Login Blade - barebone konfiguráció


Szerző: insolens | Dátum: 2008-11-27 00:27:15 | Rovat: HardverTartalom:


A Barebone (kiejtése: berbon), magyarul előre összeállított konfiguráció, kisméretű házban, minimális változtatási lehetőséggel. Ezekben a „készre” szerelt gépekben rendre adott az alaplap, optikai meghajtó, winchester és a tápegység. A felhasználó a processzor méretét, és a memória mennyiségét szabályozhatja döntésével.

Ennyi mozgástér többnyire elég is, ugyanis a felhasználási terület nagyban behatárolja a szükséges hardverek milyenségét. Egy irodai munkára, vagy egy otthoni multimédia center funkciókhoz vásárolt kisgép nem szükséges, hogy 50.000Ft-os VGA-t tartalmazzon, vagy hogy 4db. 500GB-os winchester legyen benne.

Login Blade

Ha irodai munkára keresünk gépet, ennél jobb választás nincs, ugyanis csendes, megbízható és nagyon energiatakarékos. Otthoni multimédia centernek szintén optimális választás lehet egy barebone, mivel netezni, zenét hallgatni és DVD-t nézni remekül lehet vele.

Árukat tekintve a barebone számítógépek a középmezőnybe sorolhatóak. Nem az Auchan féle 45.000FT-os hulladék, és nem is 300.000-es Voodoo PC. Többnyire 60-90e között juthatunk hozzá egy ilyen pici masinához.

Most egy ilyen kis barebone-t mutatunk be, a neve „Login Blade”:


tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva