Mafia II - interaktív gengszterfilm


Szerző: Sectum | Dátum: 2010-09-27 19:45:12 | Rovat: JátékMafia II - a túlzott elvárások ellenére szépen sikerült - video (HD):


Nehéz úgy nyilatkozni a Mafia II-ről, hogy nem jut eszünkbe, mennyire forradalmian újszerűre sikerült az első rész. Egy akkora siker után, mint amit a Mafia I aratott, szinte biztos volt, hogy a folytatás meg sem közelítheti elődje produkcióját. A fejlesztők persze ennek ellenére belevágtak a lehetetlen vállalkozásba és több év megfeszített munkája eredményeként kiadták a Mafia II-t. Az új rész látványvilága, hangulata és játékmenete összességében jól sikerült, persze ha a Mafia I-et tekintjük etalonnak, biztosan csalódottak leszünk:
Mafia II - látvány, atmoszféra, történet:


A Mafia II világa csodálatos, sőt talán az eddigi legjobb az amerikai negyvenes-ötvenes éveket ábrázoló alkotások közül. Aki szereti a Keresztapa sorozatot, a Nagymenőket, a Casino-t esetleg a Volt egyszer egy Amerikát, az egészen biztosan jól fog szórakozni a Mafia II-vel. A „játék” tulajdonképpen egy interaktív film, amit autós részek tarkítanak, némi verekedéssel és tűzharccal. Azonban még mielőtt elkalandoznánk a történet és játszhatóság irányába, térjünk vissza a kivitelezéshez.


Mafia II - interaktív gengszterfilm


A már említett csodálatos jelző magyarázatra szorul, hiszen nem csak a látványvilág egyedi, hanem a hangok és a zenék is. Ez persze nem a véletlen műve, hiszen az alkotók rengeteg időt töltöttek az atmoszféra megteremtésével és a korhű ábrázolással. A munka gyümölcse egy minden ízében tökéletes világ lett, fantasztikus zenékkel, autózás közben hallgatható (korhű) rádióadással és minden igényt kielégítő grafikával.


Mafia II - interaktív gengszterfilm


Eddig a pozitívumok, most pedig mélyedjünk el egy kicsit a kritikában. Sajnos az első rész után a folytatás már messze nem annyira forradalmi, sem története, sem újdonságai nem emelik ki az „átlag” játékok mezőnyéből. Igen-igen, ettől még ez A MAFIA játék és talán csak az elvárások voltak túl nagyok. Mindenesetre a szép grafika és a jó zenék önmagukban még nem jelentik azt, hogy megérné bő 10.000 Ft-ot költeni a 10 órás játékidőt garantáló gengszter mesére.Mafia II - játszhatóság, gépigény:


Ahogyan a videóból is kiderül, több ponton is elégedetlenek voltunk a Mafia II-vel. Nehéz lenne egészen pontosan leírni, mi is fájt a legjobban, hiszen jó az irányíthatóság, majdnem változatos a történet és van elég tűzharc is, valami mégis hiányzik.


Mafia II - interaktív gengszterfilm


Ez a valami nem is a fedezékrendszer, ami szintén bekerült a második részbe és még csak nem is a kiegészítők nyújtotta bővíthetőség. (Ez utóbbiak szép sorban jelennek meg a Mafia II-höz, tovább bővítve az amúgy is színes világot. Igaz, a DLC-k további pénzbe kerülnek, de talán egyszer majd lesz akciós Mafia II + full DLC pack is..) Talán tényleg csak az a baj, hogy az első rész túl jól sikerült.


Hardveres oldal révén mindenképp vizsgálnunk kell a Mafia II-höz szükséges hardver környezetet. Nos, ezúttal nem lehetünk maradéktalanul elégedettek, mivel közepes konfigurációink sorra elvéreztek a gengszter bandák harcában. Kompromisszumokkal azért futtatható a játék, így a Core 2 Duo + GeForce GTS 250 medium beállításokkal 1680x1050-ben 20-25 FPS-t izzad ki magából.


Mafia II - interaktív gengszterfilm


Hasonló a helyzet az Acer Aspire 8943G notival (i5-430M + Mobility Radeon HD 5650) is, mely 1980x1050 felbontás mellett medium grafikán 30 FPS-re képes. Klasszisokkal jobb a helyzet játékhoz használt erősebb asztali összeállításunk (i5 3,2 GHz + Gigabyte GTX 260 SOC) esetén, ami Full HD és full látvány mellett is garantál olyan 30-40 képkockát.Mafia II PC játék - galéria:

Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék: Core i5 + GTX260 konfigon Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék: Acer Aspire 8943G notebookon Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék: Core 2 Duo e6600 + GTS250 konfigon Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játék Mafia II - interaktív gengszterfilm - PC játékCímkék:  Mafia ii, interaktív, játék, PC, maffia, HD, 720p, teszt, gépigény


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva