Integrált AM2 alaplapok


Szerző: certamen | Dátum: 2008-05-19 11:58:41 | Rovat: HardverTartalom:


Az Amd komoly bajban van, híreink közt már írtunk erről. Elbocsájtások, magas gyártási költségek, rosszul teljesítő Ati. Gyakorlatilag a tönk szélén áll a vállalat.

Rajtunk ne múljon az Amd hanyatlása, megpróbálunk egy kis hátszéllel szolgálni. Olcsó, integrált VGA-s, de bővíthető Amd processzorhoz szánt alaplapokat mutatunk be. Erre korábban már volt példa oldalunkon, akkor azonban csak az integrált VGA képességeit vizsgáltuk. Most kicsit komplexebben tesztelünk, de erről majd később.


am2 alaplapok tesztje

Miért Integrált? A kisebb cpu gyártó a high-end szegmensben nagyon gyatrán szerepel, sajnos elég hosszú ideje. Egy Intel Core 2 Duo 6750-6850 vagy Q6600-Q6700 processzor mellé, az Amd nem képes ellenfelet állítani. Ezért esett a választás az olcsóbb szegmens alaplapjaira, az Amd itt még labdába rúghat.

Négy alaplap került be a mezőnybe, igaz eredetileg ötöt terveztünk. Így négy márka, három chipset, és rengeteg teszteredmény várja az olvasót. A résztvevők az Asus, Gigabyte, Abit és MSI képviseletében érkeztek. Az elvárások mindegyik alaplappal szemben komolyan voltak, elvégre neves gyártók termékeiről van szó. Egyedül az Abitnak engedtünk volna egy kis botlást, tekintettel az Abit-Universal felvásárlásra. Nem volt rá szükség, mondhatni régi fényében tündökölt a bukott angyal.


tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva