Corsair házak, hangszórók és SDD-k a CES2011-en


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-01-08 22:25:25 | Rovat: Hardver


Corsair a CES2011-en - egy összefoglaló majdnem kevés lett:


Akkora újdonság csomag érkezett a Corsair-től, hogy alig fértünk bele egyetlen összefoglalóba. A CES2011 kapcsán új lendületet kapott gyártó két számítógépházat, egy új SSD szériát, két hangszóró készletet, valamint egy friss fejhallgatót is bejelentett. Mindezt kiegészítették egy Corsair Link Technology eljárással, illetve a Vengeance memória modulok Sandy Bridge-esítésével.


Corsair újdonságok a CES2011-en

Corsair újdonságok a CES2011-en


Friss hardverekből tehát nincs hiány, úgyhogy essünk is neki a Corsair Performace 3 SSD szériájának, az Obsidian 650D és Graphite 600T White számítógépházaknak, valamint a Gaming Audio SP2500, SP2200 és HS1A hangkeltőknek. Összefoglalónk végén elemezzük a Corsair Link Technology kínálta lehetőségeket is.Corsair Performance 3 SSD széria - 480 MB/s olvasási tempóval:


Az eddig is igazán kellemes Corsair SSD sorozat újabb taggal bővült, Performance 3 néven. Az új meghajtók háromféle méretben lesznek elérhetők: 64, 128 és 256GB kapacitással. Korunk elvárásai szerint a tárolók már SATA 6GB/s felületen csatlakoznak a számítógéphez és próbálják is kihasználni az új vezérlő adta összes lehetőséget. A Marcell vezérlős Performance 3 SSD-k valamikor 2011 folyamán kerülnek az üzletekbe (a 128GB-os modell már január végén), ám árat és pontos megjelenési dátumot még nem közölt a gyártó. Ezzel szemben elárulták a tárak sebesség értékeit, melyek elképesztően impozáns számokból állnak össze.


Corsair Performance 3 SSD széria

Corsair Performance 3 SSD 256GB


A legkisebb, 64GB-os egység 365 MB/s olvasásra és 110 MB/s írásra képes, 128 GB-os bátyja pedig 410 / 210 MB/s tempóban teszti ugyanezt. A paletta élén álló 256 GB-os modell 480 MB/s sebességgel olvas és 320 MB/s-mal ír, tehát korunk egyik leggyorsabb konzumer SSD egysége. (Ebből lehet csak igazán ütős RAID 0 rendszert építeni..)


A Corsair Performance Series 3 SSD-k teljes TRIM támogatással érkeznek és elsősorban Sandy Bridge alaplapok társaságában érzik jól magukat. Ez nem is meglepő, hiszen az Intel P67 / H67 alaplapokból, és második generációs Core i7 processzoraiból építhetjük korunk legjobb számítógépeit.Corsair Obsidian 650D közepes torony - felső kategóriás tudással:


Bár a Corsair Obsidian 650D „csak” közepes PC torony, ennek ellenére tudása és szerelhetősége még a legnagyobbakkal is felveszi a versenyt. Elég, ha csak a jól átgondolt belső téren nézünk végig, rögtön egyértelművé válik, mesterművel van dolgunk.


Közepes mérete ellenére az Obsidian 650D akár 8db PCI-E kártyával szerelt alaplapot is képes befogadni, mindezt csodálatosan kialakított kábel elvezető rendszerrel. A merevlemezek és optikai meghajtók szerszámmentesen szerelhetők, előbbiből hat, utóbbiból pedig négy fér el a házban. A HDD / SSD-k kapcsán érdemes megjegyezni, hogy az első képek alapján a keretek kivehetősnek tűnnek. Ez azért fontos, mert ha nagyon hosszú VGA-t szeretnék beépíteni, az egyik keret kiszedésével rengeteg helyet nyerhetünk.


Corsair Obsidian 650D közepes torony

Corsair Obsidian 650D közepes torony


Apropó hely: a gyártó gondolt azokra, akik nem szeretik a mobile rack-eket és inkább csupasz SATA winchesterekkel, SSD-kel szaladgálnak. Nekik készült a ház tetején lévő SATA dokkoló, mely HotSwap csatlakozást biztosít a gyors adatcseréhez.


Nagyon impozáns az Obsidian 650D hűtése és általános használhatósága is. A coolerek a ház minden pontján felbukkannak, 120 és 200mm-es méretben egyaránt. Hűteni nem csak levegővel, hanem vízzel tudunk majd, ezt a hátlapi előkészítés és a radiátoroknak kialakított hely is garantálja. A Corsair Obsidian 650D 2011 áprilisától lesz rendelhető, előreláthatólag 200 dolláros áron, két év garanciával.Corsair Graphite 600T - Special Edition White:


A Corsair Graphite Series mid-tower számítógépházakat még 2010. szeptemberében mutatta be a gyártó, most pedig egy kis modellfrissítéssel álltak elő. A fehérbe öltözött Special Edition White Grapihte 600T kinézete egészen magával ragadó, az igazat megvallva én beleszerettem (remélem, a párom nem olvassa ezt a cikket). Tulajdonképpen csak ez az egy ház is megért volna önmagában egy hírt, hiszen számos remek képességgel rendelkezik. A legérdekesebbeket kiemelve:


Corsair Graphite 600T - Special Edition White

Corsair Graphite 600T - Special Edition White


dupla 200mm-es hűtés fehér LED világítással a tökéletes szellőzésért

plexi és porszűrős oldallap (120mmes ventilátorral) egyaránt a csomag része

nyolc PCI-E bővítőhely a többkártyás grafikus rendszerekhez

szerszámmentes szerelhetőség és egyedi kábel-rendező rendszer

fedlapba integrált ventilátor vezérlő egység a csendes működés érdekében

az alaplap mögötti lemezen nyílás található, egy egyszerű CPU hűtő cseréhez

2,5, illetve 3,5”-os meghajtókkal is kompatibilis szerelvények

két év garancia és technikai támogatás a Corsair oldalán


Szerintem a fenti lista már önmagában is meggyőző lehet, azonban a Corsair Graphite 600T Special Edition White ennél sokkal több: kapunk még 4db USB 2.0 és egy USB 3.0 kivezetést, komplett porszűrő szettet, vízhűtés előkészítést és egy olyan designt, amit kevés gyártó kínál. Mindezt 160 dollárért adja a Corsair, ami átszámítva 35.000 Ft körüli összeget jelent.Corsair Gaming Audio SP2500 és SP2200 és HS1A:


A CES2011 alkalmából két új 2.1-es hangfal szettet és egy megújult fejhallgatót is bemutatott a Corsair. Természetesen mindhárom újdonság a Gamer tábornak készült, a játékosok igényeihez optimalizált képességekkel (és árral). A hangfalak közül igazi high-performance szett az SP2500, melynek csak a 8”-os mélynyomó egysége 120W leadására képes. Mindezt két darab kétutas sugárzó egészíti ki, 40+40W-tal, tehát az összteljesítmény 232W. Ez pedig nem PMPO, vagy más hókusz-pókusz-szal kalkulált érték, ez bizony RMS.


Corsair Gaming Audio SP2500 hangfal szett

Corsair Gaming Audio SP2500 hangfal szett


A mélyláda mérete amúgy 46 x 25,8 x 29,7 cm, tehát méretes darabbal van dolgunk és a sugárzók sem kicsik, a maguk 10,8 x 12 x 15,9cm-es terjedelmükkel. A szett része még egy vezetékes (1,8m) távirányító is, ami nem csak a hangerő állítgatására szolgál (LCD kijelzője révén ennél sokkal többet nyújt, de hogy pontosan mit, azt még nem tudjuk). A Corsair Gaming Audio SP2500 rendelkezik Mod X theatrical audio és Dynamic DSP, valamint EQ lehetőségekkel, tehát a zenehallgatás, filmnézés és a játék is nagy élmény lesz a vásárlás után. Ezt az akciót még január végén megejthetjük, persze csak akkor, ha van 250 dollárunk hangrendszert vásárolni.


Ha esetleg sokallnánk az SP2500 250$-os árát, akkor választhatunk egy olcsóbb, de még mindig erős SP2200-at. Ez a készlet is 2.1-es, viszont csak 100 dollárba kerül. Ezért az összegért 30W-os mélynyomót és két darab egyutas sugárzót kapunk. A teljes szett összteljesítménye 46W RMS, ami jóval kevesebb, mint az SP2500-é, azonban egy kisebb szobát még bőven telezenélhetünk vele.


Corsair Gaming Audio SP2200 hangfal szett

Corsair Gaming Audio SP2200 hangfal szett és HS1A fejhallgató


Előfordulhat, hogy lakótársainkat, vagy szomszédainkat nem akarjuk a játék, vagy film zajával terhelni: ekkor húzunk fejhallgatót a kobakunkra. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyet. Számos alternatíva létezik, ezek sorát gazdagítja a Corsair HS1A, ami a korábbi HS1 újragondolt változata. Az elődhöz képes nagyon hasonló füles kapunk, azonban az USB csatlakozót itt Jack-re cserélte a gyártó, így aki a 3,5mm-es Stereo konnektorra esküszik, az is vehet Corsair fülest. Az újdonság ára az Egyesül Államokban közel 80 dollár, ami bizony még a képességek tudatában is kifejezetten drágának mondható.Corsair Link Technology - érdemes hűnek maradni:


A Corsair 2011 második negyedévében indítja útnak a saját fejlesztésű „Corsair Link Technology” eljárását. Az újdonság lényege, hogy a megfelelő Corsair alkatrészek birtokában számos információt és beavatkozási lehetőséget kapunk. Ennek egyik sarokköve, a hamarosan megjelenő „Corsair Link desktop software”, mely monitorunkra varázsolja a kívánt adatokat. Többek között információt kaphatunk a hőmérsékletekről, fordulatszámokról, víznyomásról, fogyasztásról, volt értékekről és persze az SSD-nk állapotáról is. Minél több Link Technology kompatibilis Corsair alkatrészt vásárolunk, annál nagyobb rálátásunk lesz a különböző részegységek állapotára.


Corsair Link Technology

Corsair Link Technology


Az ígéretek szerint nem csak monitorozásra, hanem aktív beavatkozásra is képes lehet az új Link Technology, tehát ha úgy látjuk feleslegesen sokat fogyaszt valamelyik komponens, állíthatunk rajta. A későbbiekben Link Technology kompatibilitással érkező hardverekről még semmit sem árult el a gyártó, viszont jó hír, hogy a Dominator GT modulok (DHX Pro technológiával), a Corsair Airflow Pro, valamint a Hydro Series H60 már képes bekapcsolódni az új rendszerbe. Feltételezhető, hogy a Corsair 2011 folyamán számos új tápegységet, memória modult, coolert és számítógépházat is készít majd, melyek mindegyike aktív részese lehet a Corsair Link Technology programnak.Corsair házak, hangszórók és SDD-k a CES2011-en - galéria:

Corsair házak, hangszórók és SDD-k a CES2011-en Corsair Obsidian 650D számítógépház Corsair Obsidian 650D számítógépház Corsair Obsidian 650D számítógépház Corsair Obsidian 650D számítógépház Corsair Obsidian 650D számítógépház Corsair Obsidian 650D számítógépház Corsair Obsidian 650D számítógépház Corsair HS1 fejhallgató Corsair HS1 fejhallgató Corsair HS1A fejhallgató Corsair HS1A fejhallgató Corsair Graphite 600T Special White Corsair Graphite 600T Special White Corsair Graphite 600T Special White Corsair Graphite 600T Special White Corsair Graphite 600T Special White Corsair Graphite 600T Special White Corsair Graphite 600T Special White Corsair Graphite 600T Special White Corsair Graphite 600T Special White Corsair SP2500 2.1 hangfal szett Corsair SP2500 2.1 hangfal szett Corsair SP2500 2.1 hangfal szett Corsair SP2500 2.1 hangfal szett Corsair SP2500 2.1 hangfal szett Corsair SP2500 2.1 hangfal szett Corsair SP2200 2.1 hangfal szett Corsair SP2200 2.1 hangfal szett Corsair SP2200 2.1 hangfal szett Corsair SP2200 2.1 hangfal szett Corsair Performance 3 SSD 64GB Corsair Performance 3 SSD 64GB Corsair Performance 3 SSD 128GB Corsair Performance 3 SSD 128GB Corsair Performance 3 SSD 256GB Corsair Performance 3 SSD 256GB Corsair Link Technology

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Corsair PSU-850TX 850W tápegység >> 34.155 Ft


Bluechip: Corsair Dominator 4GB DDR3 2133 MHz RAM Kit >> 40.790 Ft


PCHelpline: Corsair SSD 80GB Force Series SATA tároló >> 48.756 Ft
Címkék:  Corsair, ház, hangfal, fejhallgató, SSD, CES, 2011, RAM


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva