Nexus Prominent 5 & Prominent 9 - csendes házak


Szerző: Kov | Dátum: 2011-01-25 14:17:21 | Rovat: Green


Lopakodó házak csendes környezetre vágyóknak:


A Nexus neve a zajcsökkentés iránt érdeklődők körében biztosan ismerősen cseng, szinte az összes termékük közvetlenül vagy közvetve a zajokkal és az ezt kiváltó rezonanciákkal kapcsolatos. Kísérletező kedvüket és tapasztalatukat mi sem bizonyítja jobban, mint a nem olyan régen általunk is bemutatott Silent Mouse, mely több éves kutatás és fejlesztés eredménye. De kiváló minőségű csúszócsapágyas ventilátorai és tápjai is közismertek és kedveltek. Most viszont két olyan házzal rukkoltak elő, melyeket talán érdemes egy kicsit jobban is szemügyre venni!


Nexus Prominent 5 PC ház

Nexus Prominent 5 PC ház


A kettő közül a kisebbik kuckó a Nexus Prominent 5. A design elegánsan lopakodós, kívülről teljes egészében fekete, vonalai egyszerűek, szimmetrikusak. Mint az a bevezetőből sejthető, ezek a termékek is a zajcsökkentés jegyében születtek, a ház minden porcikájában találkozhatunk eme törekvéssel.


Nexus Prominent 5 - tetszetős belső

Nexus Prominent 5 - tetszetős belső


Szemből teljesen átlagos kinézetű és funkcionalitású; 5 darab 5.25 hüvelykes külső bővítőhely alatt szintén 5 rekeszes 3.5”-os keret várja a meghajtókat. A ház tetején egy apró ajtó mögött diszkréten bújnak meg a kötelező csatlakozók (4 x USB2.0, 1 x Firewire, 1 x eSATA, 1 x Mic, 1 x Audio) és a reset gomb. A házban gyárilag két légkeverő kapott helyet: egy 12 centiméteres elől szívja be a friss levegőt a merevlemezek mellett, míg egy 14 centis egység hátul felfelé tolja ki a processzor és minden más komponens által termelt hőt.Prominent 5 & Prominent 9 - hasonlóságok és különbségek:


A Nexus Prominent 5 szerszám nélkül szerelhető, az oldallapok levétele is csak egy mozdulat. Ekkor szembesülünk a szerkezet valódi, eddig rejtve maradt értékeivel. Mindkét oldallapot speciális zajcsökkentő szivacs borítja, hogy az esetleges zörejek minél kevésbé jussanak ki a külvilágba. A kontrasztos narancssárga HDD keretek is mindenféle gumibetéteket tartalmaznak a rezonanciák minimalizálására. A feketére fényezett belső egyéb szempontból teljesen szokványos, talán az alaplaptálca CPU mögötti ablak hiánya miatt jár egy feketepont.


Nexus Prominent 5 & Prominent 9

Nexus Prominent 5 & Prominent 9


A nagytestvér, a Prominent 9 rengeteg szempontból hasonlít az öcsire, ezért csak a lényeges különbségeket említjük meg. A design hasonló, ám funkcionalitása jobban alakítható a felhasználói igényekhez. A toronyban tetőtől talpig 9 darab 5.25”-os bővítési lehetőség sorakozik, mögöttük két kivehető keretbe összesen 8 merevlemez rögzíthető. Minden csavar rezgéselnyelő alátétet kapott. A belső sajnos nem kapott fekete réteget, viszont a táp alatti gumibakok és a vízhűtés csöveinek előkészítése kellemes plusz.


A testvérek érdekessége, hogy a különböző felépítés ellenére geometriai kiterjedésük milliméterre azonos (508(D)x207(W)x479.3(H)mm), tehát valójában inkább kétpetéjű ikrek. Vételárukról sajnos még nem derült ki semmi, pedig funkcionalitásuk és kialakításuk alapján (főleg a Nexus Prominent 5) kifejezetten jó választásnak tűnik.Nexus Prominent 5 & Prominent 9 - galéria:

Nexus Prominent 5 Nexus Prominent 5 Nexus Prominent 5 Nexus Prominent 5 Nexus Prominent 5 Nexus Prominent 5 Nexus Prominent 5 Nexus Prominent 9 Nexus Prominent 9 Nexus Prominent 9 Nexus Prominent 9 Nexus Prominent 9 Nexus Prominent 9 Nexus Prominent 9

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: Revoltec 3R Systems Design R120-V3 ház >> 19.340 Ft


Bluechip: Chieftec BH-01B-B-B-OP táp nélkül >> 21.590 Ft


PChelpline: Thermaltake VJ40001W2ZD V9 ház >> 21.450 Ft
Címkék:  Nexus, Silent, ház, néma, hangtalan, zajtalan, torony, Prominient


lap teteje


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva