Futurisztikus mobiltelefon koncepciók


Szerző: Kov | Dátum: 2010-12-08 11:14:09 | Rovat: Multimédia


Ha valami egészen új élményre vágysz:


Amennyiben a mai telefonok számítógépeket megszégyenítő tudása, szédületes online sebessége és a nap, mint nap remek szolgálatot végző alkalmazások százai többé már nem elégítik ki vágyaidat, akkor jól figyelj! Most két olyan mobiltelefon koncepciót fogunk bemutatni, melyek megpróbálnak némi varázslatot csempészni az egyhangú kínálatba.


Írásunk első alanya egy olyan projekt, melynek készítésekor a mobiltelefon és a töltésére szolgáló bölcső tervezése szorosan együtt történt, hogy végeredményben valami egészen varázslatos kombinációt kapjunk. Bár az okostelefon első pillantásra elég szokványosnak tűnik, lévén egy hatalmas érintőképernyő, mint legtöbb társa, azonban a hasonlóságok itt véget is érnek. Közelebbről megvizsgálva a készüléket a tetején és az alján bemélyedéseket láthatunk, melyek a tervezők szerint a telefon vezeték nélküli töltését biztosítják. A bölcsőbe és a telefonba épített mágneseknek köszönhetően, ha a mobilt az állvány megfelelő pontjára helyezzük, akkor a karok közötti térben lebegni kezd. Ez jelentené a jó öreg „feldugom töltőre” kifejezés modernizált verzióját?


In-oh Yoo és Sun-woong Oh - mobiltelefon tervek

In-oh Yoo és Sun-woong Oh - mobiltelefon tervek


És ez még nem minden, van még egy csavar a történetben. A tervezők (név szerint In-oh Yoo és Sun-woong Oh) betegesen ügyeltek arra, hogy telefonjuk nehogy egy pillanatig is szokványos, netalántán unalmas legyen. Így például, ha bejövő hívásunk érkezik, vagy bekapcsol az ébresztés, vagy bármilyen más figyelmeztetés, akkor elkezd pörögni az állványban. Ezt a pörgést kihasználva a kijelzőn úgy jelennek meg az információk, hogy a szemlélőben 3D hatást kelt. Ugyan nem tűnik túl praktikusnak, hogy bejövő hívásunkat vagy üzenetünket úgy kell fogadnunk, hogy el kell kapni a bepörgetett telefont, arról nem is beszélve, hogy közvetlenül ébredés után ez a művelet csak balesettel végződhet, de mindenképpen látványos megoldás.Nokia Kinect - Mobil erectus:


A másik érdekes elképzelésért a finnek a felelősek. A Nokia Kinect a fizika törvényeit kihasználva bizonyos eseményekre reagálva képes felágaskodni. A terv szerint bejövő hívás, üzenet vagy bármilyen értesítés esetén a telefon férfias erekcióval hívná fel a figyelmet az aktus...őőő...izé aktuális történésekre. Most ha tovább akarnánk kalandozni a fallikus szimbólumok és pajzán gondolatok világában, akkor azt mondanánk, hogy ez egy valóban új élményt jelenthet, ha rezgő funkció már unalmas.


Nokia Kinect - Jeremy Innes-Hopkins tervei alapján

Nokia Kinect - Jeremy Innes-Hopkins tervei alapján


Amennyiben az ébresztőt még túl korainak ítéljük, vagy nem szeretnénk fogadni a hívást, akkor egyszerűen csak elutasítóan vissza kell tessékelni alapállapotába (a sok „véletlen” hasonlóság ellenére a hideg zuhany nem megfelelő módszer). Node, hogy ne veszítsük el teljesen komolyságunkat, beszéljünk egy kicsit a mozgató metódusról is. A telefon hátában egy elektromágnes van, mely egy súlyt mozgat a kívánt pozícióba, tehát nincs benne semmi ördöngösség, ugyan azon az elven működik, mint a keljfeljancsi. Ennek megfelelően a telefon formája is ezt a funkciót szolgálja ki, de ergonómiai szempontból ez egyáltalán nem vált hátrányára. Egy szenzor érzékeli, ha a táskában vagy zsebben van a mobil, így remélhetőleg nem hozza tulajdonosát kellemetlen helyzetbe tömegközlekedésen.


A projekt egyébként a Central Saint Martins College of Art & Design egyetem egy tanulójának, Jeremy Innes-Hopkins-nak keze munkáját dicséri.Futurisztikus mobiltelefon koncepciók - galéria:

In-oh Yoo és Sun-woong Oh - mobiltelefon tervek In-oh Yoo és Sun-woong Oh - mobiltelefon tervek In-oh Yoo és Sun-woong Oh - mobiltelefon tervek In-oh Yoo és Sun-woong Oh - mobiltelefon tervek In-oh Yoo és Sun-woong Oh - mobiltelefon tervek Nokia Kinect - Jeremy Innes-Hopkins tervei alapján Nokia Kinect - Jeremy Innes-Hopkins tervei alapján Nokia Kinect - Jeremy Innes-Hopkins tervei alapján Nokia Kinect - Jeremy Innes-Hopkins tervei alapján Nokia Kinect - Jeremy Innes-Hopkins tervei alapján Nokia Kinect - Jeremy Innes-Hopkins tervei alapjánCímkék:  telefon, koncepció, future, mobil, okostelefon, 3D, holo


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva