IBM Thinkpad T41 - tartós teszt (videó)


Szerző: certamen | Dátum: 2010-05-11 11:23:24 | Rovat: NotebookIBM Thinkpad T41 - egy hónapig nyúzhattuk - videó:


A PC Aréna volt olyan kedves és egy egész hónapra kölcsönadta nekünk T41-es, mai szemmel retro laptopját. Nos, az egy hónap éppen elég volt arra, hogy kiderítsük, mennyire megbízható a használt léte ellenére is szép állapotú noti. Az IBM T41 megjárta velünk a CeBIT2010-et oda-vissza, sőt, még idehaza is nyaggattuk néhány hétig. Most a hazaérkezés után készült videós beszámolóval kezdjük cikkünket:


IBM Thinkpad T41 - még manapság is használható (9p:01mp)IBM Thinkpad T41 - egy hónap tapasztalatai:


Egy hónap hosszú idő, ilyen hosszan igazán ritkán marad nálunk egy-egy hardver, vagy laptop. Most mégis sokáig marasztaltuk a PC Aréna forgalmazásában kapható IBM T41-et, hiszen egy használt gépnél csak így deríthető ki, hogy megéri-e az árát. Az ismerkedést Németországban kezdtünk, hiszen a CeBIT2010-re magunkkal vitt T41 volt a kinti cikkek publikálásának alapja. A T41 jól viselkedett és néhány apróbb kellemetlenséget leszámítva kifejezetten elégedettek voltunk vele. A Pentium4 processzor és a hozzá tartozó 512MB DDR memória első blikkre mindenre elég lehet, azonban ha valaki annyi dolgot akar csinálni rajta (egyszerre) mint mi, az vegyen még RAM-ot. Az 512 még XP esetén is csak éppen elég, azonban egy böngésző, egy képszerkesztő, egy MSN és néhány FTP kapcsolat esetén már elfogy a kapacitás.


IBM Thinkpad T41

IBM Thinkpad T41


A gép képességeire amúgy jellemző, hogy ha egyszerre 2-3 dolognál nem indítunk több progit, gond nélkül működik. Elégedettek voltunk az akkus üzemidővel is, ami használt akksi ide, használt akksi oda, majdnem 2 órát jelent. Nagyon kellemes csalódás volt a nálunk járt T41 billentyűzete és kijelzője. A gép kora ellenére a gombok puhán és pontosan működtek, a touchpad hibátlanul precíz volt, a kijelző pedig még mindig elég fényerőt adott a kültéri használathoz. Egyedüli kellemetlenséget a német kiosztás jelentett, amit egy billentyűzet martrica készlettel fillérekből orvosolhattunk volna.


IBM Thinkpad T41

IBM Thinkpad T41 - szép állapotban voltIBM Thinkpad T41 - árazás, értékelés:


Kifejezetten könnyű dolgunk van a retro IBM T41 értékelésekor. Miért? Mert a a gép ára hat hónap garanciával együtt is csak bruttó 60.000 Ft. Ennyiért új netbookot sem kapunk, ráadásul némi memória bővítés után a T41 simán kenterbe veri bármelyik Atom procis apróságot. Akit nem zavar, hogy használt masinát püföl, annak kifejezetten ajánlott vétel a PC Aréna T41-es notebookja!


IBM Thinkpad T41IBM Thinkpad T41 - galéria:


IBM Thinkpad T41 ár IBM Thinkpad T41 - hátlapi csatlakozók IBM Thinkpad T41 - oldalról IBM Thinkpad T41 - még mai szemmel sem csúnya IBM Thinkpad T41 - típusjelölés IBM Thinkpad T41 - jók a zsaluk is IBM Thinkpad T41 - szemből IBM Thinkpad T41 - felülnézet hátulról IBM Thinkpad T41 - jobb oldal IBM Thinkpad T41 - bal oldal IBM Thinkpad T41 - több nézetből IBM Thinkpad T41 - felülnézet szemből IBM Thinkpad T41 - Touch pad IBM Thinkpad T41 - IBM, akkor még nem Lenovo néven futott IBM Thinkpad T41 - billentyűzet IBM Thinkpad T41 - az ominózus csiklóCímkék:  IBM, Thinkad, T41, laptop, notebook


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva