Asus UL80 - majdnem Optimus notebook


Szerző: insolens | Dátum: 2010-03-29 20:38:24 | Rovat: NotebookTartalom:Asus UL sorozat - hamarosan Core i5-tel is kapható:


Amikor a videó készült, még csak Core2 alapú U és UL notebookok feszítettek az Asus palettáján, azonban épp mostanában várható a széria frissítése. Természetesen a Core2 procikat az i5 és i3 központi egységek váltják, a hozzájuk tartozó H55 lapkakészletekkel.


Asus UL80V videós bemutató

Asus UL80V - szemből és hátULról


Érdemes kitérni az UL80 grafikus alrendszerére is, ami akkor egy G45 + GeForce G210M párosból állt össze. A két chip együttműködését Asus GrapihX Boost-nak hívták és bizony ennek egyenes ági leszármazottja a manapság teret nyerő nVIDIA Optimus. Az Optimus a mai notebook gépekben egy H55 + GeForce 300 párosából áll össze, a technológia lényege pedig az, hogy a relatíve nagyobb fogyasztású GeForce videokártya csak akkor kapcsol be, ha arra szükség van. (Amíg nincs, addig az integrált központi egység számol.)


Asus UL80V videós bemutató

Asus GrapihX Boost


A nálunk járt modellben a Core2 Duo SU7300 processzor mellett DDR3 memória teljesített szolgálatot, tehát a RAM-ok már akkor is teljesítették a mai elvárásokat. A kijelző mérete (az akkori és a mostani modellekben is) 14”, megvilágítása LED-es, felbontása 1366x768, 16:9-es képaránnyal.


Asus UL80V - vékony és könnyű:


A gép méretei főleg a vastagságot tekintve lehetnek szimpatikusak, hiszen az UL80 a „legvastagabb” pontján sem több 28mm-nél. Ez, a noti alig két kilós súlyával kombinálva remekül hordozható terméket eredményez. Nem elég persze ha egy notebook vékony és könnyű, szükség van a hosszú akkus üzemelésre is. Nos, az UL80 ebben sem vall kudarcot. (Használattól és akkumulátortól függően 5-10 óra.)


Asus UL80V videós bemutató

Asus UL80V - elegáns darab


Nem esett még szó a kiegészítőkről, amikből szintén nincs hiány. Elsőként a Touchpad érdemel néhány szót, ami már támogatja a Multi Touch funkciót, tehát a többujjas műveletek sem ütköznek akadályba. Az UL80 rendelkezik kártyaolvasóval, beépített kamerával, 3 USB és 1 HDMI csatlakozóval, valamint D-Sub és hang konnektorokkal is.


Asus UL80V videós bemutató

Asus UL80V - multi Touch-os paddalvissza

tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2019 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva