Az új tesztgép: Intel X58 + i7 920 (1. rész.)


Szerző: certamen | Dátum: 2009-07-04 11:54:53 | Rovat: HardverTartalom:


A Dual Channel memória kiosztáshoz szokott szemeknek (így nekünk is) furcsa volt a 2x3 RAM foglalat, ami a Triple Channel működés alapja. A sok foglalat nem csak sok modult, hanem egyben rengeteg használható memóriát is jelent, szám szerint 24 GB-ot.


Asus Rampage II Extreme alaplap

Asus Rampage II Extreme – minden hűtött, ami a tuningot szolgálja


PCI-E csatolókból sincs hiány, három darab, teljes értékű foglalatok kapunk, melyekkel építhetünk CrossfireX és SLI rendszereket egyaránt. Az Asus ehhez még egy plusz, 3-WAY SLI panelt is ad az alaplap mellé, így nem lehet gond a három darab GTX 285 sorba kötése.


Asus Rampage II Extreme alaplap

Asus Rampage II Extreme – a három PCI-E fül


A hátlapon megtalálunk mindent, amire szükség lehet: 2db 1000Mb-es Ethernet, egy Firewire, hat USB, egy eSATA és egy „hard reset” személyében. Egyedül a hang kimenetek nem kerültek fel a hátlapra, ennek oka a külön hangkártyában keresendő.


Asus Rampage II Extreme alaplap

Asus Rampage II Extreme – hátlapi panel


Ha valaki bő 100.000 Ft-ért vásárol (vagy a mi esetünkben kap) alaplapot, akkor joggal várhatja el, hogy ne egy vacak integrált hangkártya nyekeregjen a deszkán. Az Asus jelen esetben egy Creative X-Fi SupremeFX hangkeltővel oldotta meg a kérdést. A kártya hat analóg csatlakozója mellett optikai és SP-DIF kimenetet is találunk, tehát a hang ki és bevezetésével sem lehet probléma a későbbiekben.


Asus Rampage II Extreme alaplap

Creative X-Fi SupremeFXAsus Rampage II Extreme alaplap

Creative X-Fi SupremeFX – PCI-E és sok-sok csatlakozó


Külső extraként (tehát kézzel foghatóan) jár még a Rampage II-höz egy LCD Poster elnevezésű kis kijelző. Ez a bootolási folyamat során ad hasznos információkat és közli, ha valamelyik hardver nem működik megfelelően.


Asus Rampage II Extreme alaplap

Asus Rampage II Extreme – LCP Postervissza

tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva