Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro és Go! Pro


Szerző: Kov | Dátum: 2010-11-17 10:57:03 | Rovat: Hardver


Ha az integrált hangkártya nem elégséges:


Ma már minden számítógép alaptartozékai közé tartozik a hangkártya, ami mondjuk 15 évvel ezelőtt még nem volt igaz, emlékszem, hogy én is sokáig vágytam rá, hogy a csoda 486DX2 rendszerem megkapja az audio bővítést. Ami azt illeti, a hangkártya, mint különálló komponens szerepe drasztikusan visszaesett az utóbbi évtizedben, hiszen minden alaplapra és laptopba kerül valamilyen integrált megoldás. Ez alapszinten az emberek többségének elégséges teljesítményt nyújt, szörcsögő kódolású MP3 cecergetésére közepes minőségű fülhallgatón nem is igényel többet. Viszont ha egy veszteségmentes tömörítésű hanganyagot vagy Blu-ray filmet játszunk le tisztességes hangrendszeren, akkor már könnyen elégtelennek bizonyulhat az integrált megoldás.


Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro

Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro


A Creative cég Sound Blaster hangkártya sorozatát gondolom senkinek nem kell bemutatnom, a kezdetek óta jelen vannak a piacon, és nagyon sokáig nevük egyet jelentett a bárki által elérhető minőséggel. A fent említett tények az elmúlt években kicsit őket is megtépázta, de szerencsére továbbra is tartják a frontot, melynek legújabb eredményei a Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro és a Creative Sound Blaster X-Fi Go! Pro.X-Fi Surround 5.1 Pro és Go! Pro - minőség bárhol, bármikor:


A Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro egy fekete dobozka, mely USB porton keresztül csatlakozik egy laptophoz vagy asztali számítógéphez. Elsősorban THX TruStudio Pro képességeivel kívánja felhívni magára a figyelmet, mely mindenféle szoftveres varázslást takar az egyéni hangzásvilágok kialakítására, finomhangolására. Ezen kívül természetesen maga a hardver is minőségi, erről tanúskodik az 24-bit/96kHz lejátszási és felvételi képesség és az aranyozott RCA csatlakozók. Dolby Digital Live! kompatibilitásának köszönhetően egyetlen kábellel (ez lehet optikai is) összeköthetjük házimozi rendszerünkkel és máris 5.1-es térhangzásban élvezhetjük a számítógépünkről lejátszott médiákat.


Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro - csatlakozók és távirányító

Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro - csatlakozók és távirányító


Csatlakozók tekintetében a már említett RCA és TOSLINK mellett ott sorakoznak a hagyományos 3.5”-es jack aljzatok is, így szinte bármilyen hangszóróval vagy hangrendszerrel könnyedén összekapcsolhatjuk. Egyetlen hardveres kezelőszerve egy a tetején lévő méretes hangerő tekerentyűben kimerül, azonban egy mellékelt távirányítóval a legfontosabb funkciók szoftveres birizgálás nélkül is elérhetők. XP, Vista and Windows 7 támogatása mellett sajnos nem rendelkezik almás kompatibilitással, és ahogy a Creative driver frissítő képességeit ismerjük, ez a jövőben sem fog változni.


Creative Sound Blaster X-Fi Go! Pro

Creative Sound Blaster X-Fi Go! Pro


Érdemes még pár szót szólni a Creative Sound Blaster X-Fi Go! Pro-ról. Fizikai valója alig nagyobb egy pendrive-nál, ezért leginkább mobilis felhasználók láthatják értelmét. Méretéből adódóan hardveres képességei is szerényebbek, de a szoftveres részleg itt is erős, például modern játékok nyüstölése közben EAX® 5.0 kompatibilitása biztosítja a precíz audio környezet reprodukálását. Két 3.5” jack csatlakozó sorakozik a végén, egy bemenet és egy kimenet. Sajnos ő is csak a Windows operációs rendszereket szereti.X-Fi Surround 5.1 Pro és Go! Pro - ár, elérhetőség és galéria:


A Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro és a Creative Sound Blaster X-Fi Go! Pro december közepén válik elérhetővé, előbbi 89.00, utóbbi 79.00 dolláros vételárral startol.

Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro és Go! Pro Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro - csatlakozók Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro - távirányító Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro - doboz Creative Sound Blaster X-Fi Go! Pro Creative Sound Blaster X-Fi Go! Pro

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: Creative Sound Blaster Audigy SE 7.1 hangkártya >> 6.770 Ft


Bluechip: Sound Blaster X-Fi mX Xtreme Audio >> 10.790 Ft


PChelpline: ASUS XONAR DG PCI belső hangkártya >> 7.095 Ft
Címkék:  Creative, Sound Blaster, X-Fi, hangkártya, hang, 5.1, THX


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva