Schiit Audio Lyr hibrid fejhallgató erősítő


Szerző: Kov | Dátum: 2011-01-04 17:14:01 | Rovat: Multimédia


Brutális kimeneti teljesítmény, kategóriájában kellemes vételár mellett:


Nincs is jobb annál, mint amikor nem csak fülünkkel halljuk, hanem testünk minden porcikájában érezzük imádott muzsikáinkat. Erre azonban sokaknak nincs lehetősége, vagy azért, mert tekintettel kell lennie környezetésre, vagy csupán azért, mert nem rendelkeznek a megfelelő eszközökkel. Ilyenkor marad a privátaudio, tehát a fül-fejhallgatós móka, melyekkel diszkréten élvezkedhetünk, ráadásul komolyabb hangrendszerekéhez hasonló minőséget hozhatjuk ki tized annyi anyagi ráfordítással.


Cső + tranzisztor = Schiit Audio Lyr

Cső + tranzisztor = Schiit Audio Lyr


Viszont sokan abba a hibába esnek, hogy szereznek egy tisztességes fejhallgatót, majd méltatlanul gyenge és rossz minőségű forrással etetve próbálkoznak belekóstolni az audiofil életérzésbe. De ez így kérem nem fog menni! Bár sokat fejlődtek az alapra integrált hangkártyák az AC’97 éra óta, de azért csodát ne várjunk tőlük, egy keményebb impedanciával megáldott (300 vagy akár 600 ohm) hangkeltőt aligha képesek kielégíteni. Ilyenkor érdemes, egy a fejhallgató minőségéhez és árszintjéhez megfelelő fejhallgató erősítőt keresni. (Na meg elé egy tisztességes hangkártyát, ha már számítógépről zenélünk).Furcsa név, furcsa termék:


Schiit Audio legújabb dobozkája, a Lyr igazán érdekes megoldásnak ígérkezik. Akik még nem hallottak a cégről, elsőre érdekesnek tűnhet az emberi exkrementum angolos elnevezésével mutatott hasonlósága, de a név tévesszen meg senkit, a srácok nem azzal gurigáznak! A Lyr elsősorban két érdekes tulajdonságával szeretne kitűnni a tömegből. Először is beszéljünk brutális, 6 wattos RMS csatornánkénti teljesítményéről (32 ohm). Ez körülbelül 10-szerese a hasonló készülékek képességeinek, fel is hívják rá a figyelmet, hogy mindenki csak ésszel csavargassa a hangerő szabályozót, mert könnyedén halálba robbanthatja fejesét, melyért természetesen nem vállalnak garanciát. Ezt a hatalmas erőt azzal indokolják. hogy ortodinamikus eszközök meghajtásánál soha nem lehet elég a kakaó, meg hát egyszerűen csak azért, mert megtehetik, marketing szempontból ugye jól mutat, hogy ez az egyik legerősebb fejhallgató erősítő.


Cserélhető csövek a kívánt hatás elérése érdekében

Cserélhető csövek a kívánt hatás elérése érdekében


Másik említésre méltó adottsága hibrid felépítése, mely azt jelenti, hogy a klasszikus csöves és tranzisztoros (MOSFET) technológiák ötvözete. Gyárilag ECC88 csövek kandikálnak ki az egyébként letisztult designnal rendelkező dobozból, de ezek könnyedén lecserélhetők sok más típusra is (6DJ8, 6922), legyen az régi vagy új, amerikai, orosz vagy kínai gyártmány. Így mindenki saját szájíze szerint finom hangolhatja az erősítő karakterisztikáját. A 449 dolláros vételárba 5 év garancia is belefért, ami a csövekre nem vonatkozik, rájuk csupán 90 napot kapunk, bár elvileg 5000 órát azért vígan elderengenek. Az előrendelés már beindult, a szállítás pedig március eleje felé várható.Schiit Audio Lyr hibrid fejhallgató erősítő - specifikáció:


Headphone Impedance: 8-600 ohms

Gain: 10 (20 dB)

Frequency Response: 2Hz-200KHz, -3dB

Maximum Output: 40V P-P into 32 ohms (6 watts RMS)

THD: Less than 0.1%, 20Hz-20KHz, at 1V

Topology: Dynamically Adaptive Dual-Mode Class A, zero feedback, noninverting, hybrid tube/MOSFET, single voltage gain stage, DC-coupled input and output

Tube Complement: ECC88 dual triode, 1 per channel (rollable to all 6922/6DJ8/ECC88 types)

Power Consumption: 30W

Size: 9 x 6.75 x 3.25”

Weight: 7 lbsA hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Mionix Keid 20 sztereó fejhallgató >> 13.450 Ft


Bluechip: Asus Xonar D1 7.1 PCI hangkártya >> 17.090 Ft


PCHelpline: ASUS HP-100U 5.1 fejhallgató >> 19.942 Ft
Címkék:  Schiit, audio, Lyr, hibrid, fejhallgató, erősítő, zene, hang


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva