Asus kedd (2. rész) - O!Play Mini média lejátszó


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-12-14 17:35:36 | Rovat: Multimédia


ASUS O!Play Mini - egy mérettel kisebb, mégis tud mindent:


Új irányból közelíti meg a HD tartalmak lejátszást az Asus O!Play Mini. Ez, a minden felesleges sallangtól megfosztott player kicsi, könnyen használható és vélhetően olcsó is. A vélhetően annak szól, hogy hivatalos gyártói megerősítést még nem kaptunk a termék megjelenéséről, azonban képeket és specifikációs adatokat már igen. Ezek alapján az O!Play Mini szimpatikusnak tűnik, főleg kis mérete miatt.


ASUS O!Play Mini - egy mérettel kisebb

ASUS O!Play Mini - egy mérettel kisebb


A lejátszó össz-vissz 151,8 x 106,7 x 29,3 mm-es és a súlya is mindössze 175gramm. Bár ez még mindig nagyobb, mint a WD TV Live (ami 125,5 x 100 x 40mm), azonban csak szélességében és mélységében, magasságban már az Asus a nyerő. A kis méret apró kompromisszumot is hozott, ami az Ethernet csatlakozó elhagyásában ölt testet. Persze aki nem szeretne Youtube videókat nézni a lejátszón, annak ez nem is fog hiányozni (aki ebben az árkategóriában gondolkodik, többnyire örömmel lemond erről az opcióról). Ethernet hiányában nincs torrent-ezés sem, tehát az Asus O!Play Mini mellett elengedhetetlen egy letöltős PC fenntartása (nah ilyen meg mindenkinek van otthon).


Szó volt róla milyen csati nincs az O!Play Mini-n, most nézzük milyen van: az előlapon egy USB 2.0 és egy kártyaolvasó (SD, MMC, MS, xD) várja a tárolókat, míg a hátlapon HDMI (1.3), optikai hang és RCA konnektorok sorakoznak. Ennyi; mint említettem, az O!Play Mini egyszerű. Ugyanez igaz a távirányítóra is, ami csak a legszükségesebb gombokat tartalmazza.


ASUS O!Play Mini - egy mérettel kisebb


Média lejátszási képességekben a Mini egyáltalán nem mini, hiszen az összes HD formátumot ismeri és támogatja: DB ISO-val, MKV-val, RMVB-vel és sok minden mással együtt. Természetesen mindegyik tömörítést képes 1080p (1920x1080) pixelben megjeleníteni, sőt akkor sem jön zavarba, hogy DTS hanggal találkozik. Ebből amúgy a DTS 2.0+ (7.1) is megszólaltatható, hála az optikai hangkimenetnek.


Az Asus O!Play Mini maximális fogyasztása 10W, tehát a mostani mezőny egyik leginkább energiatakarékos megoldása. Extraként RightTxT funkciót is kapunk, ami egy intelligens felirat kezelő szoftver. Ez segít nekünk, hogy a menü tallózása nélkül gyorsan és kényelmesen megtaláljuk a nekünk tetsző feliratozást. (Az Asus leírása szerint a RightTxT automatikusan felismeri, hogy nekünk milyen nyelvű felirat kell, ám ennek módjáról nem ír a közlemény..)


A minden ízében egyszerű, ám kicsi és felhasználóbarát Asus O!Play Mini valamikor jövő év elején kerülhet a hazai boltokba, azonban ára és a dobozban mellékelt kábelek összetétele egyelőre ismeretlen.ASUS O!Play Mini média lejátszó - galéria:

Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó Asus O!Play Mini HD média lejátszó

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Eminent EM7075-DTS média lejátszó >> 24.975 Ft


Bluechip: Asus HDP-R3 Full HD Wi-Fi Média lejátszó >> 28.590 Ft


PChelpline: Asus O!Play HDP-R1 Media Player >> 21.218 Ft
Címkék:  Asus, O!Play, media player, HDP, mini, Full HD, mkv, DTS


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva