Nexus Silent Mouse - néma click


Szerző: Kov | Dátum: 2011-01-25 14:18:50 | Rovat: Green


Ezek után sokan szembesülnek majd a borzalmas zaj jelenlétével:


Az egér használatának szerves része a kattintás, ez triviális. Senki nem foglalkozik vele, egyszerűen ez a dolga, hogy klikkeljen, erről a jellegzetességéről kapta a nevét maga a művelet is. Vajon milyen érzés lenne, ha egyszer csak elnémulna egerünk, én klikkelés nélkül tudnánk klikkelni? Kissé paradoxon a kép, pedig a Nexus legújabb perifériájával pontosan ezt élhetjük át.


Nexus Silent Mouse - klikktelen klikk

Nexus Silent Mouse - klikktelen klikk


A Nexus Silent Mouse nevét úgy érzem, nem kell túlragozni, elég beszédes. A gyártó állítása szerint ezzel egy 4 éves álom vált valóra. A termék weboldalán elmesélik, hogy régen (ez erősen relatív, 10-20 évvel ezelőtt) a kattintó hang visszajelzésként szolgált a felhasználó felé, hogy mindig tisztában legyen, mikor milyen parancsokat adott ki. Ez a mai világban viszont már teljesen felesleges, a számítógépek olyan sebességgel dolgoznak, hogy szinte azonnal reagálnak minden beavatkozásunkra, a vizuális kezelőfelületeken pedig egyértelműen látszik, mikor kattintottunk szimplán vagy duplán. Arról nem is beszélve, hogy az érintőképernyőn és tapipadon nevelkedett társadalom már hozzászokott a néma klikkeléshez.Nexus Silent Mouse - keresletet teremt:


Ez szép történet, a probléma csupán ott van, hogy nem is olyan könnyű megszabadulni a kattanó hangtól, mint ahogy azt a mérnökök első nekifutásra elképzelték. Egészen mostanáig tartott, amíg létrehoztak egy olyan kapcsolószerkezetet, mely a gombok alá integrálva némán teszi a dolgát. Így született meg a zajmentes egér. Azt hiszem, ez tipikus esete lesz annak, amikor a kínálat előbb születik meg, mint a kereslet, de ettől függetlenül tény, hogy van létjogosultsága. Gondoljunk például olyan környezetekre, ahol mindent megtesznek a felesleges zajok kiszűrésére (például a TV és rádió stúdiók).


Nexus Silent Mouse - vajon mennyibe fog kerülni?

Nexus Silent Mouse - vajon mennyibe fog kerülni?


Különlegességétől eltekintve is azt láthatjuk, hogy ez bizony egy minden igényt kielégítő, modern vezeték nélküli mutatóeszköz. A 2.4GHz-es nano vevőegység olyan apró, hogy alig emelkedik ki az aljzatból, így például laptopokkal is remekül használható; egyszer csatlakoztatjuk és a továbbiakban meg is feledkezhetünk jelenlétéről. Szimmetrikus kialakításának köszönhetően jobb- és balkezes felhasználók is kényelmesen dolgozhatnak vele. Kiosztása teljesen átlagos, csupán a tetején csücsül egy plusz gomb, amivel az 1000 és 1600-as DPI értékek között válthatunk egy mozdulattal. Táplálásáról 2 x AAA elem/akkumulátor gondoskodik. Szkeptikusoknak álljon egy itt egy kis demonstráció! Sajnos a bejelentéshez forgalmazási dátum és vételár nem járt.


Nexus Silent Mouse - néma click (videó 0p:53mp)Nexus Silent Mouse - galéria:

Nexus Silent Mouse - néma click Nexus Silent Mouse - néma click Nexus Silent Mouse - néma click Nexus Silent Mouse - néma click Nexus Silent Mouse - néma click

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 optikai egér zöld >> 4.520 Ft


Bluechip: Logitech M215 vezeték nélküli egér Fekete >> 4.760 Ft


PChelpline: Genius Navigator 900X vezeték nélküli egér >> 4.278 Ft
Címkék:  Nexus, Silent, Mouse, néma, hangtalan, zajtalan, egér


lap teteje


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva