NextComputing Radius - hordozható munkaállomás


Szerző: Kov | Dátum: 2011-01-18 14:34:34 | Rovat: Hardver


Amikor a legerősebb notebook is megrokkan, akkor jönnek a nehézfiúk:


A valószínűleg nem túl ismerősen csengő NextComputing is megpróbálta a lehető legjobban meglovagolni a CES2011 keltette hullámokat, így igyekezett valami impozáns masinával elkápráztatni a látogatókat. A cég elsődleges profilja olyan mindent bele (all-in-one) hordozható munkaállomások készítése, melyek tudásukhoz képest elfogadhatóan kisméretűek és mobilisak. Valójában nem is új termékkel álltak elő, inkább egy meglévő erőművészt, a Radius-t újították fel az elérhető legújabb komponensekkel. Ennek gerincét természetesen az Intel második generációs Core processzorcsaládja, a Sandy Bridge néven elhíresült platform képzi.


NextComputing Radius - bőrönd szerver

NextComputing Radius - bőrönd szerver


A NextComputing állítása szerint az új architektúra komoly előrelépést jelent, főleg azokban az intenzív számítási kapacitást igénylő feladatkörökben, ahova ezeket a nem túl csinos, ellenben annál praktikusabb szerkezeteket szánják. A 32 nm-es gyártástechnológia pedig magasabb teljesítményt tesz lehetővé azonos, vagy inkább moderáltabb hőtermelés mellett, ami egy ilyen zsúfolt PC esetében létfontosságú fokokat jelenthet, vagy nem utolsósorban elviselhetőbb hűtési zajszintet.


NextComputing Radius - bőrönd szerver

NextComputing Radius - minden, ami kellhet


Magát a Radius-t úgy kell elképzelni, mint egy tömzsi szervert, aminek az oldalába egy 17 hüvelykes, 1920 x 1200 felbontású monitort integráltak, ennek következtében egy marék vezeték nélküli periféria kíséretében pillanatok alatt bárhol felácsolható a konfig. Elsősorban olyan professzionális felhasználóknak szánják, akik munkája nem kifejezetten helyhez kötött, viszont egy laptopnál lényegesen nagyobb teljesítményre van szükségük. Ilyen lehet például egy helyszíni élő videófolyam feldolgozása, nagymennyiségű nyers adat gyűjtése mérés és tesztelés céljából, vagy esetleg csúcskategóriás szoftverek működésének prezentálása.


NextComputing Radius - bőrönd szerver

sokkal okosabb, mint amennyivel nagyobb egy laptopnál


Mivel közvetlen rokonságban állnak az asztali számítógépekkel, így bővíthetőségük „hagyományos komponensekkel” történik, vagyis annyi memóriát, merevlemezt és brutális PCIe videokártyát passzírozunk a csomagba, amennyit csak akarunk. Na jó, inkább mondjuk azt, hogy amennyi belefér, vagy amennyi a büdzsébe belefér. A tárterülettel például biztosan nem lesz gond, ugyanis egyszerre akár 9 x 2.5” SATA vagy 6 x 2.5” SAS meghajtót is beépíthetünk a házba (ebből összecsorog 9TB), melyek az igényeknek megfelelő RAID tömb kialakítása után a megbízhatóság mellett szédítő tempót diktálnak. Azonban az sem fog gondot okozni, ha a jövőben növekednének az igények, egy laptoppal ellentétben a hardverfrissítés semmilyen akadályba nem ütközik. Konkrét vételárról persze nem adtak hírt, hiszen ez erősen függ a kiépítéstől, de maradjunk abban, hogy nem csak a gép lesz csúcskategóriás...NextComputing hordozható munkaállomás - galéria:

NextComputing Radius - hordozható munkaállomás NextComputing Radius - hordozható munkaállomás NextComputing Radius - hordozható munkaállomás NextComputing Radius - hordozható munkaállomás NextComputing Radius - hordozható munkaállomás NextComputing Radius - hordozható munkaállomás NextComputing Radius - hordozható munkaállomás

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: DELL PC Optiplex 960MT Quad Q9550 >> 242.060 Ft


Bluechip: Dell Studio XPS 8100 Core i5 2,66GHz 3GB >> 229.490 Ft


PCHelpine: HP Elite 7100 MT (WU409EA) PC i5-650 >> 210.249 Ft
Címkék:  NextComputing, asztali gép, PC, Radius, Sandy Bridge, H67


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva