A.C.Ryan Playon!HD 2, Fluxx és Eminent EM7195


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-01-17 20:07:05 | Rovat: Multimédia


Eminent HD media player EM7195 - dupla tunerrel:


Karácsony előtt volt szerencsénk megismerkedni az Eminent lejátszóival és egy videós teszt keretében meg is mutattuk a paletta legkisebb tagját. Nos, a jelek szerint az Eminent nem csak az olcsó, hanem a drága szegmenst is kinézte magának, legújabb termékük az EM7195 pedig itt kíván hódítani. Az alap képességek terén a megszokott Full HD támogatást említhetjük, hálózati képességekkel és standard csatlakozók egész sorával (USB 2.0, Ethernet, HDMI).


Eminent HD media player EM7195 - dupla tunerrel

Eminent HD media player EM7195 média rögzítő


Áttérve az érdekesebb részre, jöhetnek az újítások. Első és legfontosabb, hogy az EM7195 már a következő generációs Realtek chippel érkezik, tehát elődeinél szélesebb képességeket ígér (én mondjuk nehezen tudom elképzelni, mit lehet még nyújtani a minden formátumot lejátszó FullHD megjelenítésen kívül). Az új chip mellé társul egy DVB-T tuner is, ezzel együtt pedig az adás HD formátumú rögzíthetősége. A dupla digitális tunernek hála egyszerre akár két adát is felvehetünk,de használhatunk timeshift és egyéb más kényelmi szolgáltatásokat is.


A rögzítést végezhetjük MKV, vagy más H.264 formátumban, a tárolásról pedig a beépíthető merevlemez gondoskodik. Probléma akkor sincs, ha megteli a belső tárhely, hiszen a hátlapi USB 3.0 révén villámgyorsan másolhatjuk asztali gépünkre, vagy laptopunkra a felvételeket (és persze ugyanezt megtehetjük a másik irányban is, vagyis filmeket és zenéket tolhatunk a lejátszóra pillanatok alatt).


Eminent HD media player EM7195 - dupla tunerrel

Eminent HD media player EM7195 - hátlap


A hivatalosan csak márciusban rajtoló Eminent EM7195 igényes távirányítót is kapott, ami nem mellesleg szolid világítással is bír. Ez az éjjeli mozizás közben jelent majd nagy segítséget. Sajnos a gyártó még csak megközelítő árat sem közölt (ez rossz jel), így a tavaszi rajtig jobb, ha elkezdünk spórolni.A.C.Ryan Playon!HD2 és PlayonHD Mini2 - felújított páros:


Az A.C.Ryan Playon!HD média lejátszóit is volt már szerencsénk kipróbálni, tehát gyakorlati ismeretek birtokában vizsgálhatjuk második revíziót. A nem túl fantáziadús névválasztás ellenére a Playon!HD2 és PlayonHD Mini 2 úgy változott, ahogyan a piac megkívánta. Itt is Realtek chippel lesz dolgunk, természetesen a legújabb változatból. Lényegi újítás a Playon! GUI2.0 felület, valamint a Facebook, Twitter, MSN és Skype támogatás.


A.C.Ryan Playon!HD2 és PlayonHD Mini2

A.C.Ryan Playon!HD2 és PlayonHD Mini2


A hátlapon is módosult ez-ez, többek között gigabites hálózati támogatást jelentő Ethernet konnektor és Wireless-N vezeték nélküli netet kínáló PCI-e port is felsorakozik. A specifikációk közül említést érdemel az A/V Out, HDMI 1.3 interface up to 1080p, Composite Audio / Video, Y/Pb/Pr Video, SPDIF Optical TOSLink (digital audio) is. A Mini2 kapott egy kártyaolvasót is, amibe SD, SDHC (SD High Capacity), MMC, MS és MSPro Flash tárolókat tuszkolhatunk.


Lényegében a Playon HD! Mini2 nagyobbacska kiadásának tekinthető a Playon!HD2, belső merevlemez helykínálattal. Noh azért félreértés ne essék, az A.C.Ryan ennél jóval többet kínál, hiszen a beépíthető HDD-n (melynek mérete 500GB, 1TB, 1,5TB és 2TB lehet) kívül, USB 3.0 portot is felkínál. Ez utóbbi roppant hasznos lehetőség, hiszen a merevlemez kiszedése nélkül is módunkban áll gyorsan megpakolni a lejátszót mindenféle HD tartalmakkal.


A.C.Ryan Playon!HD2


A Facebook, Twitter, MSN és Skype ezen a készüléken is elérhető, tehát a közösségi életről sem kell lemondanunk a TV előtt ülve. Az A.C.Ryan új PlayON!HD kettes sorozatának árazása a következőképpen alakul:


Playon!HD Mini2 - ACR-PV73800 - 109 euró
Playon!HD2 no HDD - ACR-PV73700 - 169 euró
Playon!HD2 500GB - ACR-PV73700-500GB - 205 euró

Playon!HD2 1TB - ACR-PV73700-1TB - 229 euró
Playon!HD2 1.5TB - ACR-PV73700-1.5TB - 259 euró
Playon!HD2 2TB - ACR-PV73700-2TB - 289 euróA.C.Ryan Fluxx Full HD Media Player - már majdnem PC:


Kicsit sarkosan fogalmazva: elérkezett az a pillanat, amikor összemosódik a média lejátszó és a HTPC fogalma. Természetesen nem varázsütésre történt változásról van szó, mindössze arról, hogy az A.C.Ryan FLUXX média lejátszónak sok, HTPC-nek meg kicsit kevés (sőt, ha még tuner is lenne a belsejében, akkor ide keverhetnénk a set-top box témát is). Az igazság valahol félúton van, a végső ítéletet pedig majd a piac mondja. Talán egyelőre tekintsük a Fluxx-ot okos HD lejátszónak, hiszen arról egyelőre szó sem volt, hogy Windows futna a háttérben.


A.C.Ryan Fluxx Full HD Media Player - már majdnem PC

A.C.Ryan Fluxx Full HD Media Player - már majdnem PC


Ebben a megközelítésben (tehát média player) a Fluxx borzasztó erősnek tűnik, Intel Atom CE4150 processzorával, 2GB NAND-flash memóriájával és 1GB DDR3 RAM-jával. A processzor órajele 1200 MHz és a grafikus mag is kiizzad magából 400 MHz-et. Tárolásról egy maximum 2TB-os HDD gondoskodik majd, míg az internetet vezetéken, vagy Draft-N WiFi-n keresztül érhetjük el.


Az első hallásra túlzottan is erősre sikerült gép persze nem azért kapott ilyen hardvert, mert ez így jól hangzik, hanem azért, hogy elérhessük vele a Video On Demand (VOD), a Social Media, Internet Browser, Games, Movie, Music Jukebox, Widgets funkciókat. Elvileg mindezt akár két képernyőn is élvezhetjük, hála a hátlapi dupla HDMI kivezetésnek. Extra még az A.C. Ryan QWERTY távirányítója, valamint az USB-s egér és billentyűzet támogatás is. Pontos megjelenési időpont és az ár egyelőre titok..A.C.Ryan Playon!HD 2, Fluxx és Eminent EM7195 - galéria:

A.C.Ryan Playon!HD 2 és Mini2 A.C.Ryan Playon!HD 2 A.C.Ryan Playon!HD 2 A.C.Ryan Playon!HD 2 A.C.Ryan Playon!HD Mini2 A.C.Ryan Fluxx Eminent EM7195 DVR Eminent EM7195 DVR Eminent EM7195 DVR

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Eminent EM7075-DTS média lejátszó >> 25.700 Ft


Bluechip: Eminent EM7080 HDD-s Média lejátszó >> 39.790 Ft


PCHelpine: Asus O!Play HD2/1A/HDMI Media Player >> 39.604 Ft
Címkék:  A.C.Ryan, Playon!HD 2, Fluxx, Eminent, EM7195, média lejátszó


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva