Antec LanBoy Air - végletekig moduláris ház


Szerző: Kov | Dátum: 2010-10-01 17:21:13 | Rovat: HardverLanBoy Air - gamereknek, moddereknek, maximalistáknak:


Sokan a számítógépük házának kiválasztását nem tartják igazán fontosnak, vagy egyszerűen csak esztétikai és anyagi szempontokat figyelembe véve döntenek. Pedig egy jó számítógép ház nem csak arra hivatott, hogy eltakarja és egybetartsa hardverkomponenseinket, hanem fontos feladata van a szellőzés, zajcsökkentés és kompatibilitás terén is. A választék hatalmas és széles, ezért nem árt körültekintően eljárni, már csak azért sem, mert egy gondosan kiválasztott darab hosszú éveken és több konfiguráción át lehet hűséges társ.


Antec LanBoy Air - végletekig moduláris ház

Antec LanBoy Air - nyílt sisakkal


Az Antec ezennel hivatalosan is útjára bocsátotta LanBoy Air számítógép házát, amivel a gyártó az idei COMPUTEX-en elnyerte a Design & Innovation díjat a „Components and Parts” kategóriában. Ez azért némi bizakodásra adhat okot, a nívós esemény egyben garancia. Miért is érdemelte ki a LanBoy Air az elismerést? Az Antec egy korábbi formabontó alkotását, a Sceleton-t vette alapul, mely nyitott vázszerkezetével abszolút újdonságnak számított, majd ezt az ötletet kombinálta a hagyományos elrendezéssel és maximális modularitással.Antec LanBoy Air - az uralkodó széljárás:


A legszembetűnőbb tulajdonsága a tetőtől talpig perforált kialakítása, így hihetetlenül szellős, mégis annyira zárt, hogy a por ne lepje el pillanatok alatt az alkatrészeket. A szellőztetést nem bízták a véletlenre, gyárilag 5 darab 120mm-es ventilátort kapunk (2 x kék LED-es, sebességszabályozós elöl + 3 x kék LED-es, két lépésben állítható sebességű (TwoCool ™)). Ha ez még mindig nem lenne elegendő, akkor sincs probléma, ugyanis összesen 15 légkeverőt is be lehet építeni.


Antec LanBoy Air - végletekig moduláris ház

Antec LanBoy Air - valóban innovatív


A belső teret is a teljes konfigurálhatóság jellemzi. Maximum 11 meghajtó befogadására képes (6 x belső 3.5”, 3 x külső 5.25”, 2 x belső, alsó rögzítésű 2.5” SSD keret). A merevlemezek az Antec által szabadalmaztatott, AirMount™ elnevezésű felfüggesztési rendszerben rögzíthetők, mely csökkenti a vibrációt, ezáltal a zajszintet is. Ezen felül három különböző orientációban is elhelyezhetők az 5.25” és 3.5” méretű meghajtók. Az ilyen formájú rögzítésének hála nincsenek merev, kötött pozíciójú keretek, így garantáltan a leghosszabb videokártyák is gond nélkül elférnek.


Antec LanBoy Air számítógépház - hivatalos videó


Azt is a felhasználó dönti el, hogyan fessen az előlap. Felül 3 USB port sorakozik (ebből egy USB 3.0), alatta tetszőlegesen külső meghajtók és ventilátorok sorakoznak, lent pedig egy kis tároló rekesz bújik meg, amibe apró alkatrészeket és szerszámokat rakhatunk, hogy mindig kéznél legyenek. A további kényelemről a CPU környékén kivágott, a táppal együtt kihúzható alaplaptálca, a több darabban nyitható és leszedhető oldallapok, valamint a tetejéből kihajtható fogantyúk gondoskodnak. A hátlapon kialakított nyílásokkal egy esetleges vízhűtéses rendszerrel való kompatibilitásra is gondoltak.Antec LanBoy Air - elérhetőség, ár és galéria:


Az Antec LanBoy Air máris világszerte elérhető a főbb disztribútoroknál és viszonteladóknál, 3 év garanciával 219.95 dollárral startolt.

Antec LanBoy Air - szemből Antec LanBoy Air - féloldalt Antec LanBoy Air - világító ventilátorokkal Antec LanBoy Air - hátulról Antec LanBoy Air - darabokban Antec LanBoy Air - piros kivitel Antec LanBoy Air - piros kivitel Antec LanBoy Air - szellős darab Antec LanBoy Air Antec LanBoy Air - Antec LanBoy Air - Antec LanBoy Air - Antec LanBoy Air - banner Antec LanBoy Air - technikai adatok

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: Thermaltake M5 VJ2000BWS táp nélküli ház >> 18.400 Ft


Bluechip: Enermax Staray ECA3170-BL (táp nélkül) >> 15.850 Ft


Foramax: Sharkoon Rebel9 fekete táp nélkül ház >> 16.900 Ft
Címkék:  Antec, LanBoy, Air, számítógépház, moduláris, PC ház


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva