Tablet PC-t a népnek! Na de melyiket?


Szerző: Kov | Dátum: 2010-10-27 13:43:59 | Rovat: Notebook


Az ízlésesen tálalt összehasonlításban talán ott lapul a válasz:


Remélhetőleg minden kérdésre megkapjuk a választ

Egyre inkább komolyan kell számolni a tablet-ek elterjedésével. Eleinte inkább tűnt egy érdekes elképzelésnek, bizonyos esetekben úri hóbortnak, de mind a gyártók (szoftveres és hardveres oldalon egyaránt) mind a felhasználók ráharaptak a koncepcióra és nagyon úgy tűnik, hogy nem eresztik.

Mint azt már többször említettük, a tabletek elsősorban szórakoztató szerepet töltenének be, hiszen valós, fizikai billentyűzet hiányában egy hosszabb szöveg bevitele igazán fájdalmas hadművelet lenne. Ezzel szemben internetezésre, mozizásra és némi játékra mindegyik lapos masina tökéletesen alkalmas. A tapicskolós használat és a közepes méretű kijelző szoftveres oldalról egy egészen új megközelítést igényel, de az operációs rendszerek lassan beérnek és felnőnek a feladathoz.

Aki úgy érzi, hogy eljött az ideje egy ilyen modern kütyü beszerzésének, az nincs könnyű helyzetben. A legkülönfélébb méretkategóriák, hardverek és operációs rendszerek versengenek a vásárlók kegyeiért, így nem könnyű átlátni a jelenlegi helyzetet. Szerencsére a Finerhosting.com csapata összedobott egy informatív táblázatot, amin 5 különböző színű-szagú-méretű tablet paramétereit hasonlítják össze emészthető formátumban.

(A kezdeményezést amúgy részünkről csak üdvözölni tudjuk, hiszen VGA összehasonlítónk is hasonló indíttatással született.)

A lista természetesen hamarosan bővülni fog, a Windows (többféle verzió), Android 3.0 és 3.5 (Gingerbread és Honeycomb) háttérrel felvértezett eszközök már a küszöbön ácsorognak, érkezésükkel tömeges invázió várható. Ez a növekvő választék és éleződő árverseny persze nekünk, felhasználóknak a legjobb, csak tudjunk eligazodni a színes kavalkádban.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: ASUS K52F-SX241D Notebook Core i3, 3GB RAM >> 155.245 Ft


Bluechip: Lenovo X201 Tablet PC NU7DLHV_TS 12,1" >> 508.990 Ft


PChelpline: ACER AS5742ZG-P613G32MN 15,6" Dual P6100 >> 163.073 Ft
Címkék:  tablet, PC, notebook, számítógép, táblázat, összehasonlító


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva