Fujitsu LifeBook T580 tablet PC hezitálóknak


Szerző: Kov | Dátum: 2010-10-14 17:35:05 | Rovat: Notebook


Meglepő funkcionalitás és teljesítmény apró méretben:


Asztali számítógép, nettop, laptop, netbook, tablet vagy netalántán elég egy okostelefon is? A felhozatal zavarba ejtő, nem csoda, hogy az egyszerű felhasználók gyakran elbizonytalanodnak ebben a technológiai útvesztőben. Arról nem is beszélve, hogy ha netalántán sikerül megfogalmazni a pillanatnyi igényeinket, semmi garancia nincsen rá, hogy ez a közeljövőben nem változik. A Fujitsu most éppen a tablet-ek és laptopok között hezitáló tanácstalan vásárlóknak szeretné megkönnyíteni a helyzetét, na meg persze a pénztárcáját.


Fujitsu LifeBook T580 - kifordítom - befordítom

Fujitsu LifeBook T580 - kifordítom - befordítom


A Fujitsu LifeBook T580 kategóriáját tekintve tablet PC, tehát egy olyan netbook méretű laptop, melynek kijelzője 180 fokban kifordítható és a billentyűzetre hajtható, így képezve egy duci tablet-et. Hát ez a definíció sem emelkedik irodalmi magasságokba, de mindjárt világossá válik, miért is van létjogosultsága ennek a masinának. Hiába az apró méret, teljesítményben mégis alaposan bealázza a trendi netbook-okat. Erről gondoskodik az 1.33 GHz-es Core i3 vagy i5 processzor és a maximum 8 GB-nyi memória. Adataink tárolásáról 128 GB-os SSD is gondoskodhat, de ha feladatainkhoz a sebesség mellett inkább nagyobb tárterületre lenne szükség, akkor a 7200 percenkénti fordulattal munkálkodó 500 GB-os HDD lesz a nyerő választás.


Fujitsu LifeBook T580 - kézzel és tollal is ingerelhető a kijelzője

Fujitsu LifeBook T580 - kézzel és tollal is ingerelhető a kijelzője


A történet viszont a kijelző vizsgálatakor válik valóban érdekessé. A 10.1 hüvelykes panel 1366 x 768 pixeles felbontásával tű éles képet produkál. A kültéri használatot megnehezítő, olyakor lehetetlenné tevő erős napsütés ellen egy fotoszenzorral védekezik a rendszer, így a fényerő automatikusan igazodik a környezeti hatásokhoz. A monitor egyszerre érintés és nyomás érzékeny (kapacitív és rezisztív), ezért a több ujjas gesztikulációk mellett tollat (stylus) is használhatunk beviteli eszközként. Mindezen funkcionalitás szoftveres hátterét egy előtelepített Windows 7 operációs rendszer és egy marék segédprogram biztosítják. A Lifebook T580 a szöveges parancsokat és kézírást 26 különböző nyelven képes értelmezni. A mobilitás alapkövetelménye a gazdag kommunikációs készségek, melynek szerencsére nincs hiányában az eszköz: WLAN, Bluetooth és opcionálisan igényelhető egy GPS-szel kombinált beágyazott 3G/UMTS modul is.Fujitsu LifeBook T580 - elérhetőség és galéria:


Pontos árat nehéz mondani az 1,4 kg-os univerzális munkatárshoz, lévén erősen kiépítés függő, de az alapvető hardverek és funkciók figyelembe vételével biztosan nem lesz olcsó mulatság. Előrendelés már leadható, szállítása pedig még novemberben megkezdődik.

Fujitsu LifeBook T580 tablet PC hezitálóknak Fujitsu LifeBook T580 tablet PC hezitálóknak Fujitsu LifeBook T580 tablet PC hezitálóknak Fujitsu LifeBook T580 tablet PC hezitálóknak Fujitsu LifeBook T580 tablet PC hezitálóknak Fujitsu LifeBook T580 tablet - specifikációk

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: Packard Bell EasyNote TJ65-BU-411HG-4G Notebook >> 131.900 Ft


Bluechip: Fujitsu Lifebook AH530 15,6" notebook >> 186.990 Ft


PChelpline: ACER AS1825PTZ Tablet netbook 11,6" >> 203.873 Ft
Címkék:  Fujitsu, LifeBook, T580, tablet, netbook, notebook, Core i3


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva