Thermaltake Level 10 GT - különleges számítógépház


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-01-24 17:01:45 | Rovat: Hardver


Therlmatake - autóvezetés ihlette PC házakkal:


Még 2009-ben jelent meg a Thermaltake Level 10 Super Gaming Modular Case terméke, ami a TT és a BMW Group DesignworksUSA együttes alkotása volt. A modulárisan felépülő doboz kiváló sajtót kapott, igaz, magas vételára miatt inkább volt reklám termék, semmint átütő siker. Talán ebből tanulva a TT kicsit újragondolta a koncepciót és a 2011-es elvárásoknak megfelelően átalakította a Level 10-et. Az új modell már GT névvel fut (lehet, hogy a 2012-es változat már GTX, vagy GTi lesz?) és több ponton is eltér elődjétől.Mit is kínál a Level 10 GT? Talán egy rövid fordítás a sajtóanyagból hűen tükrözi a Thermaltake elképzeléseit: „A Level 10 GT a formavilág nyelvén fejezi ki a szenvedély és az esztétika együttesét, mely a multimédia és játék élményt egyaránt fokozza. A modern játékok és multimédia alkalmazásoknak igen fejlett hardverkonfigurációkra van szüksége, ezek a hardver elemek pedig több helyet és optimálisabb szellőzést igényelnek, mint átlagos társaik... A modern multimédiás perifériák óriási átviteli sebességgel működnek, ezért a Level 10 GT tetején két USB 3.0 csatlakozó garantálja a SuperSpeed elérést. A külső vonalvezetés által rajzolt design folytatódik a beltérben is, fejlett és rendkívül hatékony kábelrendezési nyílásokkal. A rendszer könnyű hozzáférést biztosít az egyes részegységekhez, miközben a szelőzés is jelentősen javult az elődhöz képest..”


Talán ez a néhány kicsit túlzón önfényező néhány sor is remekül kifejezi, hogy a Thermaltake Level 10 GT nem az átlagfelhasználónak készült. Erről árulkodik a még mai szemmel is igen szokatlan forma, a szellőzés és az belső elrendezés is. Az átlag user például nem igényel USB 3.0 kivezetést a fedlapon, mint ahogyan nincs szüksége vízhűtés előkészítésre, fejhallgató tartó kampóra és egyenként cserélhető Hot-swap HDD dobozokra sem. Pedig ezeket a dolgokat is megkapjuk a TT Level 10 vásárlásakor és ekkor még csak a lista elején járunk.TT Level 10 GT - kültér, beltér, szellőzés:


A TT Level 10 GT-t, kívülről nézve négy részre oszthatjuk. Van egy HDD boxutca, egy 5,25”-os doboz, plexivel burkolt CPU rész és egy, a VGA-k szellőztetésére szolgáló alsó egység. Természetesen mindez egy egységet képez, de ránézésre négy szerkezeti résznek tűnik. A HDD tárolóba öt merevlemez, vagy SSD kerülhet, míg az 5,25”-os helyek négy optikai meghajtónak biztosítanak helyet. A külsőhöz tartoznak a már említett két USB 3.0 kivezetések, az előlapon sorakozó további 4db USB 2.0, valamint az eSATA és a ventilátor sebesség / világítás vezérlő gombok is.


Thermaltake Level 10 GT

Thermaltake Level 10 GT


A beltér és a hűtés gyakorlatilag fuzionál egymással, hiszen a tetőbe, a hátlapba, az oldallapba és a hát aljába épített coolerek úgy kerültek elrendezésre, hogy a lehető legoptimálisabb légáramlatokat biztosítsák. Például az oldallapi nagy 200mm-es légkavaró fújja meg hideg levegővel a videokártyákat, míg a hátsó és felső egységek a processzor szellőztetéséért felelnek. Szinte említésre is alig méltó, hogy az összes ventilátor előtt porszűrő teszi a dolgát, tehát nem csak szép, de is marad a gépünk belseje. (A beépített ventilátorok LED fénnyel bírnak és egész kis színorgiát képesek előállítani.)


Szerelhetőség kapcsán fontos szempont, hogy mekkora VGA-kat pakolhatunk be? A gyártó 37cm-es helyet biztosít erre acélra, vagyis a HD 6870 és a GTX 580 egyaránt kényelmesen elfér odabent. A kábelek elrejtéséről is gondoskodtak, így az agyonlyuggatott hátlap mögött minden vezeték igényesen elvezethető.


Thermaltake Level 10 GT

Thermaltake Level 10 GT - USB 3.0 és fejhallgató tartó


A teljesen acélból készült Thermaltake Level 10 GT 584 x 282 x 590 mm mérettel bír, súlya pedig táp nélkül is 12,5 Kg. Árat még nem közöltek, viszont ennek ismerete nélkül is érdemes kicsit az alábbi galériában elmélyedni. Különösen ajánlom a 11. képnél kezdődő sorozatot, mely végigvezeti az érdeklődőt a TT Level 10 GT koncepcióján és gyakorlati használatán.Thermaltake Level 10 GT - extravagáns PC ház - galéria:

Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Thermaltake Element VK60001W2ZD S ház >> 35.050 Ft


Bluechip: Thermaltake Armor A60 VM20001W2Z ház >> 28.090 Ft


PCHelpine: Thermaltake VL200K1W2Z Element V Black >> 37.209 Ft
Címkék:  Thermaltake, Level 10 GT, számítógépház, PC, ház, torony


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva