Games Forever - az első videos játékcsomag


Szerző: Sectum | Dátum: 2010-05-20 14:37:41 | Rovat: JátékA Games Forever első adása (videó):


A Games Foreverrel, mint műsorral (mely körülbelül kéthetente jelentkezik majd egy újabb epizóddal) nem titkoltan az a célom, hogy a nagyközönség is megismerkedjen a casual és budget kategória gyöngyszemei közül jó néhánnyal. Ezek között is előfordulnak párját ritkító alkotások, melyeket a játékosok csak egy szűkebb rétege ismer vagy ismerhet. Az első adásban négy különböző műfajból választottam egy-egy játékot: így lesz itt űrhajós lövöldözés a Xyanide Resurrectionnel, logikai épület pakolgatás az Architect - Episode 1-ben, képkeresgélés Mortimer második kalandjában a Mortimer Beckett and the Time Paradox-ban és egy nagy klasszikussal, a Metal Sluggal is lövöldözünk egyet.
Xyanide Resurrection (0p:46mp-től):


Xyanide Resurrection

Játéktermek, ’90-es évek, oldalra scrollozós shoot’em upok, űrhajós lövöldék. Lassan két évtized telt el, hogy ezek népszerűek voltak. Ezen stílust próbálta meglovagolni a Playlogic 2008-ban a Xyanide Resurrectionnel, csak a fejlődés jeleként eldobták a két dimenziót és 3D-be ültették Drake kalandjait.

Az agyafúrt történetben a Xyanide erejével machinálni próbáló gonosz boszorkányt kell elkapnunk 4 egyedi világon és 15 pályán keresztül. Utunk során 20 különböző ellenséget és 15 főellenséget fogunk likvidálni, és a három single player mód mellett egy kis kompetitív multi is elérhető. A Xyanide Resurrection ezeken felül kínál még megnyitható koncepció rajzokat és különleges animált képregényeket is.Architect - Episode 1 (2p:30mp-től):


Architect - Episode 1

Alkalmi játék, rövid, mindössze néhány órás szórakozást biztosító, logikai, ügyességi alkotás. Ez tökéletesen igaz az Architect első epizódjára is. 2009 őszén jelentkezett a Dotar Games ezzel az építésmérnök szimulátorral (ez azért egy kicsit túlzás).

Különböző tulajdonságú épületeket kell elhelyeznünk a különböző kialakítású építési telkeken, úgy, hogy a legmagasabb populációs számot érjük el, sokszor igen komoly fejtörés okozva. A csinos grafikai kivitelezésnek köszönhetően egy roppant szórakoztató logikai játékkal gazdagodhatunk az Architect - Episode 1 személyében.Mortimer Beckett and the Time Paradox (4p:20mp-től):


Mortimer Beckett and the Time Paradox

Sokak nagy kedvence a képkeresőzés. Egy-két éve kezdte hódítását a hidden object játékok műfaja, és hónapról-hónapra érkeznek a különböző érdekesebbnél-érdekesebb kalandok. A stílus alkotásai többféle megvalósításban is fellelhetőek, akad közöttük némi logikai érzéket kívánó és jó angol ismeretet igénylő alkotás is. Nos, a nyelvi korlátok (hiányos angol tudás) áthidalására a Mortimer Beckett kalandokban a tárgyak darabkáinak elrejtését favorizálja a fejlesztő csapat (Paprikari).

Mortimer első kalandjával szemben (Mortimer Beckett and the Secrets of Spooky Manor) a Mortimer Beckett and the Time Paradox-ban a történelmi korszakok között fogunk ugrálni, és garantált a szem gúvadás, mire az újabb kaland végére érünk.Metal Slug Collection (6p:05mp-től):


Metal Slug Collection

Egy kis klasszikust is megnézünk az SNK Playmore műhelyéből. Szerintem ez az a játék, amit mindenki ismer, aki csak egyszer is ellátogatott egy játékterembe a ’90-es években.

A Metal Slug eddigi hat részét egybe csomagolva (plusz a második rész felújított verzióját is X megnevezéssel) Metal Slug Collection névvel 2009-ben a PC-s tábor számára is elérhetővé tették. Több órányi akció áradat vár mindenkit, rengeteg humorral és nem csekély kihívással.
Címkék:  Games Forever, játék, olcsó, Morimer, Architect


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva