Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0 dokkolók


Szerző: Nebula | Dátum: 2010-12-08 19:02:05 | Rovat: Hardver


Sharkoon QuickPort XT - egyszerű és nagyszerű:


Már annyiféle Sharkoon dokkoló vendégeskedett híreink között, hogy magunk is azt hittük, nincs több ötlete a gyártónak. Nos, tévedtünk, hiszen a legújabb, QuickPort XT széria megint vérfrissítést hozott az adatmozgatás világába. A három újdonság mindegyike kapható lesz fekete és fehér színben is, tehát a Sharkoon végre szakított a konokul fekete kivitelezéssel. A színválaszték mellett megújult a csatolók kiosztása és a dokkoló alakja is, méghozzá mindkettő előnyére.


Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0

Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0 - már fehérben is elérhető


Az új formavilágra az egyszerűség és a „minél kisebb helyen férjen el” típusú megvalósítás jellemző. Ennek jegyében a termék mindössze 230 x 170 x 75 mm helyet kér az asztalon, súlya is mindössze 720g. Sajnos a kis méret némi kompromisszumot is követel, ezért az eddig megszokott két foglalat helyett csak egy kombó portot kapunk, ahová egy 3,5”-os, vagy egy 2,5”-os tárolót illeszthetünk. Az mindegy, hogy HDD, vagy SSD egységről van szó, azonban az illesztő felület csak SATA lehet.


Az új SATA QuickPort XT sorozat háromféle kivitelben érkezik, egy sima, egy USB 3.0 és egy Plus modell képében. A standard változat USB 2.0, vagy eSATA kapcsolatot biztosít a PC és a dokkoló között, míg az USB 3.0 nevéből adódóan már az újfajta szabványt használja. Azonknak, akik nem rendelkeznek USB 3.0 aljzattal, a Plus típust ajánlja a Sharkoon, ugyanis itt a csomag részét képezi egy USB 3.0 bővítőkártya is.


Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0

Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0 - számos területen használható


Már árakról és a dobozokban található kiegészítőkről is informált minket a vállalat: a QiuckPort XT alap kiépítésben 20 euróba kerül (dokkoló + USB 2.0 kábel + adapter), az USB 3.0 egység 23 eurót kóstál (itt már a szett része egy 100cm-es USB 3.0 kábel is). Igazán kellemes a QuickPort XT USB3.0 Plus Starter kit ára, hiszen a dokkolóból, kábelekből és USB 3.0 bővítő kártyából álló szett ára csak 35 euró.Sharkoon SATA QuickPort DUO V2 - kisebb átalakítás után:


Ha nem is drámai módon, de megújult a Sharkoon egy korábbi HDD dokkolója is, a QouckPort DUO. A két merevlemez egyidejű fogadására képes egység új LED lámpákat, USB 3.0 felületet és természetesen az eddigieknél kedvezőbb árcédulát kapott.


Sharkoon SATA QuickPort DUO V2

Sharkoon SATA QuickPort DUO USB 3.0 V2


Főbb jellemzőit tekintve megmaradt amit a régi QuickPort DUO tudott, vagyis egy időben akár két 3,5 vagy 2,5”-os HDD-vel is dolgozhatunk, melyek adatai nem csak a PC és a dokkoló, hanem a két HDD között is megoszthatók. A szett részeként itt is megkapjuk az egyméteres USB 3.0 kábelt, azonban hogy pontosan mennyiért, még nem árulta el a Sharkoon. (lehet, hogy három euróval lesz olcsóbb, és az is lehet hogy 3 euró centtel.)Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0 dokkolók - galéria:

Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0 - fehér Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0 - fehér Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0 - fehér Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0 - fehér Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0 - fehér Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0 - fekete Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0 - fekete Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0 - fekete Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0 - fekete Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0 - fekete Sharkoon SATA QuickPort XT - adatlap Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0 - adatlap Sharkoon SATA QuickPort XT USB 3.0 Plus - adatlap Sharkoon SATA QuickPort DUO USB 3.0 V2 Sharkoon SATA QuickPort DUO USB 3.0 V2 Sharkoon SATA QuickPort DUO USB 3.0 V2 Sharkoon SATA QuickPort DUO USB 3.0 V2 - adatlap

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua Electromax: Sharkoon Rebel 9 Value táp nélküli fekete ház >> 16.250 Ft


Bluechip: Sharkoon QuickPort PRO USB/e-SATA Dokkoló >> 12.190 Ft


PChelpline: Sharkoon QuickPort Mini USB3.0 hdd dokkoló >> 8.034 Ft
Címkék:  Sharkoon, dokkoló, HDD, SSD, USB3.0, QuickPort, XT


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva