Need for Speed World - online autós móka


Szerző: Sectum | Dátum: 2010-08-30 21:11:38 | Rovat: JátékNFS World - MMO autóverseny - videó (HD):


Az Electronic Arts úgy gondolta, hogy a korábban bedőlt Motor City Online után az internetes társadalom mostanra megérett egy MMO szerű autóversenyhez. Persze inkább tutira mentek és egy olyan nevet használtak a projecthez, amit mindenki ismer (és a többség szeret is.) Az NFS talán önmagában is garancia lehet a sikerre, főleg úgy, hogy az első tíz szintet ingyen kínálja az EA. Nézzük, mire jutottunk a free változattal és vajon érdemes-e beruházni a folytatásra:
NFS World - mindenből egy kicsit, online:


Az NFS World letöltése, telepítése és update-elése után azonnal bele is vethetjük magunkat a jóba. Elsőként autót kell vásárolnunk, ami a kora szűkös keretből elég egyszerű döntés elé állít minket. Ha végeztünk a vásárlással és az autó festésével (ez utóbbi meglepően jól sikerült, gyakorlatilag a kocsi bármely porcikáját ízlés szerint színezhetjük) máris szabadjára engedhetjük a lóerőket. Választhatunk a sigle és a multi mód közül, mi leginkább ez utóbbinak jártunk utána, elvégre a játék főleg az internetes használatra épít.


Need for Speed World - online autós móka


Pályából és bejárható területből nincs hiány, elvégre a Carbon-ból és a Most Wanted-ből megismert aszfaltcsíkokon versenyezhetünk, nagyjából szabadon. Tudásunkat a játék elején sprint és körverseny formájában mérhetjük össze másokkal, melyek megnyerésekor tapasztalati pontokkal gazdagodunk. Ezekből aztán fejleszthetjük az autót, magunkat és persze extrákra is szert tehetünk. Ilyen extra többek között az a néhány power up, ami nagyban segíti majd a későbbi előmenetelünket. Ötletekben itt sincs hiány, van pajzs, páncél, korelőny és olyan power up is, ami az ellenfél autójához vonzza a forgalom többi résztvevőjét.


Need for Speed World - online autós móka


Sajnos számos fekete pontot is be kell vésni az NFS World ellenőrzőjébe. A versenyekre sokszor perceket kell várni, mivel a szerver sokáig vadássza az adott etapra jelentkező játékosokat. Ha elindul a verseny (merthogy olykor a várakozás eredménye az, hogy újra a nyílt terepen találjuk magunkat, race meg sehol), akkor is vannak problémák. Gyakran fordul elő lag, ami az autóversenyben legalább annyira idegesítő, mint egy FPS játékban. Fekete pontot érdemelnek a hangok is, amit Andris úgy jellemzett hogy: „bárki előállíthat otthon is ilyet, két nagy vájling öszeütésével”.


Ha már egy ingyen kipróbálható stuffról van szó, búcsúzzunk még néhány pozitív elemmel. Ilyen például az, hogy megküzdhetünk a rend éber őreivel, akiket lerázva jelentős mennyiségű ponthoz jutunk. Szerencsére az optimalizáció jól sikerült, így relatíve gyengébb gépen is akadás mentesen taposhatjuk a gázpedált. (Esetünkben ez egy Core 2 processzort, GTS250 videokártyát és 2GB memóriát jelentett, 30-40FPS kíséretében FullHD felbontás mellett.)


Need for Speed World - online autós móka


Zárszóként csak annyit írhatok, ingyen mindenképpen érdemes kipróbálni az NFS World-öt. Aztán a tízedik szint elérésekor ráérünk eldönteni, hogy a Starter Packben foglalt 40 további szint és a MazdaSpeed3 megéri-e azt a húsz dollárt, amit az EA kér a folytatásért.Need for Speed World – galéria:


Need for Speed World Need for Speed World Need for Speed World Need for Speed World Need for Speed World Need for Speed World Need for Speed World Need for Speed World Need for Speed World Need for Speed World Need for Speed World Need for Speed World Need for Speed World Need for Speed World Need for Speed World Need for Speed WorldCímkék:  NFS, Need for Speed, World, autóverseny, EA, Power Up, játék


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva