Pioneer S-DJ08 és S-DJ05 - high-end úttörő páros


Szerző: Kov | Dátum: 2010-10-01 11:58:45 | Rovat: MultimédiaEgy szegmens, ahol a csúcsminőség követelmény:


Egy igazán profi, jó minőségű hangszóró párért bizony komoly összeget kell letenni az asztalra, éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy mit kapunk cserébe. Az audio eszközök világa sajnos az egyik olyan szegmens, ahol szó szerint határ a csillagos ég, főleg az árak tekintetében, de azért vigyázni kell itt is a marketing maszlaggal. Mostanában divatos mondjuk egy fejhallgatóra vagy házimozi rendszerre rásütni, hogy audiofil, és mindjárt négyszer annyiért adják, mint amennyi a reális értéke lenne. Az értő és főleg nagyon jól halló zenekedvelők mellett viszont vannak olyan munkakörök, ahol a csúcsminőség egyszerűen elengedhetetlen. Stúdióknak, zeneszerkesztőknek és DJ-knek létfontosságú művük precíz visszaadása, e-nélkül munkájuk olyan, mintha egy festő vakon maszatolna.


Pioneer S-DJ08 - első próbálkozásnak nem is rossz

Pioneer S-DJ08 - első próbálkozásnak nem is rossz


A Pioneer hamarosan megjelenő két új aktív monitor hangszóró párja leginkább ezt a professzionális szférát készül betámadni. A S-DJ08 és S-DJ05 típusok lényegében ugyan azok, csupán méretbeli különbség van kettejük között: a S-DJ08 8 colos, még S-DJ05 nevű kisöccse „csak” 5 colos. A Pioneer hosszú és eredményes múltja a szakmában már önmagában garancia, reméljük, ehhez hű termékkel fognak debütálni ebben a számukra aránylag új kategóriában.Pioneer S-DJ08 és S-DJ05 - high-end elektronikát rejtenek:


Legyen szó DJ-zésről vagy stúdiózásról, a csúcsminőség alapkövetelmény. Ezért a Pioneer nem kevés elektronikával tömte tele a stílusos dobozkákat. A beépített lineáris equalizer segítségével addig hangolhatjuk a hangképet, míg tökéletesen meg nem felel az elvárásainknak. A 10 cm-es, nagy erejű mágnesek és az alacsony rezonanciájú hűtőelemek mellett olyan megoldások hivatottak maximalizálni a minőséget, mint a bi-amp erősítő, mely a magas- és mélysugárzót egymástól teljesen függetlenül hajtja meg.


Ebben a társaságban biztosan jól éreznék magukat a zajkeltők

Ebben a társaságban biztosan jól éreznék magukat a zajkeltők


A kiemelkedő hangminőség mellett a kezelhetőségre is nagy hangsúlyt fektettek. Egy különálló kontroller segítségével a hangfalak összes fontosabb funkciója elérhető: hangerő, némítás, EQ be- kikapcsolása és a bemenetek közötti váltás. Apropó bemenetek. Szerencsére ezen a téren sem fukarkodtak, egy XLR, egy TRS és két szett RCA bement áll rendelkezésünkre, így akár egyszerre négy különböző forrást is csatlakoztathatunk a rendszerhez (keverőpult, DJ pult, számítógép, hordozható lejátszó stb), és ezek között anélkül váltogathatunk, hogy állandóan újra meg kellene küzdeni a kusza kábeldzsungellel.Pioneer S-DJ08 és S-DJ05 - ár, elérhetőség és galéria:


A minőségnek (mondhatni szokás szerint) súlyos ára van: a kisebbik modell $899, a S-DJ08 pedig $1199 lesz, megjelenésük valamikor 2011 januárjában várható.

Pioneer S-DJ08 és S-DJ05 Pioneer S-DJ08 és S-DJ05 - specifikációk Pioneer S-DJ08 és S-DJ05 Pioneer S-DJ08 és S-DJ05 Pioneer S-DJ08 és S-DJ05

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: JBL harman / kardon Soundsticks II hangszóró szett >> 47.151 Ft


Bluechip: Asus Cine5 5.1 kompakt hangrendszer >> 38.490 Ft


Foramax: Logitech Z2300 2.1 THX hangfal szett >> 46.490 Ft
Címkék:  Poineer, S-DJ, hangfal, hangszóró, 2.0, high end, zene, DJ


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva