ZOTAC ZBOX HD-ID40 Mini-PC - Atom D525-tel


Szerző: Kov | Dátum: 2010-11-03 18:22:59 | Rovat: Multimédia


Újabb ZOTAC mini mindenes (HTPC) a láthatáson:


A ZOTAC nagyon ráakaszkodott a nettopos HTPC-s vonalra, csak úgy ontják magukból a komplett kulcsrakész rendszereket és a különböző komponenseket. A lelkesedés mondjuk teljesen érthető, manapság igen kelendők ezek az elsősorban multimédiás képességükért szeretett eszközök. Nem beszélve arról, hogy nem célhardverről van szó, hanem egy elfogadható teljesítményű általános számítógépről, így filmnézésen, zenehallgatáson és képnézegetésen kívül szinte minden másra is rábírhatjuk őket, amit monumentális asztali nagytestvéreik el tudnak végezni.


A ZOTAC legújabb üdvöskéje a ZBOX HD-ID40 Mini-PC sorozat. A nettopok specifikációja általában erősen ingerszegény, unalomig ismételt konfigurációk és hardver kombinációk újra és újra. Ez alól különösebben írásunk alanya sem kivétel, talán annyiból igen, hogy megpróbálták mindenből az elérhető legjobbat kiválasztani és összegyúrni. Lássuk, ez hogyan sikerült!


ZOTAC ZBOX HD-ID40 Mini-PC - komoly képességek kompakt csomagolásban

ZOTAC ZBOX HD-ID40 Mini-PC - komoly képességek kompakt csomagolásban


A lelkét az Intel Atom D525 dupla magos processzora képezi, mely a benne lévő Hyper Threading technológiának köszönhetően látszólag egyszerre négy magon tud bűvészkedni a párhuzamosan futó folyamatokkal, így téve gördülékennyé az egyre inkább multitasking-os felhasználást. A grafikáért a mellette szorgoskodó új generációs NVIDIA ION gondoskodik, mely köztudottan minden tekintetben a porba alázza a konkurens integrált megoldásokat. Hardveres video dekódolási képességének köszönhetően az apró dobozka könnyedén elboldogul Blu-ray filmekkel vagy akár nagyfelbontású streaming anyagokkal is. Az sem elhanyagolható, hogy valamennyi 3D-s teljesítmény is szorult az töpörödött lapocskába, amivel némi kompromisszummal még játszogatni is lehet egy keveset.ZOTAC ZBOX HD-ID40 Mini-PC - jó választásnak tűnik:


Nem feltétlenül vágyik rá az ember, hogy összevissza bekábelezze a nappalit, a hálózatot viszont csak szeretné elérni egy ilyen kis okos mindenessel. Ekkor nem marad más hátra, mint WiFi használata.


A minél nagyobb sávszélesség kisajtolása viszont elengedhetetlen, különben a nagyobb felbontású, minőségibb videók stream-elése lehetetlennél válik. A ZOTAC ezt az örök problémát egy integrált 802.11n kompatibilis, dual-stream technológiával felvértezett modullal igyekszik kiküszöbölni, mely optimális esetben (max. 300Mb/s) a kábeles összeköttetéssel versenyképes tempót diktál.


ZOTAC ZBOX HD-ID40 Mini-PC - csatlakozók tekintetében is naprakész

ZOTAC ZBOX HD-ID40 Mini-PC - csatlakozók tekintetében is naprakész


Két különböző kiszerelésben lesz elérhető a ZBOX HD-ID40. Kettejük között a különbség csupán annyi, hogy az egyikbe a kategória szokásaihoz híven a memóriáról (dupla DDR2-800) és a merevlemezről (SATA HDD/SSD) nekünk kell gondoskodni, míg a ZBOX HD-ID40 PLUS-ban már gyárilag ott csücsül egy 2 GB-os RAM modul és egy 250 GB-os merevlemez. A specifikáció többi részét külön nem is taglalnám, szokásos csatlakozók és lehetőségek, ezen a téren is minden rendben van. A végső véleménynyilvánításhoz ugyan hiányzik még a vételáruk, de a ZOTAC Zbox HD-ID40 sorozat kívül belül tökéletesnek tűnik.ZOTAC ZBOX HD-ID40 Mini-PC - specifikáció és galéria:

ZOTAC ZBOX HD-ID40 Mini-PC ZOTAC ZBOX HD-ID40 Mini-PC - specifikáció ZOTAC ZBOX HD-ID40 Mini-PC - monitorra szerelve ZOTAC ZBOX HD-ID40 Mini-PC - csatlakozók ZOTAC ZBOX HD-ID40 Mini-PC - kellékek ZOTAC ZBOX HD-ID40 Mini-PC ZOTAC ZBOX HD-ID40 Mini-PC ZOTAC ZBOX HD-ID40 Mini-PC - mindenféle kimenetekkel ZOTAC ZBOX HD-ID40 Mini-PC

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: ASRock NetTop ION 330 Pro HTPC (Atom) >> 77.170 Ft


Bluechip: ASRock NetTop Core-100HT i3 HTPC >> 138.490 Ft


PChelpline: ASRock Nettop ION 330 Home Theater PC >> 103.812 Ft
Címkék:  Zotac, ZBox, HD, HTPC, média, PC, Ion, Atom D525


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva