Alien Swarm - egy forintba sem kerül!


Szerző: Sectum | Dátum: 2010-09-09 17:01:35 | Rovat: JátékA Valve megőrült - ingyen Alien Swarm a Steam-en - video (HD):


A Steam-en kotorászva került elő az Alien Swarm, egy ingyenesen letölthető és játszható felülnézetes hentelős game. Mielőtt bárki rosszra gondolna, nem a végeláthatatlan gyilkolásról szól a játék (bár a túlélés érdekében szórni kell a lőszert), hanem a taktikáról, a kombinatív készségről és a csapatmunkáról. Szép grafika, változatos ellenfél felhozatal, számos kihívás, ráadásul mindez teljesen ingyen, ez az Alien Swarm:
Alien Swarm - Single nélkül, Half-Life2 motorral:


Nem titok, hogy az Alien Swarm a Half-Life2 motorját használja, tehát ennek megfelelő grafikus képességekkel bír. Nos, a Source maximum grafikával még mai szemmel is egészen szép (még ha öregecske is a motor) és ugyanez igaz az Alien Swarm-ra is. A játék beszerzése egészen egyszerű, ha van Steam account-unk, akkor csak le kell tölteni (ha nincs regisztrálás után tehetjük ugyanezt). Fizetni nem kell semmit, a Valve üzleti politikája egészen más irányt követ. Abból indulnak ki, hogy aki ingyen kap a Steam-en valamit, az később újra felnéz és ha nem is talál újabb free tartalmat, talán vesz valamit..


Alien Swarm - egy forintba sem kerül!


Visszatérve a tesztelt gamre, kezdjünk a lehetőségekkel. Sajnos a szó klasszikus értemében vett Single Player mód nincs, csak egy gyakorló pályán futhatunk végig, ahogy a gép irányítja csapattársainkat. Igen-igen, csapattársakat, mert mint ahogyan szó volt már róla, az Alien Swarm csapatjáték.


A bányászkolónia szörnymentesítése során többnyire négyfős brigádokban mozogunk. A team - optimális esetben - egy technikusból, egy orvosból és két lövészből áll. A technikus és a doki elengedhetetlen része a szörnyvadászatnak, hiszen előbbivel oldhatjuk meg a logikai feladványok, nyithatjuk ki a zárt ajtókat, míg utóbbi gyógyítja a csapat sebesüléseit. Lövészeink idő közben gyilkolnak, robbantanak, vagy fedezik a többieket. Az előrehaladáshoz elengedhetetlen az összes résztvevő hatékony együttműködése, különben a változatos ellenfél armada hamar véget vet a mókának. Mivel az Alien Swarm netes móka, érdemes alaposan megválogatni csapattársainkat, elvégre csak akkor nyújt örömöt a játék, ha társaink stílusunkhoz illeszkedő taktikával nyomulnak.


Alien Swarm - egy forintba sem kerül!


Ahogy a videóban is elhangzott, fejlődési rendszer nélkül már autóverseny sem létezhet, hát még taktikai-lövöldözős játék. Ennek megfelelően az Alien Swarm-ban is XP gyűjtögetés a cél, amiből aztán fejleszthetjük fegyvereinket, illetve új kiegészítőket is kapunk. A fegyverválaszték igazán impozáns, szinte minden bekerült a játékba, amivel pusztítani lehet. Nem véletlen amúgy, hogy ennyiféle öldöklő eszközt biztosítanak nekünk, hiszen vannak akik az automata fegyvereket szeretik és van aki az egy lövés egy halott elvet követ. Itt jön jól a már említett gyakorló pálya, ahol kipróbálhatjuk, melyik a karakterünkhöz leginkább közel áll gyilkoló eszköz.


A fegyverek kapcsán fontos megemlíteni, hogy VAN baráti tűz, ami a gyakorláskor csak szokatlan, viszont élesben, más csapattársakkal a neten már figyelmet igényel. Nincs ész nélkül lövöldözés, gépágyúval körbefogok azt’ lövöm amit érek taktika. Pontos, megfontolt szörny pusztításra vagyunk utalva, különben repülünk a szerverről. (A TK szerintem itt annyira sem megengedett, mint a CSS-ban.)


Alien Swarm - egy forintba sem kerül!


Végezetül néhány gondolat a gépigényről. Három különböző géppel is kipróbáltuk a stuffot és bizony itt sem találtunk fogást a játékon. Nem elég, hogy ingyen van, szép a grafika, jók a hanghatások és a játékmenet is kifogástalan, még erőmű sem kell hozzá. Az magától értetődik, hogy a Core i5 procis, GeForce GTX 260 videokártyás, valamint a Phenon II X6 CPU és Radeon HD 5750-es gépen tökéletesen futott az Alien Swarm. Tette ezt 1680x1050 felbontásban, maximum grafikán (AA és AF is). Az már meglepőbb, hogy egy Dual Celeron + 8600GT párossal is jól érezte magát, igaz, itt már csak 1440x900-ban - medium grafikával. Reméljük a Valve később is hasonló promóciókkal csal minket a Steam-re, hiszen ingyen ilyen játékot már rég láttunk.Alien Swarm - galéria:

Alien Swarm - a Steam-en Alien Swarm Alien Swarm Alien Swarm - karakterek Alien Swarm - fegyók Alien Swarm - fegyók Alien Swarm - Single gyakorló pálya Alien Swarm - Single gyakorló pálya Alien Swarm - Online Game Alien Swarm - Archivements Alien Swarm Alien Swarm Alien Swarm Alien Swarm Alien Swarm Alien Swarm Alien Swarm Alien Swarm Alien Swarm Alien Swarm Alien Swarm Alien Swarm Alien Swarm Alien Swarm Alien Swarm Alien Swarm Alien SwarmCímkék:  Alien Swarm, Steam, Half-Life2, játék, teszt, HD, ingyen


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva