Használható minimalizmus (avagy mit sóz ránk a kereskedő 50000-ért?)


Szerző: certamen | Dátum: 2008-11-27 00:28:58 | Rovat: HardverTartalom:


Az amd-s gépbe asrock nf6gvsta alaplap került, inteles párjába, ugyanebből az istállóból egy conroe1333. Mindkettőn van lan, 5.1 hang, és egy ide, 4 sata, 2 ram foglalat, és az elengedhetetlen pci-e foglalat.

ocsó, jól felszerelt

Processzorból amd oldalon választhatunk sempron le1100, és le1200-ast, intelnél celeron d420-at, és d430-at. Arra figyeljünk, hogy a nevek félrevezetők. A korábbi modellek nagyobb számozással bírnak, sokszor az órajelük is sokkal magasabb, ez a Celeronok esetében különösen szembeötlő ( a régi celeronok akár 3000-3400Mhz en is járhatnak, az újak 1600-1800), mégis az új a jobb.. Kevesebbet fogyaszt, nem fűt annyira, és jobb a tuning potenciálja. Az ára pedig majdnem ugyanaz, néhányszáz forint eltéréssel.

a legkisebb intel és amd cpu

Memória általában ahogyan láttam a hirdetésekben, 512mb. Ezt mindenképpen duplázzuk meg, annyira olcsó a ram, hogy kényelmesen az összeghatáron belül lehetünk egy gigával is.

rendszerint nem ezzel szerelik

Optikai meghajtók akárcsak a ramok. 7000 alatt dvd-író. Márkát nehezen tudok ajánlani. A jelenleg futó típusok mindegyike bizonyított már pro és kontra egyaránt, ki milyen márkát szeret, olyat vegyen, még az írási képesség is mindegy. Kétlem, hogy 16szorosan akarnánk írni az asztali lejátszóba szánt lemezeket, de ez már egy másik cikk témája. Ha esetleg nem dvd-íróval van szerelve a gép, mindenképpen cseréltessünk. Nekem eszembe sem jutna, hogy van még olyan új számítógép, ami nem képes dvd-t írni.

egy az opciók közül

A házat és a tápot, mindenki egyéni ízlésnek megfelelően válassza ki. Rendszerint a házak tartalmaznak tápot. Arról oldalakat tudnék írni hogy milyenek ezek a tápok amik házzal együtt 8-9 ezresbe kerülnek, de nem teszem. Erről legyen elég annyi, hogy mielőtt lejárna a garanciája, gondoljunk egy cserére, ne emiatt pusztuljon el az egész gép…

Végül maradt a hdd. Ha kisebb procit választottunk, akkor kicsit kidudorítva az ötvenezrünket, talán belefér a 160GB. Ha mégsem, szerintem egy 80as is bőven elég. Elvégre a vista, vagy xp mellé elfér minden „irodai” alkalmazás, és még vagy 10dvd-nyi anyag. Márkák tekintetében, ha az ár számít maxtor-t választhatunk. Ha a garancia, minden mást. Erről lejjebb még írok.

Szerencsére a tálcás processzorok ideje lejárt. Így van a procihoz hűtőnk, tehát semmi más dolgunk, mint ha alkatrészenként vásároltunk otthon összerakni, ha készen vettünk akkor már csak rendszert telepíteni.


vissza

tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva