Olive O6HD - audiofil zeneközpont


Szerző: Kov | Dátum: 2010-11-25 12:15:58 | Rovat: Multimédia


Vérbeli High-End szórakoztató elektronika ennek megfelelő árcédulával:


Zenehallgatási szokásaink gyökeresen megváltoztak az utóbbi évtizedben. Ennek megfelelően a régi technológiák és berendezések a legtöbb esetben már nem szolgálják ki maradéktalanul a modern kor szülöttjeinek igényeit. Ma leginkább a számítógépes muzsika hódit, azon belül is az MP3, de az igényesebbek a rohamosan terjedő lossless, vagyis veszteségmentes tömörítési eljárással kódolt hanganyagokra esküsznek.


A megannyi formátumot ma már ugyan egy okosabb telefon is kezeli, a magából kiontott hangminőség viszont erősen kritikán aluli. A nappaliban esetleg ott csücsül egy tisztességes hangrendszer, akkor azt nem ártana ennek megfelelő forrással etetni.


Olive O6HD Music Server

Olive O6HD Music Server


Az Olive legújabb termékével a modern eszközöket kedvelő, pénzesebb, magát audiofilnek mondott vájtfülű zenekedvelőket célozza meg. Az O6HD egy 2 TB kapacitású audio center, mely ara hivatott, hogy egy helyen centralizálva kínálja az összes zenénket. A hátán található Ethernet csatlakozó és a beépített 802.11n WiFi segítségével az otthoni eszközökről hálózaton keresztül szívja be az anyagot, azonban a gyártó gondolt eme réteg feltételezhető tetemes CD gyűjteményére is. A lemezek „berippelése” a beépített TEAC CD-RW meghajtóval gombnyomásra történik, a rögzítés természetesen veszteségmentes. Ily módon akár 6000 CD-nyi anyagot is belepréselhetünk az elegáns dobozba.


Olive O6HD Music Server - minőség kívül-belül

Olive O6HD Music Server - minőség kívül-belül


A kezelőfelületre is nagy hangsúlyt fektettek, az eszköz tetején egy 10,1 hüvelykes, 800 x 480 felbontású színes érintőképernyőn navigálhatunk kedvenc albumaink között. A gondosan megtervezett felületen a különböző stílusú zenék színkódok kíséretében jelennek meg, így a keresgélés biztosan egyszerű és élvezetes vele.


A mai trendeknek megfelelően egy letölthető segédprogram bevetésével iPhone, iPad vagy iPod almás kedvencünk átalakul érintésérzékeny távirányítóvá, melyen ugyanúgy navigálhatunk, mint a fémdoboz fölé görnyedve, csupán mindezt a fotel kényelméből. Ha a keresgélést és az információkat nagyképernyőn szeretnénk élvezni, a HDMI csatlakozónak hála ennek sincs akadálya.


Olive O6HD Music Server - csatlakozók

Olive O6HD Music Server - csatlakozók


A sok szépség mellett azonban nem árt észben tartani, hogy a legjobb digitális zene sem képes érvényesülni a megfelelő analóg kimenetek nélkül, hiába minden varázslat és lossless móka. Nos, az Olive O6HD Music Server igazi erőssége ezen a téren mutatkozik meg, kompromisszumot nem tűrve a ma elérhető legjobb elektronikával tömték meg belsejét. A TI 192khz / 24-bit Burr-Brown PCM1792 modulpár az ultra csendes merevlemezről abszolút csúcsminőségben szólaltatja meg kedvenceinket, melyet természetesen egy szintén high-end „tiszta”, zajmentes táp kelt éltre. A különálló fejhallgató DAC (TPA6120A2 High Performance Audio Amplifier) gondoskodik a felejthetetlen perszonál audio élményről, ha a nyilvános hangorgia kerülendő.Olive O6HD - vételár és galéria:


Elérkeztünk az írás legszomorúbb részéhez, a vételárhoz, amikor is sokak álma fog szertefoszlani. Igen, sajnos az Olive O6HD Music Server 4,999 dolláros árcédulájával a legtöbb zenekedvelő számára elérhetetlen magasságokban van. Akinek mégsem, annak már csak azon kell elgondolkoznia, hogy a szálcsiszolt alumínium felület, mely egyben a passzív hűtés hőleadó felületeként is szolgál, ezüst vagy fekete legyen..

Olive O6HD - audiofil zeneközpont Olive O6HD - audiofil zeneközpont Olive O6HD - audiofil zeneközpont Olive O6HD - audiofil zeneközpont Olive O6HD - audiofil zeneközpont Olive O6HD - audiofil zeneközpont Olive O6HD - audiofil zeneközpont Olive O6HD - audiofil zeneközpont Olive O6HD - audiofil zeneközpont Olive O6HD - audiofil zeneközpont

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: KEF IQ 10 hangfalpár fekete 8ohm 100W >> 80.020 Ft


Aqua: KEF IQ 60 C Center hangsugárzó fekete >> 90.025 Ft


Bluechip: Logitech 5.1 Z-5500 THX hangrendszer 505W >> 110.490 Ft


PCHelpline: LG HT904TA házimozi rendszer 5.1 1000W >> 100.940 Ft

Címkék:  Olive, O6HD, érintő képernyő, 2TB, audio, zene, hang


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva