Thermaltake Water 2.0 Performer All-In-One vízhűtés (videó)


Szerző: certamen | Dátum: 2013-01-03 19:25:59 | Rovat: Hardver


..a Thermaltake Water 2.0 vízhűtő családjának legkisebb, Performer jelzésű tagja járt nálunk. A kompakt megoldás ára hozzávetőleg 20.000 Ft, vagyis a komolyabb léghűtők kategóriájában versenyez. Videónkból kiderül, mit mutat a Water 2.0 Performer teljesítmény és hangerő terén..Kompakt vízhűtő, minimális helyigénnyel - videós bemutató:


Víz és áram együtt, egy fém dobozba zárva, tényleg jó ötlet? Jobban szellőztet a vízhűtő, mint levegős társa? Sokkal halkabb lesz a gépem, ha klasszikus cooler helyett vízhűtőt veszek? A felhasználók többségében (a régi motorosok és a profik folytassák rögtön a videóval) ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel, ha vízhűtés kerül szóba. A felvetések közül mindenképpen az elsővel kell soron kívül foglalkozni, hiszen a víz és az áram úgy általában nem szerencsés párosítás. Néhány évvel ezelőtt még a vízhűtők kapcsán is jogos volt az a félelem, hogy mi van ha kifolyik, kilukad, szivárog, stb... azonban a jelen már olyan kompakt vizes rendszereket kínál, melyek mentesek szinte minden kockázattól.


Thermaltake Water 2.0 Performer All-In-One vízhűtés


Hasonlóan a nálunk járt Thermaltake Water 2.0 Performer-hez számos olyan komplett vízhűtő kapható, amit egyszer kell csak felszerelni a processzorra, onnantól pedig karbantartás nélkül évekig vígan működnek. A fixre szerelt kialakításnak hála használatuk pofon egyszerű, szinte alig különbözik a (például itt látható) léghűtőkétől. Ami a hűtési potenciált illeti, nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a vizes, vagy a levegős megoldás lenne jobb, vagy rosszabb. Mint oly sok dologban, itt is döntően az ár predesztinálja a teljesítményt, avagy (általában) minél drágább egy processzorhűtő, annál hidegebbet generál. Ugyanez igaz a zajszintre is, ami szerencsés esetben fordítottan arányos a hűtési képességgel és egyenesen arányos az árral. (Pokolian leegyszerűsítve: a drága coolerek halkak és hatékonyak, az olcsók meg hangosak és gyengék.)


Rátérve a konkrét tesztmodellre a vizsgálódást érdemes az árral kezdeni. Nos, a Thermaltake Water 2.0 Performer körülbelül 20.000 Ft-ot kóstál, vagyis a jobb léghűtők között versenyez:


Thermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő bemutató és teszt (CLW0215)Videónkban mutattunk teljesítményt, hangerőt és látványvilágot is, viszont részleteibe menően nem esett szó a lehetséges felhasználási területről. A Thermaltake Water 2.0 Performer főleg azoknak lehet jó választás, akik:


- korrekt hűtést szeretnének, azonban a házukba nem fér el egy méretes torony léghűtő

- közepes processzorral vágynak nagyon alacsony zajszintre (egy ventilátorral a Water 2.0 Performer piszok halk tud lenni)

- szeretnének belekóstolni a vízhűtők világába, de nem akarnak rögtön vagyonokat kiadniThermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

Thermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

a szett és főbb adatok: réz blokk, 1385 cm2-es alu radiátor test, 2x120 mm ventilátor, 1200-2000 RPM, 81.3 CFM légforgatás, 326mm-es gumi csövek, maximális méret: 151x120x77 mm


Mivel más vízhűtőt még nem teszteltünk, így ítéletet sem mondhatunk a Thermaltake Water 2.0 Performer fölött. Annyi biztos, hogy árához mérten elfogadhatóan hűt és alacsony ventilátor fordulatszámnál halk, de a versenytársak ismerete nélkül ezek inkább szubjektív benyomások, semmit tények. Remélhetőleg hamarosan újabb vízhűtőket kapunk tesztre, így a tapasztalatok fényében később azt is megállapíthatjuk, mely vízzel működő megoldások érik meg az árukat és melyek nem.A videós tesztben szereplő Thermaltake Water 2.0 Performer vízhűtőt a Thermaltake hazai disztribútora, a Cédrus Kft biztosította. A teszteléshez használt többi alkatrészt köszönjük a Bluechip-nek (GeIL Evo Veloce 2400 MHz 2x4GB RAM), a Sapphire-nek (Radeon HD 7950 OC Flex Edition), a Thermaltake-nek, a Sharkoon-nak és a Cédrus Kft-nek (TT Smart 730W tápegység és Sharkoon Tauron számítógépház)!


Amennyiben kérdésetek, észrevételetek van kommenteljetek Facebook oldalunkon, vagy Youtube-on, a kapcsolódó videó alatt!Thermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő - képes bemutató (galéria):Thermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

Thermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

Thermaltake Water 2.0 Performer - dobozThermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

Thermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

Sharkoon Tauron házban kapott helyetThermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

Thermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

Thermaltake Water 2.0 PerformerThermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

Thermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

Thermaltake Water 2.0 Performer - közelebbrőlThermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

Thermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

a léghűtőkkel ellentétben nem foglal sok helyetThermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

Thermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

blokk és radiátor (ventilátorral borítva)Thermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

Thermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

mindenhonnan jól látszik, hogy szellős maradta beltérThermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

Thermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

a videóban említett hősapka problémaThermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

Thermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

Thermaltake Water 2.0 Performer - munka közbenThermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

Thermaltake Water 2.0 Performer vízhűtő (a kép nagyítható)

Thermaltake Water 2.0 Performer és az új tesztgép

Címkék:  víz, hűtés, cooler, hűtő, vízhűtés, processzor, i7


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva