Mit vegyek? - piaci körkép (2009 Június)


Szerző: Med1on | Dátum: 2009-06-23 11:27:42 | Rovat: HardverTartalom:


Közeleg a kánikula, aki teheti menekül a vízpartra és pihen, lazít, napozik. Mi persze most sem pihenünk (mint ahogyan a hardver gyártók sem), inkább körülnézünk, mi újság a termékekkel és az árakkal.

A jó hír, hogy őszre hatalmas dömping várható újdonságokból (alaplap, vga, cpu) ezért most minden meglévő készletet olcsón futtatnak ki a gyárak. Ennek köszönhetően vehetünk olcsó HD 4850-et, meglepően gyors, de pénztárcakímélő AMD 780G alaplapot és akciós E7000-es processzort. Van még két, a vásárlást ösztönző erő, ezek pedig az erősödő forint és a még mindig „csak” 20%-os áfa. Nincs mese, aki gépet, vagy alkatrészt szeretne venni, az most tegye, hiszen fél éve nem látott olcsóság uralkodik.


Nyár eleji helyzetkép

Nyár eleji helyzetkép


Vásárlási ajánlattal egybekötött piaci körképünket az alaplapokkal kezdjük, majd a processzorokkal folytatjuk. Mind a két szegmensre jellemző, hogy már nem csak az Intel rúghat labdába, egyre jobb és jobb AMD termékek is napvilágot látnak. A videokártyák körül szokás szerint hosszabban időzünk, mivel a HD 4770 és HD 4730 alapjaiban bolygatta fel a középkategóriát. Ezután szó lesz még memóriamodulokról és merevlemezekről is. A RAM-ok piaca is változásban van, egyre olcsóbb a DDR3, ami azt igazolja, hogy aki a jövőre gondol vásárláskor, az nem gondolkodhat DDR2-ben. Végezetül két konfigurációt ajánlunk olvasóinknak - egyet munkára ötvenezerért, egyet pedig játékhoz, bő százharmincért.


tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva