specifikáció sem olyan kötött (inkább a design és színvilág dominál, semmint egy-egy konkrét gyártó, vagy típus) így például a Hammerhead HMR98902-be a következő komponensek kerültek:


Kék színű, CNC mart, anodizált alumínium keret
2.8GHz Intel Core i7-860 CPU
Gigabyte P55 alaplap
4 GB DDR3 RAM
1 x 40 GB Intel SSD
1 x extra hot-swap keret a második HDD-nek

DVD író
Thermaltake SpinQ CPU hűtő
ASUS nVidia GTX460 1GB videokártya
750W moduláris táp
1 x 640 GB elölről betölthető "hot-swappable" HDD
Windows 7 64-bit Home Premium


Az összeszerelés nagyjából két hetet vesz igénybe, a fenti csomagért pedig 2899.00 dollárt hagytak ott (plusz szállítási költség, tehát mondjuk 3000$). Tény, hogy nem olcsó mulatság, de az egyediségnek mindig ára van és már az is csoda, hogy egyáltalán bárki rendelhet egyet.DARWINmachine Hammerhead HMR989 - galéria:

DARWINmachine Hammerhead HMR989 mod DARWINmachine Hammerhead HMR989 mod DARWINmachine Hammerhead HMR989 mod DARWINmachine Hammerhead HMR989 mod DARWINmachine Hammerhead HMR989 mod DARWINmachine Hammerhead HMR989 mod

A hírhez kapcsolódó termékek, avagy ha megfelel egy "sima" PC ház is:


Aqua Electromax: BitfenixColossus Big-Tower táp nélküli ház >> 47.055 Ft


Bluechip: Enermax HOPLITE ECA3220 számítógépház >> 35.590 Ft


PCHelpline: Thermaltake VL20001W2ZD Element V >> 39.384 Ft
Címkék:  DARWINmachine, Hammerhead, mod, modding, PC, ház


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva