MTH2010 - a magyar modding csúcsa


Szerző: Kov | Dátum: 2010-11-15 18:36:30 | Rovat: Tuning


Budapest Game Show - MTH2010:


A magyar modding megmérettetés, a Mod-Tech Hall idén is megrendezésre került a hazai modding közösség elsőszámú támogatója jóvoltából, a Radikalmod szervezésében. Az évek során az esemény többszörösen kinőtte magát, így költözött időről-időre újabb és újabb helyszínekre, hogy mind a tér, mint a közönség nagyobb legyen, ezáltal jobban megismerteti az embereket ezzel a foltokban már művészi magasságokban járó hobbival.


Budapest Game Show

Budapest Game Show - a moddingra immunis látogatóknak is jutott művészi látvány


A Mod-Tech Hall 2010 a Budapest Game Show keretein belül, 2010. november 10 és 11-én került megrendezésre a Jövő Házában (Millenáris Park, egészen pontosan B csarnok). A moddingosok a galérián kaptak egy jókora területet, a korábbi standokhoz képest zavarba ejtő tér állt a rendelkezésükre. Igaz, ezzel némileg kikerültek a tömeg fősodrásából, de mivel szemben, a galéria másik oldalán Kinect, Call of Duty: Black Ops, és egyéb kipróbálható játékok, valamint Starcraft II meccsek zajlottak, ezért ez végül nem okozott gondot, voltak látogatók szép számmal.


A korábbi évek tapasztalatai alapján a MTH nevezési és versenyszabályzata sokat módosult és tisztázódott, hogy még színvonalasabb legyen a megmérettetés. Ez természetesen maga után vonta, hogy nem mindenki jutott át a rostán, aki bepróbálkozott, de végül 24 nevezés elfogadásra került. Idén két kategóriában lehetett indulni: Casemod és Casecon. A Casemod egy gyári számítógépház átalakítását jelenti, míg a Casecon egy alapjaiban is egyedi gépezetet takar. Lássuk a rajtlistát!


Berek Csaba (Kvazár): Green Water - Casemod
Biró Tamás (terep): IRON MAN - Casemod
Hartmann József (jaja1981): Barbie PC - Casemod
Huszár Gergő (gege95): G-CASE - Casemod
Kerekes János (jones): Infernal Kandalf - Casemod
Nagy Gábor (Nagyizom): Illuminated mind - Casemod
Orsovai Sándor (bacsis): A! SZÁMÍTÓGÉP! Ház - Casemod
Szücs Balázs (zuchy): CMaster RC-690 Mod - Casemod
Balatoni Dávid (balcsida): MyLEGO Computer - Casecon
Barabás Gábor (Bari): Pincegép - Casecon
Böszörményi Szilárd (Moddingboy): Mézeskalács - Casecon
Fischer Krisztián (Titagyerek): Lávalámpa - Casecon
Farkas Ádám (fkenny): ITX HTPC - Casecon

Fresli János (Soccer): Tank mod - Casecon
Fresli János (Soccer): Nohab PC - Casecon
Ludmann Ákos (Vazy): Ász Drill - Casecon
Mészáros Zsolt (iday): 3310 - Casecon
Mórocz Gergely (DonVito): Welcome to Rapture - Casecon
Nagy Péter (zero): blackbox - Casecon
Nagy Róbert (outsider): Jumper 1 - Casecon
Roska Péter (rprpp vagy roska): Printer project - Casecon
Silling Imre Gergő (galadiator): mikromod - Casecon
Szabó István (Pista0001): Cube blk - Casecon
Várkúti Csaba (pajszer): Mirror - Casecon
Kovács Ádám (subaruwrc): Xtream 3D team Hungary - Tuning csapat


MTH2010 - a magyar modding csúcsa

Böszörményi Szilárd (Moddingboy): Mézeskalács házikó - CaseconA szemfülesek kiszúrhattak egy kakukktojást is a sor alján, az Xtream 3D team Hungary tuning csapatot. Ugyan ők nem modderek (ha csak a speciális hűtési megoldásaikat nem vesszük figyelembe), de üde színfoltját képezték az eseménynek, a párolgó folyékony nitrogén odavonzotta az érdeklőket.Modding gyöngyszemek - eredmények, helyezettek:


A versenyre kilátogatók idén sem maradtak látvány nélkül, az egyedileg épített tankmodellbe gyömöszölt számítógéptől igazi mézeskalács házikóig minden volt, de ezt szavakban úgy sem lehet visszaadni, erre alant ott a galéria. A végső zsűrizésben külsős szakemberek is segítettek (Dremel, Xbox360), hogy minél pártatlanabb legyen az eredmény.


A kategóriák helyezettjei:


Casemod:
I. Kerekes János (jones): Infernal Kandalf
II. Nagy Gábor (Nagyizom): Illuminated mind
III. Biró Tamás (terep): IRON MAN

Casecon:
I. Barabás Gábor (Bari): Pincegép
II. Fresli János (Soccer): Nohab PC
III. Várkúti Csaba (pajszer): Mirror


A serleg mellé a helyezettek ajándékokban is részesültek, de a szponzori felajánlásoknak köszönhetően végül minden résztvevő kapott valami apróságot, így senki nem távozott üres kézzel. Ezúton is gratulálunk a versenyzőknek, jó látni, hogy a moddingnak még mindig van népes hazai rajongótábora és aktív tagokban sincs hiány!


MTH2010 - a magyar modding csúcsa

Casemod I. helyezett - Kerekes János (jones): Infernal Kandalf


Stábunk a helyszínen a fényképek mellett természetesen riportokat és beszámolót is forgatott, amit hamarosan megosztunk veletek. Igaz, a mézeskalács házikó illatát sajnos a még a videó sem adja vissza, azonban a rendezvény hangulata és az egészen elvetemült modding gépek világa nagyon jól átjön majd a képsorokon.MTH2010 - a magyar modding csúcsa - galéria:

MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 - MTH2010 -Címkék:  MTH, Budapest Game Show, Mod-Tech Hall, 2010, modding


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva