Samsung HMX-Q10 kamera - megfordul veled a világ


Szerző: Kov | Dátum: 2011-01-07 10:54:04 | Rovat: Multimédia


Végre egy kamkorder balkezeseknek is:


A Samsung a hét elején jelentette be legújabb kompakt kameráját, a HMX-Q10-et. Valóban apró mérete és súlya mellett azonban több olyan nyalánkságot is rejteget, melyekkel biztosan képes lesz kiemelkedni a népes kínálatból. Egyik ilyen különlegessége a Switch Grip-nek nevezett technológia, mely segítségével jobb és bal kézben egyaránt használhatjuk az eszközt.


Samsung HMX-Q10 kamera

Samsung HMX-Q10 kamera


Ez a balkezes felhasználóknak is nagyon nagy élmény lehet, mert ezen a téren nem nagyon vannak elkényeztetve, de rengeteg olyan szabadtéri szituáció is elképzelhető (mászás, kapaszkodás), amikor erősebb végtagunkkal inkább az életünket biztosítanánk, nem pedig a felvétel elkészültét. Lássuk, ezt hogyan érték el!


A képeket jobban megvizsgálva látható, hogy a tervezők törekedtek a minél szimmetrikusabb designra, amit egyetlen hardveres vezérlővel, a felvevő egységgel egészítettek ki. Így elvileg valóban úgy tűnik, hogy nincs semmi akadálya, hogy átpasszoljuk a másik kezünkbe, leszámítva azt az aprónak nem is mondható problémát, hogy ilyenkor fejjel lefelé fogunk felvenni mindent. Vagy mégsem? Természetesen a mérnökök erre is gondoltak, így született meg a világ első forgatható kamkordere, mely az LCD tartalmát, és vele együtt a felvételt is az eszköz pozíciója szerint forgatja.


Samsung HMX-Q10 kamera

szimmetria minden téren


Az elképzelés oltárán fel kellett áldozni a többi, sokak által megszokott fizikailag létező funkciógombot, de a Samsung szerint olyan kezelőfelületet hoztak létre, amit a 2.7 colos tapicskolós kijelzőről bárki könnyedén és magától értetődően képes elkezelni. Sejtelmesen úgy fogalmaztak a sajtóközleményben, hogy ez lesz életed első kamkordere, melyhez nem lesz szükséged használati útmutatóra. Hát majd meglátjuk!


Samsung HMX-Q10 kamera

Samsung HMX-Q10 kamera szemből


Szerencsére a Samsung HMX-Q10-nek technikai szempontból sincs szégyenkezni valója, pláne ha figyelembe vesszük 299 dolláros vételárát. A FullHD felbontásra (1920 x 1080) képes BSI CMOS szenzor 1080i (@60 fps) formátumú videók felvételére képes, ha ragaszkodunk a progresszív letapogatáshoz, akkor 720p-vel kell beérnünk, de ebben az árkategóriában szerintem ennél többet nem is kívánhatunk, pláne, hogy a felbontás önmagában még nem garancia a minőségre. A fény a Schneider-Kreuznach Varioplan-HD F1.8 10x optikai zoomos (2.75mm ~ 27.5mm), optikai képstabilizátoros tagon keresztül jut el a szenzorig, mely egyébként alkalmas 5 megapixeles állóképek készítésére is. Az SD kártyás apróság valamikor februárban várható.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Canon Legria HFR16 digitális kamera >> 89.990 Ft


Bluechip: Samsung SMX-F33BP digitális kamera >> 60.790 Ft


PCHelpline: Samsung N145 10" / Intel Atom N450 >> 86.573 Ft
Címkék:  Samsung, fényképező, kamera, HMX-Q10, érintő, bal kéz


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva