Razer Switchblade - hordozható gamer-PC a jövőből


Szerző: Kov | Dátum: 2011-01-09 12:11:16 | Rovat: Játék


A cél nem kevesebb, mint a teljes reformáció:


A Razer elsősorban játékosoknak szánt professzionális kiegészítőiről híres, kínálatukban a csúcs egereken és billentyűzeteken kívül konzolos eszközök és sok más egyedi termék is megtalálható. Az idei CES-en viszont olyat mutattak a közönségnek, melyre senki nem számított, főleg nem tőlük. A Razer Switchblade egy hordozható netbookszerű játékkonzol koncepció, mely a cég állítása szerint forradalmasítja a mobil játékot és képes lesz az otthoni küzdelmekhez nagyon hasonló élményt nyújtani úton-útfélen, szó szerint.


Razer Switchblade - sejtelmes

Razer Switchblade - sejtelmes


A kiállításon bemutatott prototípus fizikai mérete 172 x 115 x 25 mm, tehát a mobilitás hordozhatósági részével biztosan nem lenne gond. A 7 hüvelykes, multi-touch érzékeny kapacitív kijelző felbontása 1024 x 600, mely paraméterek talán valóban elégségesek némi és némely játékok élvezetére, de mondjuk egy ilyen eszköztől senki nem is várja a 24 colos FullHD varázst. A hasonló hordozható konzolok legnagyobb ellensége a bevitel, a jó öreg egér-billentyűzet kombó vagy kedvenc kontrollerünk helyettesítése nem egyszerű feladat. A Switchblade kinyitásakor fény derül a Razer féle turpisságra, miszerint ezt a problémát egy LCD technológiával megtámogatott billentyűzettel kívánják áthidalni.


Ez a valóságban annyit tesz, hogy a gombok teljesen szabadon konfigurálhatók és a mögöttük lévő LCD kijelző mindig az aktuális funkciókat jelöli. Ez a kiosztás játékonként változtatható, sőt, akár menet közben is lehet lépkedni a profilok között. Ha ehhez hozzávesszük a tapicskolós monitort, akkor az irányíthatóság tényleg életképesnek hangzik. Azonban egy USB 3.0 csatoló is rendelkezésre áll, így akár egy egeret is beköthetünk, ha a szituáció úgy kívánja. Ha már a csatlakoztathatóságnál járunk, érdemes megemlíteni a HDMI kimenetet és a teljes hálózati kapcsolattartási képességét (WiFi, 3G).


Páratlan játékélmény bárhol, bármikor

Páratlan játékélmény bárhol, bármikor


Maga a vas pontos specifikációja még nem túl konkrét, de úgy tűnik, hogy az Intel Oak Trail-es Atom konfigurációja fog benne szorgoskodni, mely a GMA600-as grafikus magot foglalja magában. Ez a GMA500 dupla órajelen járatott verziója, melynek valós teljesítményére a silány driverek miatt soha nem derült fény, de reméljük ez most másként lesz. Ezek alapján nem éppen tűnik egy szuper gamer szörnyetegnek, de online stratégiai és RPG játékokhoz biztosan elég lesz. Fontos még megemlíteni, hogy a hardveren Windows 7 operációs rendszer fut, tehát elvileg bármely asztali számítógépre fejlesztett programot futtathatunk a csöppségen, az más kérdés, hogy komolyabb játékok célhardverre való optimalizálás nélkül nem valószínű, hogy élvezhető sebességet érnek el rajta.


Razer Switchblade hivatalos videó


A Razer borzalmasan diplomatikusan kezeli csodafegyverüket, külön kihangsúlyozták, hogy ez csupán egy koncepció, mely egyáltalán nem biztos, hogy eljut a tömeggyártás szakaszába, de biztosak lehetünk benne, hogy erre készülnek. Pontos részletek ismerte nélkül megjósolhatatlan a szerkezet sikere, de a pletykák szerint még idén berobbanhat a piacra. Mi mindenesetre kíváncsian várjuk és szintén nagyon örömteli, hogy a Razer nem fél járatlan utakon próbálkozni.Razer Switchblade - galéria:

Razer Switchblade Razer Switchblade Razer Switchblade Razer Switchblade Razer Switchblade Razer Switchblade Razer Switchblade Razer Switchblade Razer Switchblade Razer Switchblade

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Razer Lycosa angol billentyűzet fekete USB >> 19.320 Ft


Aqua Electromax: Razer Abyssus optikai egér fekete USB >> 10.545 Ft


Bluechip: Razer Orca Gamer Fejhallgató zöld-fekete Jack >> 20.590 Ft
Címkék:  Razer, Swichblade, hordozható, mobil, játék, gép, PC, konzol


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva