PowerColor HD5750 LP VGA és DVI-DP átalakító


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-08-25 16:17:41 | Rovat: HardverPowerColor újdonságok - indul az őszi szezon:


A közeledő ősszel együtt felébredtek a hardvergyártók is, így az iskolakezdésre több eddig pihengető vállalat is újdonságokkal állt elő. Nem kivétel ez alól a PowerColor sem, ahol egy HTPC videokártyával és egy DVI-DP átalakítóval rukkoltak ki. Előbbi érdekessége abban rejlik, hogy az átlag HTPC paraméterekhez képest igen erős, Radeon HD 5750-et alakították át alacsony profilú termékké, míg utóbbi a legáltalánosabb Eyefinity-s problémát igyekszik orvosolni.


PowerColor HD5750 LP VGA és DVI-DP átalakító

PowerColor HD5750 LP VGA és DVI-DP átalakítóPowerColor Radeon HD 5750 LP - kis gépek császára:


Eddig meglehetősen kevés nagy teljesítményű low profile (alacsony profilú) VGA látott napvilágot, így a PowerColor HD 5750 LP megjelenése kifejezetten örömteli. Mostantól tehát aki a kis helyet foglaló HTPC-jével alkalmasint játszani is szeretne, végre olyan videokártyát vehet, amin elfutnak az újabb gamek is. Szerencsére a méret csökkenése semmiféle egyéb kompromisszumra nem késztette a gyártót, ennek megfelelően megmaradt a 720 Stream processzor, a 700 MHz-es GPU és 4600 MHz-es RAM órajel is. Kimeneti oldalon mindössze egy DVI veszett oda a, de még így is egy D-SUB, egy HDMI és egy DVI áll a felhasználó rendelkezésére.


PowerColor Radeon HD 5750 LP - kis gépek császára

PowerColor Radeon HD 5750 LP - kis gépek császára


A PowerColor HD 5750 LP hűtéséről két ventilátor gondoskodik, meglehetősen mokány borda kíséretében. (Vélhetően azért két ventis a kártya, mert hely hiányában egy nagy nem fért el, egy kicsi viszont túl hangos lett volna. A két cooler amúgy jó megoldásnak tűnik, hiszen a két légkavaró csökkentett fordulatszámmal - tehát halkan - üzemelhet.) Eyefinity-hez nem, azonban a többi megszokott AMD-s mókához jól használható a termék, ide értve a DX11 játékokat és a UVD 2 videógyorsítást (H264 és Flash hardveres gyorsítása) is.PowerColor Active DisplayPort to Single-Link DVI-D Adapter:


Szokás szerint (elvégre a Sapphire is bő lére eresztette hasonló megoldása nevét) bonyolult nevet kapott a DVI - DP átalakító. A beszédes jelölés amúgy minden lényei adatot tartalmaz a PowerColor adapteréről, mely az alábbi lehetőséget kínálja a vásárlónak: 3 monitoros Eyefinity használata DisplayPort csatolós monitor nélkül.


PowerColor Active DisplayPort to Single-Link DVI-D Adapter

PowerColor Active DisplayPort to Single-Link DVI-D Adapter


A termék igazi hiánypótló alkalmatosságként érkezik, hiszen más gyártók hasonló termékei alig kaphatók hazánkban. Remélhetőleg a PowerColor újdonsága rövidesen nálunk is megjelenik, elvégre a monitort munkára használók sokat profitálhatnak a harmadik kijelző bevetéséből. Apró érdekesség, hogy a PowerColor féle DVI - DP átalakító (legalábbis a gyártói leírás szerint) nem igényel plusz, tehát USB portot sem foglal használat közben.PowerColor HD5750 LP VGA és DVI-DP átalakító - galéria:

PowerColor Radeon HD 5750 LP PowerColor Radeon HD 5750 LP PowerColor Radeon HD 5750 LP - doboz PowerColor Radeon HD 5750 LP - mérések PowerColor Active DisplayPort to Single-Link DVI-D Adapter PowerColor Active DisplayPort to Single-Link DVI-D Adapter PowerColor Active DisplayPort to Single-Link DVI-D Adapter


A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: ASUS Radeon EAH5570/DI/1GD3 1GB DDR3 (LP) >> 24.425 Ft


Bluechip: Powecolor ATI Radeon HD5750 512MB DDR5 PCIE >> 26.590 Ft


Foramax: Club3D Radeon HD 5750 1GB DDR5 videokártya >> 35.490 Ft

Címkék:  PowerColor, HD5750, LP, low profile, DVI, DisplayPort, eyefinity


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva