Login Blade - barebone konfiguráció


Szerző: insolens | Dátum: 2008-11-27 00:27:15 | Rovat: HardverTartalom:


A megszokottaktól eltérően most haladjunk belülről kifelé:

Az alaplap egy gyári Intel vas, méretét tekintve Mini ITX. Furcsa volt, hogy bár Intel-Intel-ről van szó, ráadásul „Centrino” processzorral, a chipset bizony SIS. Kicsit lebiggyedt a szám ezt látva, a későbbiek viszont bizonyították, nincs minden veszve. Az USB-k sebességén nem lehetett észrevenni a SIS jelenlétét, ami nagyon pozitív. A Mirage grafikus kártya korrektül teljesített, meglepetésre még 3D futtatására is alkalmas. Valahogy ez a SIS-Intel házasság ezen az alaplapon jól sikerült.


Login Blade

Az alaplapon találunk két SATA csatlakozót, egy ide vezérlőt. Ebből ez a barebone egy Sata és egy Ide interfészt használ. Nagyon szimpatikus, hogy az északi híd hűtése passzív, így a konfigurációba került egyetlen ventilátor a processzorhűtőn kapott helyet.


Login Blade

Egy 1200Mhz CPU dorombol a gépben, elnevezése Celeron 220. A rajta lévő borda talán 3 centi magas lehet, a tetején ülő ventilátor pedig szabvány 4cm-es. Az 1,2Ghz első hallásra kevésnek tűnhet, pedig nem az. Mivel egy „mobil” CPU-ról van szó, nem lehet az azonos órajelű asztali társaihoz hasonlítani. Érzésre egy P4 2,4 szintjén volt, a későbbi tesztekből kiderül, pontos-e a sejtésünk.


vissza

tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva