Pandigital Novel Personal eReader - ePaper alapú


Szerző: Kov | Dátum: 2010-10-21 11:29:15 | Rovat: Notebook


Lassan, de biztosan növekszik az e-olvasók választéka:


Az e-olvasók szépen lassan beszivárognak a köztudatba. Mondjuk itthon még annál is lassabban, mert vételáruk egyelőre túl van azon a lélektani határon, amikor bárki nyugodt szívvel beruházna egyre. Pedig tagadhatatlan előnyei vannak egy laptoppal, netbook-kal vagy tablet-tel szemben, mely elsősorban az e-Ink technológiájú kijelzőknek köszönhető. Egyre több gyártó csatlakozik az új trendhez, így keveredett bele a játékba például a Pandigital is.


Pandigital Novel Personal eReader - lényegesen jobban sikerült elődjénél

Pandigital Novel Personal eReader - lényegesen jobban sikerült elődjénél


A kisebb magáncég, mely elsősorban szórakoztató elektronikai berendezésekre specializálódott, már korábban is megpróbált kiszakítani egy darabot az e-olvasók piacából, viszont az alkalmazott LCD kijelző és nem kifejezetten felhasználóbarát Android interfész miatt fogadtatása nem volt felhőtlen. Szerencsére nem adták fel és továbbfejlesztették eszközüket, így jött létre Novel Personal eReader e-papíros változata.Pandigital Novel Personal eReader – továbbfejlesztve:


Az e-papír lényege ugye az, hogy háttérvilágítást nélküli, tehát energiát csupán képváltáskor igényel, és kontrasztos képe ragyogó napsütésben is tökéletesen olvasható marad. Hátránya a szegényes színmegjelenítés (jelen esetben 16 fokozatú szürkeárnyalat) és a lassúcska képfrissítés, bár ezek nem is nevezhetőek igazi hátránynak, mert eredeti felhasználási körükben ezen tulajdonságok irrelevánsak.


A 6 hüvelykes elektroforetikus ePaper felbontása 800 x 600, és teljes felületén érintés érzékeny. Így ez szolgál elsődleges beviteli periféria gyanánt is, egy szükség esetén megjelenő virtuális billentyűvel rövidebb szövegek begépelése sem okoz gondot.


Novel Personal eReader - némi árcsökkenéssel még komoly versenyző is válhat belőle

Novel Personal eReader - némi árcsökkenéssel még komoly versenyző is válhat belőle


A beépített WiFi-n keresztül szinte bárhonnan elérhetjük többek között például a Barnes & Noble's eBookstore anyagait, de számítógépről is feltölthetjük a digitális tartalmakat 2GB-os belső memóriájára. Amennyiben a tárterület kevésnek bizonyulna, egy akár 32GB-os microSD kártyával ez tovább növelhető. A negyed kilós lapocska támogatja a legelelterjedtebb ebook formátumokat (pl.: PDF, EPUB), emellett fényképekkel és audio fájlokkal is elboldogul. Zenéinket a beépített sztereó hangszórón is megszólaltathatjuk, de egy szabványos 3.5 colos jack csatlakozó is rendelkezésünkre áll, ha magányos muzsikáláshoz támadna kedvünk. Beépített akkumulátora kb. 6,000 képváltásig bírja szusszal, töltése a mellékelt AC-adapterrel vagy USB porton keresztül történhet.


A Pandigital Novel Personal eReader 200 dolláros vételára funkcionalitásához és a konkurens eszközökhöz képest picit magasnak mondható, de remélhetőleg ez megjelenése utána mérséklődik valamelyest.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: LENOVO IdeaPad S10-3t Tablet Netbook cosmic >> 123.245 Ft


Bluechip: HP Mini 210-1020eh WL173EA 10,1" netbook >> 104.490 Ft


PChelpline: ASUS EEE PC 1005PR 10,1" netbook >> 113.348 Ft
Címkék:  Pandigitel, Novel, eReader, ePaper, e-Ink, e-olvasó


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva