Majdnem néma üvegszálas PC mod


Szerző: Kov | Dátum: 2010-12-17 10:51:51 | Rovat: Tuning


Profi kivitelezés és kézzel készült hűtőradiátor:


A bit-tech.net fórumának egyik lelkes tagja, riekmaharg2 elhatározta, hogy készít egy csendes, ugyanakkor esztétikusan formabontó számítógépet. Rengeteg skicc és tervezgetés után végül a képen látható formavilág mellett döntött. A ceruzarajzok aztán 3DS Max-ban „megelevenedtek”, létrejött a végleges méretezés, tehát neki lehetett ugrani a fizikai munkának.


Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től

körvonalazódik a terv


Egy ilyen hullámos, lágy vonalakkal rendelkező testet, felületet nem egyszerű feladat szépen megcsinálni, mind a munkafolyamat, mind a felhasznált anyagok mély ismerete elengedhetetlen. Modderünk úgy döntött, hogy a legjobb eredményt üvegszálas technikával tudja elérni. Lévén a közelben egy CNC maró, a 3 dimenziós tervek nem csak a látványt szolgálták, ez alapján generálta le a marófej pályáját is. Sajnos az eszköz korlátozott képességei miatt kénytelen volt kisebb darabokra bontani a sablont, melyek egy erős ragasztóval találtak újra egymásra. A habforma kialakítása után kezdődhetett az igazán piszkos munka, az üvegszálazás.


teljes mértékben egyedi hőleadó radiátor

teljes mértékben egyedi hőleadó radiátor


Egy éjszakányi száradás után mindenféle vágó és csiszolóeszközzel kialakította a szimmetrikus, sima felületeket, eltüntetett mindenféle egyenlőtlenséget, majd kivágta az oldalát. Ezen a nyílásos keresztül először ki kellett kaparni az öntősablont, majd a felszabadított teret fel lehetett készíteni a hardverek és a speciális hűtés fogadására.


az ötlet végül kezd alakot ölteni

az ötlet végül kezd alakot ölteni


Igen, mert a ház másik igazi érdekessége a saját készítésű hűtőrendszere. Alapjában véve egy vízhűtésről van szó, amihez riekmaharg2 a nulláról felépítve készített egy méretes, egyedi hőleadó radiátort, hogy a folyadék hűtése passzívan, ventilátor nélkül is megfelelő legyen. A művelet egy méretes vörösrézlap hajtogatásával kezdődött, majd az ezt behálózó csőrendszer került forrasztásra. Az első verzió teljesítményével viszont nem volt megelégedve, ezért újra becsövezte a radiátort, ezúttal sokkal jobb és nagyobb hőátadó felületeket biztosítva. A ház minden szegletéről még hosszasan lehetne beszélgetni, de mint tudjuk, egy kép többet ér ezer szónál, így további szócséplés helyett inkább lapozzátok át a galériát, mert érdemes!Majdnem néma üvegszálas PC mod - galéria:

Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től Majdnem néma üvegszálas PC mod riekmaharg2-től

A hírhez kapcsolódó termékek, avagy moddig helyett kész házak:


Bluechip: Asus TA-9L3 Fekete-piros Air Conditioner >> 10.420 Ft


Bluechip: GMC R4 Bulldozer (táp nélkül) Fehér >> 18.550 Ft


PChelpline: Lian Li PC-Q07I Mini-ITX Torony-Kocka >> 12.006 Ft
Címkék:  PC, mod, moddign, üvegszál, cnc, maraó, ház


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva