Corsair Graphite Series 600T - tágas midi torony


Szerző: Kov | Dátum: 2010-10-12 12:46:14 | Rovat: Hardver


Stílusos midi torony egy teljes méretű ház tulajdonságaival:


A hihetetlenül színes kínálatból nem könnyű kiválasztani az ízlésünknek és igényeinknek megfelelő számítógép házat. Már maga a méretkategória meghatározása sem egyserű feladat, mert lehet, hogy a pillanatnyi konfigurációnk befér egy kisebb kuckóba is, egy esetleges bővítés viszont súlyos fizikai korlátokba is ütközhet, és a ház kényszerű cseréje újabb nem várt anyagi befektetést von maga után. Ellenben egy hatalmas batár sem hiányzik feleslegesen a szobába, mely fenyegetően magasodik szerencsétlen felhasználó mellett. Mint mindig, most is érdemes az arany középutat választani.


Corsair Graphite Series 600T - kategóriájában az egyik legnagyobb

Corsair Graphite Series 600T - kategóriájában az egyik legnagyobb


A Corsair bejelentette, hogy megkezdi Graphite Series 600T közepes méretű (mid-tower) házának forgalmazását. Az idén júniusban leleplezett termék a különböző szaksajtókban világszerte szép sikereket ért el, így nem meglepő, hogy komoly várakozás övezte. Elsősorban méretkategóriájában kiemelkedő funkcionalitásával és belső terével vívta ki az elismerést, sokan úgy jellemezték, hogy a 600T egy stílusos midi torony egy teljes méretű ház tágasságával és tulajdonságaival. Nézzük meg picit részletesebben, mivel is érdemelte ki az ipar dicsérő szavait!Corsair Graphite Series 600T - minden porcikájában minőségi:


Mint már említettük, magasságát tekintve midi torony, de beltere meglepően tágas. A 8 PCI-E kártya támogatása és az áttervezett merevlemez keret lehetővé teszi, hogy a leghosszabb csúcskategóriás videokártyák is beférjenek, sőt, ebből akár 3 darab is. Ezt úgy érték el, hogy a HDD keret két blokkból áll, így a felső rész eltávolításával megnyílik a tér egésze a ház elejéig. Ekkor a kivett darab a ház aljában rögzíthető a másik mellé. De akár mindkettőt eltávolíthatjuk, amennyiben a lehető legjobb légáramlás elérése a cél. Összesen egyébként 6 darab HDD vagy SSD rögzíthető bennük.


Corsair Graphite Series 600T - apró figyelmességek Corsair módra

Corsair Graphite Series 600T - apró figyelmességek Corsair módra


A háttértárak fölött 5 darab külső 5.25 hüvelykes bővítési lehetőség sorakozik. A ház előlapja egységes képet mutat, az alsó rész burkolata egyetlen mozdulattal leszedhető, ezáltal a mögötte lévő porszűrő könnyedén tisztítható. Erre szükség is lesz, mert egy 200 mm-es ventilátor szipákolja keresztül rajta a levegőt. A kezelőszervek a ház tetején kaptak helyet, ügyelve az esztétikus kialakításra. A power és reset gombok mellett kapunk 4 USB2.0, egy USB3.0, egy FireWire portot és a szokásos audio ki/bemenetek. Ne feledkezzünk meg a méretes tekerentyűről sem, ami valójában egy fordulatszám szabályozó. Apró, de hasznos figyelmesség a gyártó részéről.


Corsair Graphite Series 600T - csúcskonfiguráció in da house

Corsair Graphite Series 600T - csúcskonfiguráció in da house


Maga az ház lényegében acélból épül fel, azonban ABS műanyag betétekkel is találkozhatunk, melyek szerencsére egyáltalán nem rontják a minőségérzetet. A grafitszerűre fényezett oldallap szerszámok nélkül leszedhető, ez egyénként az egész ház szerelhetőségére igaz. Az alaplap tálcán rengeteg nyílás és rés van, ennek köszönhetően egy komolyabb, hátlapi merevítővel rendelkező CPU hűtő felszerelése és a kábelek elrendezése is gyerekjáték. Fent is egy 200 mm-es ventilátor kelti a huzatot, szintén porszűrővel megtámogatva. Eltávolítva helyére egy 240 mm-es vízhűtő radiátort is tehetünk két darab 120-as légkeverő társaságában, tehát a közepes méretbe még ez is befér. A táp a ház aljában kapott helyet, porszűrő itt is van.


Corsair Graphite Series 600T - HardwareCanucks bemutatóCorsair Graphite Series 600T - ár és galéria:


A dinamikus, mégis elegáns megjelenésű házikó szolgáltatásaihoz és minőségéhez képest korrekt árazású, 159 dollárért máris bárki beszerezheti. Persze vételára erősen relatív.

Corsair Graphite Series 600T Corsair Graphite Series 600T Corsair Graphite Series 600T Corsair Graphite Series 600T Corsair Graphite Series 600T Corsair Graphite Series 600T Corsair Graphite Series 600T Corsair Graphite Series 600T Corsair Graphite Series 600T Corsair Graphite Series 600T Corsair Graphite Series 600T Corsair Graphite Series 600T Corsair Graphite Series 600T Corsair Graphite Series 600T Corsair Graphite Series 600T

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: Sharkoon Rebel 9 Pro Value táp nélküli fekete ház >> 19.180 Ft


Bluechip: Thermaltake Armor A90 VL90001W2ZD Fekete PC ház >> 24.745 Ft


Foramax: Coolermaster CM 690 fekete PC ház táp nélkül >> 21.500 Ft
Címkék:  Corsair, Graphite, 600T, PC ház, számítógépház, midi torony


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva