Google TV - Sony és a Logitech kellékekkel


Szerző: certamen | Dátum: 2010-10-08 09:08:03 | Rovat: Multimédia


Google TV - valóra válnak a jóslatok és mindenható lesz a Google?


Valamikor bő két évvel ezelőtt írtunk arról, hogy a Google étvágya csillapíthatatlan és a vállalatbirodalom hihetetlen mértékben nő. A valaha keresőként ismert név mára magában foglal egy videó megosztót (Youtube), egy hirdetési rendszert (AdWords), egy operációs rendszert (Android) is. Vajon mi hiányzik még ahhoz, hogy a Google minden nappaliba bejusson? Természetesen a címben szereplő termék, vagyis a Google TV.Gondolom mindenkinek egyértelmű, ha Google, akkor nem egy klasszikus TV csatornára kell gondolni, hanem egy minden tekintetben Google specifikus komplett rendszerre. A Google TV nem más, mint az internet és a televízió házassága, persze a Google atyai gondoskodása mellett.Google TV - mit kínál, és mely cégek támogatják:


A Google TV gyakorlatilag komplett megoldást kínál azoknak, akik a TV képernyője előtt szeretnék átélni az internet nyújtotta változatosságot és szabadságot. Ez így elsőre biztos furán hangzik, de a Google megoldotta azt, amiről a Media lejátszót gyártó vállalatok eddig csak álmodoztak. Sikerült házasítani a netet és a televíziót, ráadásul mindezt a Sony, a Netflix, a Twitter, a CNBC, a Pandora, a Napster, az NBA Game Time és az Amazon támogatásával. Egy olyan kezdeményezés, ami mögé a leírtakhoz hasonló nevek csatlakoznak biztos sikerre van ítélve és picit előre is vetíti a digitális jövőt. A Google TV segítségével a nappali foteljából tárul elénk az internet, azonban a használatához sem számítógépes ismeret sem IT érdeklődés nem kell. Csak bekapcsoljuk a készülékünket és már tallózhatunk is a videók, filmek, riportok, hírek, zenék és képek között.


Google TV - Sony és a Logitech kellékekkel

Google TV - a CNN és a TNT csatornája


Csatornák itt is lesznek, akárcsak a klasszikus TV-ben, így a TBS, TNT, CNN, Cartoon Network és Adult Swim anyagait a Google TV-n keresztül is elérjük, ráadásul akkor, amikor csak jólesik. Az NBC révén teljes hozzáférést kapunk a CNBC adásához, ráadásul a komplett üzleti hírcsomagját is mellékeli a Google. Kellemes, hogy az HBO is beszállt a társulásba, egy HBO GO csatornával, mellyel több száz órányi programot érhetünk el (persze csak ha van megfelelő HBO előfizetésünk). A Cartoon Network gondoskodik a gyermekek szórakoztatásáról, sportot pedig egyelőre az NBA Game Time biztosít. Itt a különböző meccsek real time eredményeit, illetve kedvenc csapatunk legszebb megmozdulásit követhetjük nyomon, HD minőségben. A felsoroltakon kívül az Amazon 75.000 fizetős filmet kínál, a Netflix pedig előfizetés esetén korlátlan hozzáférést biztosít a filmjeihez, TV show-ihoz és sorozataihoz. Akinek pedig még mindig nem elég az online tartalmakból, azoknak ott van a Google saját videó megosztója, a Youtube..


Google TV - Sony és a Logitech kellékekkel

Google TV - HBO és Cartoon Network


A rendszer eszméletlenül egyszerű, már a Google TV felületén is látszik, hogy tényleg széles rétegekre gondoltak a tervezéskor. Mire lesz szükségünk, ha szeretnénk nagy TV-n élvezni a Google TV kínálta lehetőségeket? Mindössze egy megfelelő Sony televízióra, vagy a Logitech most bejelentett Revue dobozára; ezek a termékek ugyanis kizárólag a GoogleTV „kedvéért” készültek.Google TV - Logitech és Sony kellékek:


A Sony és a Logitech teljes erővel belevetette magát a Google TV támogatásába. A Sony rögtön négy új televíziót jelentett be, melyek mérete 24” és 46” közé esik. Különösebb extrát a Sony készülékeiről nem lehet elmondani (azon kívül persze, hogy képesek az internetes Google TV működtetésére). A legkisebb modell 24”-os, ezt követi egy 32-es és egy 40-es, majd a paletta élén találjuk a 46”-os óriást. Típusjeleik szerint NSX-24GT1, NSX-32GT1, NSX-40GT1 és NSX-46GT1 jelölést kaptak az újdonságok. Árcédulát egyelőre csak a nagyobbak mellé biggyesztett a Sony, ezek 1.300, 1.500 és 1.900 dollárba kerülnek.


Google TV - Sony és a Logitech kellékekkel


A Logitech is több újdonsággal jelentkezett a Google TV kapcsán, így egy „set top box”, két billentyűzet és egy kamera bukkant fel a cég kínálatában. Természetesen a Ravue névre keresztelt fekete doboz a legizgalmasabb közülük, arról nem beszélve, hogy kihagyhatatlan része a Google TV használatának. A WiFi-vel, USB 2.0 csatlakozókkal és két HDMI konnektorral is ellátott Logitech Revue egy vezeték nélküli billentyűzettel együtt érkezik, valamikor a hónap végén. Az ár tulajdonképpen elfogadható, hiszen a Logitech mindössze 300 dollárt kér a szettért. (A Sony TV-ihez viszonyítva ez klasszisokkal barátságosabb ár, főleg ha TV már van otthon, csak Google TV kompatibilis vevő nincs.) Extra adalék, hogy külön távirányítót nem is kell vennünk, hiszen a Logitech Revue iPhone és Android alapú telefonokkal is vezérelhető.


Google TV - Sony és a Logitech kellékekkel

Google TV - Logitech termékek


Két apróságról nem esett eddig szó, az egyik a Logitech TV Cam terméke, ami 720p HD videó rögzítésre képes, Carl Zeiss optikával rendelkezik és 5x-ös digitális zoomot támogat. A tévés kamera ára 150 dollár, mely árban benne foglaltatik a Vid HD szoftver is. Egy másik érdekes mütyűr a Logitech Mini Controller, ami egy távirányító, egér és billentyűzet egyben. Az apróság ára 130 dollár, azonban tekintve, hogy mindegyik kellék kiváltható egy Androidos telefonnal, túl nagy kereslet biztosan nem lesz a kiegészítőkre.White Wolf mod - galéria:

Google TV Google TV - Sony és a Logitech kellékekkel Google TV - TBS Google TV - bilp.tv Google TV - HBO GO Google TV - CNN Google TV - TNT Google TV - Cartoon Network Google TV - Sony internet TV Google TV - Logitech kellékek Google TV - Logitech Revue és távirányítós billentyűzet Google TV - Logitech kamera Google TV - Logitech különleges keyboard Google TV - Logitech mini keyboard Google TV - Logitech mini keyboard Google TV - Logitech RevueCímkék:  Google, kereső, TV, Sony, Logitech, CNBC, internet, Twitter, televízió


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva