Az új tesztgép: Intel X58 + i7 920 (1. rész.)


Szerző: certamen | Dátum: 2009-07-04 11:54:53 | Rovat: HardverTartalom:


Jónéhány komoly processzorhűtővel volt már dolgunk a portál fennállása óta. (Gondoljunk vissza a legutóbbi hűtős teszt óriására, a Cooler Master V8-ra, vagy a régi kedvencünkre, a Zalman CNPS 9500-ra.) A Computermode-ot felkeresve most is egy Zalman csodát szerettünk volna, azonban a Scythe termékek hazai disztribútora rábeszélt minket egy Scythe Mugen II-re.


Scythe Mugen 2 CPU hűtő

Scythe Mugen 2 – minden kellékével


Elsőre nem voltunk biztosak benne, hogy jól jártunk a változtatással, ám a termék kibontása után minden kételyünk eloszlott. Egy olyan processzorhűtő, amiben öt extra hosszú réz hőcső és 46 órás hűtőborda teljesít szolgálatot, már csak profi darab lehet. (A lamellák összterülete majdnem 0,6 négyzetméter)


Scythe Mugen 2 CPU hűtő

Scythe Mugen 2 – a bordaScythe Mugen 2 CPU hűtő

Scythe Mugen 2 – erdő hőcsövekből


A Scythe Mugen 2 dobozában a bordán kívül találunk még egy 12 cm-es ventilátort, jó néhány acél lefogatót, egy speciális hátlapi multi panelt (ennek köszönhető, hogy szinte minden alaplapra fel lehet szerelni a Mugen 2-t).


Scythe Mugen 2 CPU hűtő

Scythe Mugen 2 – 12cm-es ventilátorral


Persze a Mugen 2 nem csak méreteivel, hanem a felhasznált anyagok minőségével, megmunkálásával és a mindennel kompatibilis felfogató rendszerével is zavarba ejti ellenfeleit. Tökéletes kivitelezésről árulkodik például az öt heatpipe egészen egyedi illesztése. Ennek segítségével a meleg sokkal gyorsabban áramlik a lamellákra, így segítve a hőcsövek dolgát.


Scythe Mugen 2 CPU hűtő

Scythe Mugen 2 – bordahegyScythe Mugen 2 CPU hűtő

Scythe Mugen 2 – a hőcsövek illesztésevissza

tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva