Az új tesztgép: Intel X58 + i7 920 (1. rész.)


Szerző: certamen | Dátum: 2009-07-04 11:54:53 | Rovat: HardverTartalom:


Nehéz volt eldönteni, mire is cseréljük a „megunt” Core 2-t. Szóba került több AMD-s, és jónéhány Inteles megoldás is, végül a stáb az Intel i7 mellett döntött. Persze az elhatározás önmagában még édeskevés lett volna, ha nem állnak mögöttünk olyan partnerek, akik teljesítik vágyainkat. Elsőként az alaplapot sikerült beszerezni, ezt az Asus magyarországi képviseletének köszönhetjük. Az általuk biztosított Asus Rampage II Extreme lett az új i7-es gép alapja, így ehhez válogattuk a többi alkatrészt.


Asus Rampage II Extreme

Asus Rampage II Extreme


Az alaplap birtokában már könnyű volt processzort választani. Igaz, mi nagyon örültünk volna egy i7 965-nek, ezt biztosan nem finanszírozta volna egyetlen hirdetőnk sem, így maradtunk az ésszerűbb, de még mindig kimeríthetetlen teljesítményű Core i7 920-nál. A processzorért ezúton mondanánk köszönetet a Vision Computernek.


Intel Core i7 920 processzor

Intel Core i7 920 – csomagolás és gyári cooler


A nagy hármasból már csak a memória hiányzik, így ennek kiválasztásával folytattuk a „beszerző körutat”. A Computer Emporium volt ebben segítségünkre és egy háromcsatornás GeIL Ultra szettel meg is oldották a problémát. 6GB GeIL DDR3-mal a hónunk alatt vigyorogva tértünk vissza a tesztlaborba, hogy átnézzük, mire is van még szükségünk.

Bár a processzor mellé járt egy gyári hűtő, azzal már az első pillanatban tisztában voltunk, hogy a teljesítménye édeskevés lesz egy (a reményeink szerint minimum 3,6 GHz-re) túlhajtott i7 920-hoz. A Computermode meglepő gyorsasággal prezentálta is a megoldást, egy Scythe Mugen 2 CPU hűtő személyében. Ez a cooler már ránézésre is elég lesz a tuningoz, de biztos, ami biztos, a Computermode még két darab 12 cm-es rendszerhűtővel is kisegített minket

.

Már csak egyetlen részegység hiányzik a készletből, ez pedig a tápegység. Szerencsére itt sem kellett csalódnunk, a Night Computer ugyanis egy 700 W-os moduláris felépítésű LC-Power Metatron energiaforrással lepett meg. Elsőre a 700 W nem tűnik eget rengetőnek, de ha a későbbiekben vetünk majd néhány pillantást a táp specifikációira, láthatjuk, bőven elég akár két darab GTX 295 meghajtásához is.


LC-Power Metatron

LC-Power Metatron 700W – PCI-E tápból sosem lehet elég


Most, hogy minden doboz a tesztasztalra került, nincs más dolgunk, mint megismerkedni azok tartalmával.


Asus GTX 285 TOP

GTX 285: sajnos ez nem örökbe maradt nálunk, de így jó volt vele a munka..vissza

tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2019 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva