Az új tesztgép: Intel X58 + i7 920 (1. rész.)


Szerző: certamen | Dátum: 2009-07-04 11:54:53 | Rovat: HardverTartalom:


Minisorozatunk első részében elbúcsúztatjuk a „régi” tesztgépet, majd bemutatjuk az új i7-es rendszert. Szokásainknak megfelelően először az alkatrészeket elemezzük, ami nagyjából ki is tölti a rendelkezésre álló helyet. A folytatásban (2. rész) összeszereljük a friss alkatrészeket, majd részletes tesztben ismertetjük meg olvasóinkat az Intel i7 és a Windows 7 újdonságaival.


..új tesztgépünk egy része..

..új tesztgépünk egy része..


Lassan egy éve dolgozunk már a „régi” tesztkonfigurációval, így elérkezettnek látjuk az időt egy cserére. A korábbi Gigabyte P35DSL alaplap + Intel Core 2 Duo E6750 processzor alkotta páros felett lassan eljárt az idő és több olvasónk is jelezte, ez a gép már nem felel meg a kor követelményeinek. Itt persze nem egy otthoni felhasználó igényeit kell alapul venni, hanem a teszteléskor felmerülő extra szükségleteket. Ilyen például a négy mag, a sok PCI-E foglalat, a DDR3-as memória és az extrém tuningolhatóság.

Bár a legutolsó szempontot még kielégítette a Gigabyte P35-ös lapja (szépen lehetett húzni a procit), sajnos a többi kritériumnak már nem felelt meg. Ugyanez igaz a processzorra is, elvégre a 3,2 – 3,5 GHz még elég lett volna, a két mag viszont már korántsem.


Tíz éves az Expert Computer

Gigabyte P35 + E6750 – fájó szívvel búcsúzunk tőlük


Mostani cikkünkben félig szomorúan, félig boldogan veszünk búcsút a régi tesztgéptől, ami sok, komoly feladatban volt velünk eddig. Bár olyan tesztek részese lehetett, mint például a GTX 260 vs HD 4870, azért ilyen nagyteljesítményű alkatrészeket szerencsésebb lesz, valamivel komolyabb vasban tesztelni.

Arról, hogy milyen szempontok szerint és mely cégek segítségével állt össze az i7-es konfiguráció, a folytatásban olvashatnak..


tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva