Sharkoon Bandit - HDD dokkolós ATX ház


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-09-06 12:52:10 | Rovat: HardverSharkoon Bandit - floppy helyett kártyaolvasó:


A Sharkoon házak elnevezéseiben ne is keressünk logikát, hiszen minden esetben fantázianevekről van szó - így volt ez a Rebel szériával és így van most is. A bandita egy kellemes közepes ATX ház, meggyőző hűtéssel és néhány, a kor igényeit követő extrával. Kezdjük is az ismerkedést itt, az extráknál, hiszen ezek mutatják meg, mennyire innovatív egy termék. (Már amennyire egy ház esetében lehet innovációról beszélni.) Az egyik szembeötlő újítás, hogy az FDD helyén nem egy luk és még csak nem is egy takarólemez fogadja az építkezőket, hanem egy kártyaolvasó. Ez a kis előlapi egység tökéletesen valósítja meg korunk elvárását - SD, SDHC, MS, MMC és CF kártyák támogatása - hiszen ki használ manapság floppy-t?


Sharkoon Bandit - floppy helyett kártyaolvasó

Sharkoon Bandit - floppy helyett kártyaolvasó


Egy másik érdekes újítás a felső részen kapott helyet, HDD dokkoló személyében. Bár a technológia életképessége erősen kérdéses (feltételezem kevesen hurcolják kézben a 3,5”-os belső winyót), mindenesetre a Bandit-nál nem kell kinyitni a gépet, elég a felső dokkolót használni. (Valószínűleg nem a rendszerlemezt, hanem egy másik, általában hurcolt wichestert gondolt ide a Sharkoon.)Sharkoon Bandit - méretek, adatok, ár:


Extrák után következzenek a megszokott dolgok, vagyis a méret, a beltér, a hűtés és az ár. A Sharkoon Bandit 485 x 485 x 200 mm, súlya 6,6 Kg. Belsejében összesen öt darab 5,25” és három darab 3,5”-os egység fér el, azonban az 5,25-ös helyek használhatók merevlemezekhez is (természetesen csak beépítő kerettel). Ami a belteret illeti kellemes, feketére festett, igényesen kialakított kuckóval találkozunk.


Sharkoon Bandit

Sharkoon Bandit - 7 PCI-E hellyel


Az optikai meghajtók, vagy a keretbe épített merevlemezek csavarozás nélkül mozgathatók, tehát relatíve könnyen szerelhető a Bandit. Elrendezését tekintve táp alul, alaplap felül rendszerrel van dolgunk, ennek megfelelően a hűtés is inkább a felső részre koncentrálódik. Ventilátorokból a fölső burkolatban egy 180mm-es LED világítású egység, míg a frontpanelben egy 120mm-es, szintén LED-es cooler kapott helyet. Opcionálisan további szellőzőket is beszerelhetünk, oldalra két 140, vagy két 120mm-es, míg a hátlapba egy 120 / 80 mm-es légkavaró személyében.


Sharkoon Bandit - floppy helyett kártyaolvasó


Eddig nem esett szó a front kivezetésekről, ami ne mis front, hanem inkább top kialakításúak. (Magyarán nem elöl, hanem a ház tetején kaptak helyet, ennek köszönhetően kisebbet kell hajolni.) Tehát a kivezetések: eSATA, 2x USB 2.0, 2x Jack, power és reset gomb, illetve három LED (2 HDD, 1 POWER). A Sharkoon Bandit ára SATA HDD dokkolóval, 180mm-es hűtővel és kártyaolvasóval együtt 70 Euro.Sharkoon Bandit ATX PC ház - galéria:

Sharkoon Bandit - főbb adatok Sharkoon Bandit - csatlakozások Sharkoon Bandit Sharkoon Bandit Sharkoon Bandit - beltér Sharkoon Bandit - HDD dokkoló Sharkoon Bandit - kártyaolvasó Sharkoon Bandit - csomagolás Sharkoon Bandit - specifikációk


A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: Sharkoon Rebel 12 Economy táp nélküli fekete ház >> 24.170 Ft


Bluechip: Sharkoon QuickPort DUO USB/e-SATA Dokkoló >> 16.890 Ft


Foramax: Sharkoon Rebel9 fekete ház, táp nélkül >> 16.900 Ft
Címkék:  Sharkoon, dokkoló, ház, kártyaolvasó, ATX, tower, torony


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva