Notebook 125.000Ft-ért ACER ASPIRE 5315


Szerző: insolens | Dátum: 2008-03-20 15:32:55 | Rovat: NotebookTartalom:


A vista telepítése kb. 30 percet vett igénybe. Választásom a home premiumra esett, ennél komolyabb rendszer erre a notira felesleges. A telepítés közben nem volt semmi kifogásolható, a hozzá adott cd-vel viszont nem voltam maradéktalanul elégedett. A drivereket nekem kellett végigkattintgatni, nem volt all install opció. Ez van. A driverek hibátlanul feltelepültek (ha tudjuk milyen wifi van integrálva, különben nyomogathatjuk végig mind a három félét…) , szerintem lehetett volna gyorsabb, elsősorban a vga vezérlő vitt el elég sok időt.

fehér billentyű

Ennyi idő alatt a gombokkal nem volt problémám, és ez a későbbiekben is így maradt, jó a leütés, kellemes a tapintás. Sajnos ugyanez a touch padról nem mondható el, érdes, durva a felülete, szerintem 20 perc után már kifejezetten irritáló. Praktikusabb otthon, munkahelyen egy külső egérrel használni. Usb-s egér ára kb 2-3000Ft, vezeték nélkülit is kapunk már 5000Ft alatt. Kész. Feltelepült minden. Fél gigával kicsit nehezebben, egy gigával viszont szépen indul és fut minden. Igaz nem erre való, mégis kíváncsi voltam milyen 3d-s képességei lehetnek a kis újoncnak. 3dmark2001: 3300pont. Maradjunk abban, hogy nem játékra tervezték.

Aero. Természetesen csak egy gigával van, de legalább van. Szépen és gyorsan forgatja az ablakokat, minden szaggatás nélkül. Ha másért nem, már csak ezért is érdemes további 512 rammal venni az eredeti mellé.

A kijelző képe éles, kontrasztos, nem mondom, hogy nem láttam még szebbet, erős közepes. Zárt helyen a fényerővel sincs semmi gond, nappali fénynél, esetleg háttal az ablaknak…az más tft-n sem sokkal jobb.

Sajnos (ilyet is ritkán mondok, de most ez a helyzet) jobban örültem volna egy nem nullkilóméteres akkumulátornak. Első töltés után még nem nyeri el az akku azt a töltöttséget, amit 10-15 töltés után tud. Az idő szűkössége miatt azonban most csak erről tudok nyilatkozni: vista, avg, msn, netezés: kb 2 óra. A wifivel minden rendben, nem hagytam az Acer programra a konfigurálást, jobb szeretem a windows-ost. Csatlakozott, nem szakadt le, és bármerre mászkáltam vele, mindenhol megfelelő erősségű jelet kaptam.

Semmi érdekes a tv-ben, beteszek egy dvd filmet. Azt hiszem nem ezzel fogok filmeket nézni elalvás előtt, de amíg az asztalimon a barátnőm játszik, addig eltöltök vele egy kis időt. Félreértés ne essék, nem arról van szó hogy szaggatott volna a kép vagy a hang, pusztán ez a 15,4 es kijelző, és a hangchip nem házimozizáshoz lett tervezve.

Ha már a dvd-nél tartottam, kikötöttem a képet külső monitorra. Nem volt egyszerű, igaz, beteg módon egy 19” wide volt a terv, ami hosszú perceken át terv is maradt, végül küzdelmem meghozta gyümölcsét, mindkét kijelzőn volt kép. Ezek után viszont a tv-out maradt opció, sem időm sem energiám nem maradt rá, talán egy másik hasonló modellnél rászánom magam.

bejött

Zárszóként, nem mondhatok mást, csak azt, hogy ennyi pénzért maximálisan megkapjuk ami jár. Korrekt sebesség, kulturált külső, egy év garancia. További költség a +512ram, a notebook táska, és egy egér, így a végén az árcédula kb.: 138.000Ft, elfogadható. Aki otthonra szeretne netezős, msnezős, szövegszerkesztős notit, vagy a munkához kell egy alapgép, jó alternatíva.

A termékeket a Matcomp Kft-től kaptuk tesztelésre, köszönjük. Matcomp Kft.
vissza

lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva