ACME - új periféria márka Magyarországon


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-10-12 17:55:34 | Rovat: Hardver


ACME - a kiegészítők egészen széles tárháza:


Új márkanév a láthatáron, ez pedig (általában) a piac élénkülését hozza magával. A vásárlók ilyenkor mindig örülhetnek, hiszen egy friss gyártó verseng a kegyeikért, a konkurencia pedig többnyire árcsökkentéssel reagál. Sajnos árcsökkentést nem, azonban új ACME termékeket ígérhetünk, ugyanis a litván cég perifériái már hazánkban is elérhetők. Az importőri feladatokat az Ageta Kft. vállalta magára, akik már magyar nyelvű ACME weboldallal is segítik a vásárlók dolgát.


ACME - a kiegészítők egészen széles tárháza


Ennyit a vállalatokról, gondolom a többséget úgyis a termékek és azok ára, megbízhatósága és használhatósága érdekli. Mai összeállításunkba egy multifunkciós optikai egeret (MN-01), egy hangszóró szettet (NI-30), egy webkamerát (CA10), egy mikrofonos fejhallgató (CD-850), egy mobil kártyaolvasót (Mini CR-02) illetve egy notebook egeret (MW-05) válogattunk be. A folytatásban természetesen elővesszük az ACME játékosoknak készült kiegészítőit is, melyek aktualitását a hónap végén megrendezésre kerülő ICL7 adja. Az ICL7-es meglepetésünkről azonban csak később árulunk el részleteket, most következzenek a mindennapos használatra szánt ACME perifériák.ACME Multifunctional Mouse MN-01 - a jómunkásegér:


Ergonómikus külsővel jelentkezik az ACME MN-01 egere, ami egy igazi mindennapos használatra termett rágcsáló. Az 1000 DPI-s alap beállítás on-the-fly (használat közben azonnal) átállítható 500 DPI-re, dedikált gomb segítségével. Érzékenység állítás mellett scroll, valamint előre- és hátra gombot is találunk a terméken, mely természetesen USB-n keresztül kapcsolódik a PC-hez.


ACME Multifunctional Mouse MN-01 - a jómunkásegér

ACME Multifunctional Mouse MN-01 - a jómunkásegér


A másfél méteres kábellel érkező MN-01 mérete 105 x 67 x 40 mm, súlya pedig 92g - így elsősorban a közepes és kis kezű felhasználók fogják örömmel használni. Kellemes adalék, hogy az egér a megszokott műanyag borítás helyett egy speciális gumírozott bevonatot kapott, ennek köszönhetően kevésbé csúszik és koszolódik. Sötétszürke MN-01-esünk ára az Ageta shopjában 2.760 Ft, azonban kiemelt partnereiknél ennél olcsóbban is hozzájuthatunk. Extraként említhető, hogy a gyártó (és a hazai disztribútor is) 5 év garanciát vállal az MN-01 egérrel.ACME Wireless Mouse MW-05 - notebookhoz optimalizált rágcsáló:


Maradva az ACME egér kínálatánál nézzünk még egy, már notebookokhoz tervezett mouse-t. Az MW05 optikai egér vezeték nélküli kialakítást kapott, mérete pedig mindössze 98 x 59 x 35mm. Lekerekített formájának és kicsi mivoltának köszönhetően az MW-05 valóban praktikusan hordozható, főleg ha megnézzük, mennyire kicsi vevő egységgel bír. (Hasonlóan mini vevővel kapható a Logitech és a Microsoft wireless egér kínálata, így az ACME itt sem marad le konkurensei mögött.)


ACME Wireless Mouse MW-05 - notebookhoz optimalizált rágcsáló

ACME Wireless Mouse MW-05 - notebookhoz optimalizált rágcsáló


A két AAA akkumulátorral üzemelelő MW-05 érzékenysége 800 és 1600 DPI között állítható, használni pedig maximum nyolc méterről tudjuk. Annak érdekében, hogy az akkuk a lehető legtovább bírják, az ACME kikapcsoló gombot és Sleep funkciót épített az MW-05-be. A termék ára öt év garanciával körülbelül 5.360 Ft, ez viszont boltonként változhat.ACME Mini portable Card Reader CR-02 - hordozható kártyaolvasó:


Egy kártyaolvasóról általában még hírben sem lehet beszámolni, hiszen azon felül, hogy memória kártyákat dugdoshatunk bele, túl sok mindent nem kínál. Most szerencsére más a helyzet, hiszen az ACME Mini portable Card Reader CR-02 amellett, hogy olvassa az alábbi formátumokat, integrált USB kábellel van felszerelve. Ez főleg azoknak lehet hasznos, akik szeretik magukkal vinni a kártyaolvasót, azonban a hozzá való USB kábelt többnyire otthon felejtik. Az említett, támogatott memória kártyák tehát az alábbiak: SD, SDHC, Mini SD, micro SD, RS-MMC, MS, MS Pro, Pro Duo, MS-Magic Gate, MS Duo Magic Gate, MS Pro Magic Gate, M2. Külön üdvözöljük a micro SD és M2 kártyák olvasási képességét, hiszen ezeket az egészen parányi tárolókat alig néhány olvasó támogatja dedikált nyílással.


ACME Mini portable Card Reader CR-02 - hordozható kártyaolvasó

ACME Mini portable Card Reader CR-02 - hordozható kártyaolvasó


Az AMCE Mini kártyolvasója 105 x 52 x 195 mm mérettel rendelkezik, USB 2.0 felületen kapcsolódik a PC-hez és LED világítással jelzi, hogy van-e benne kártya, illetve azon történik e művelet. Termékünk ára hozzávetőleg 2.900 Ft, az árhoz pedig itt is öt év garancia társul.ACME 2.1 Sound System NI-30 - fadobozos hangrendszer:


Az ACME-vel szemben mutatott eddigi optimizmusunkat most kénytelenek leszünk szigorú realitásra váltani, hiszen olyan termék ismertetője következik, amiről a specifikációk alapján nehéz nyilatkozni. Egy 2.1 hangrendszerről van (saját véleményünk kialakításához előbb hallani kell a cuccot), név szerint NI-30 jelöléssel. A hangszórópár + mélynyomó leírásában a gyártó 1x 3,5W RMS + 2x 1,5W RMS teljesítményt ígér, 50-200 Hz (Subwoofer) és 150Hz- 20 kHz (Satellite) tartományokban. A mélynyomó mérete 170 x 130 x 190, a perem sugárzók pedig 77 x 93 x 145 mm-es terülnek el. Méretei és adatai alapján az ACME NI-30 valószínűleg jól szól, de egy saját teszt nélkül ezt vakon (vagyis esetünkben süketen) nem lehet kijelenteni.


ACME 2.1 Sound System NI-30 - fadobozos hangrendszer

ACME 2.1 Sound System NI-30 - fadobozos hangrendszer


A gyártó vezetékes távirányítót kínál terméke mellé, amin hangerőszabályzó és ki-be kapcsoló gombokat, valamint line in csatlakozót találunk. A fa mélyládával szerelt NI-30 szett ára valamivel 7.800 Ft környékén alakul, a garancia itt is öt év.ACME PC Cam CA10 - szélesvásznú webkamera:


Egy termékünk maradt még hátra ACME bemutatókból, ez pedig a Cam CA10 nevű webkamera. A termék érdekességét felbontása adja, hiszen a megszokottakkal ellentétben itt 1280 x 960 pixelt kapunk. (Gyakorlatilag ez is 1,3MP érték, amit interpoláltan 5MP-re „javít” a szoftver.) A fekete színű és korrekt megjelenésű kamera tartalmaz mikrofont is, rögzítése pedig a gyártó szerint kifejezetten egyszerű: a rögzítő rész szabadon szerelhető bárhová, ennek talpa fém, a kameráé pedig mágneses, így olyan szögben használhatjuk a terméket, amilyenben csak jólesik.


ACME PC Cam CA10 - szélesvásznú webkamera

ACME PC Cam CA10 - szélesvásznú webkamera


Az XP, Vista és Win7 kompatibilis újdonság öt év gyártói garancia kíséretében kerül a kiskerek polcaira, valamivel 6.300 Ft alatt.ACME perifériák mindennapos használatra - galéria:

ACME perifériák mindennapos használatra ACME Multifunctional Mouse MN-01 egér ACME Multifunctional Mouse MN-01 egér ACME Multifunctional Mouse MN-01 egér ACME Multifunctional Mouse MN-01 egér ACME Wireless Mouse MW-05 - notebook egér ACME Wireless Mouse MW-05 - notebook egér ACME Wireless Mouse MW-05 - notebook egér ACME Mini portable Card Reader CR-02 - hordozható kártyaolvasó ACME Mini portable Card Reader CR-02 - hordozható kártyaolvasó ACME Mini portable Card Reader CR-02 - hordozható kártyaolvasó ACME 2.1 Sound System NI-30 - hangrendszer ACME 2.1 Sound System NI-30 - hangrendszer ACME 2.1 Sound System NI-30 - hangrendszer ACME PC Cam CA10 - webkamera ACME PC Cam CA10 - webkamera ACME PC Cam CA10 - webkamera

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


ACME Multifunctional Mouse MN-01 vezetékes optikai egér: 2.760 Ft


ACME Wireless Mouse MW-05 notebook egér: 5.360 Ft


ACME Mini portable Card Reader CR-02 kártyaolvasó: 2.900 Ft


ACME 2.1 Sound System NI-30 2.1 hangrendszer: 7.800 Ft


ACME PC Cam CA10 webkamera: 6.300 Ft

Címkék:  ACME, periféria, egér, hangszóró, kamera, Ageta, kártyaolvasó


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva