Android Gingerbread (2.3) és Nexus S okostelefon


Szerző: Kov | Dátum: 2010-12-07 17:45:44 | Rovat: Multimédia


A konkurencia gyilkos páros megérkezett:


Tagadhatatlanul a közelmúlt legnagyobb mobilos durranása a Google saját operációs rendszere, az Android. Alig két éve kezdtek el foglalkozni vele, majd egy bő évvel ezelőtt, 2009 őszén látott napvilágot az Android 1.6 (Donut), mely már egy aránylag használható verzió volt. Ilyen rövid idő alatt is nagyon komoly rajongói tábort és hardvertámogatást sikerült toborozniuk, és nem is lehet sejteni, hogy hova fognak fejlődni. Mindenesetre újabb mérföldkőhöz érkezett a platform, hivatalosan is bejelentették az Android 2.3-at (Gingerbread) és mellette a Google legújabb csodatelefonját is, a Nexus S-t.


Android Gingerbread (2.3)

Android Gingerbread (2.3)


A Gingerbread rengeteg kisebb nagyobb újítást és javítást tartalmaz elődeihez képest. A kezelőfelület komolyabb átalakításokon esett keresztül, így sebesség, kinézet, érzet és egyszerűség szempontjából jelentős a fejlődés. A megjelenő színeket úgy szabták át, hogy AMOLED kijelző esetén az a legkevesebb energiát fogyassza. Az operációs rendszer egészére is igaz egyébként, hogy komoly figyelmet fordítottak az energiagazdálkodásra, hogy minél jobban kitolják az elérhető üzemidőt.


A virtuális billentyűzet ezúttal átformált és újrarendezett gombokat, valamint multitouch támogatást kapott, így például a shift+ vagy bármely más szokásos kombináció használata teljesen természetes. Ezen felül fejlesztői szempontból is bővült az eszköztár.


Android Gingerbread (2.3) hivatalos videó


Számunkra azonban sokkal izgalmasabb a szintén most debütáló Google telefon, a Nexus S, mely érkezését hatalmas várakozás előzte meg. Nem véletlenül, hiszen a maga idejében a „sima” Nexus is óriási népszerűségnek örvendett, főleg fejlesztői és szoftveres piszkálós körökben. Az első tesztelők nem riadtak vissza az olyan kijelentésektől sem, hogy a Nexus S hardverkiépítését és szoftverét együtt tekintve az iPhone-on is túlmutat.


Google Nexus S

Google Nexus S


A legszembetűnőbb része a 4 hüvelykes, 800 x 480 (WVGA) felbontású AMOLED kijelző, aminél szebbet-jobbat tényleg csak maximum az iPhone 4-ben láthatunk. A belsejében munkálkodó 1GHz-es Cortex A8 (Hummingbird) processzor valósággal repíti a készüléket, bár több más csúcskészülékben is találkozhattunk vele (pl. Samsung Galaxy S). A hangminőség a kiváló hardvernek és a Google zajszűrő szoftverének köszönhetően kristálytiszta.


Ezen kívül a listában olyan nyalánkságok szerepelnek, mint 512MB RAM, 16GB belső memória, 5 megapixeles kamera vakuval és egy másik kamera elöl a video telefonáláshoz, 802.11n WiFi, Bluetooth 2.1, GPS, VoIP/SÍP, mindenféle giroszkópos és gyorsulásmérős szenzorok, valamint egy 1500 mAh-ás akkumulátor, mely mindezt a finomságot életben tartja.


Google Nexus S hivatalos videó


Összefoglalva tehát elmondhatjuk, hogy bár csúcshardverről van szó, hasonlót már láttunk (nem véletlenül, hiszen a Nexus S egy Samsung-Google koprodukció eredménye, innen a hasonlóság a Galaxy S-sel). Viszont a sok plusz apróság és az új Android együtt egy olyan eszközt képeznek, mely abszolút versenyképes a legnagyobb konkurensekkel szemben is. Vételára T-Mobile függéssel 199$ lesz, míg függetlenül 529$. Kíváncsi vagyok, ez nálunk forintosítva mennyit is fog jelenteni.Android Gingerbread (2.3) és Nexus S okostelefon - galéria:

Google Nexus S okostelefon Google Nexus S okostelefon Google Nexus S okostelefon Google Nexus S okostelefon Google Nexus S okostelefon Google Nexus S okostelefon Google Nexus S okostelefon Google Nexus S okostelefon - adatlap Android Gingerbread (2.3) Android Gingerbread (2.3) Android Gingerbread (2.3) Android Gingerbread (2.3) Android Gingerbread (2.3)Címkék:  Android, 2.3, Nexus S, telefon, okos telefon, Google


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva