Processzorhűtők a felső kategóriából


Szerző: certamen | Dátum: 2009-07-06 12:24:43 | Rovat: Hardver



Tartalom:



OCZ Vendetta


Az OCZ hűtőjével kapcsolatban, talán rögtön az elején érdemes tisztázni a termék nevének jelentését. A Nevető lexikon szerint: „a Vendetta apró méretű középkori olasz csapásmérő hadihajó; bosszúálló tengeri hadjáratokban alkalmazták előszeretettel”, az idegen szavak és kifejezések szótára alapján pedig a vendetta vérbosszút jelent. Akár az első, akár a második változat ihlette az OCZ marketing csapatát, mindenképpen jól választottak, ezt pedig saját kezűleg is volt módom megtapasztalni. A csomagolásból kihámozva (nem egyszerű feladat kiszedni a tonnányi szivacsból) a vendettát, azonnal elvágta az ujjaimat, méghozzá 4 helyen is. Ezúton hívnánk fel az olvasók figyelmét, hogy aki ilyen coolert vásárol, nagyon óvatosan járjon el, mert a bordák pengeélesek és csúnya sebeket hagynak!


OCZ Vendetta 2

OCZ Vendetta 2 – a lamellák akár a borotva


Rövid elsősegéllyel töltött intermezzót követően végre nekiláttunk a termék értékelésének. A Vendetta 2 egy átlagos három hőcsöves coolernek látszik, egészen addig, amíg meg nem fordítjuk. Teljesen egyedi megoldás az OCZ részéről, hogy a hőcsöveket fedetlen valójukban vezetik el a processzor felett, így biztosítva a lehető legjobb hőáramlást. A technológia nagyon érdekesnek tűnt, ezért ellátogattunk a gyártó oldalára, ahol hosszasan ecsetelték, mennyi előnnyel jár a direkt hőcsöves hűtés. A marketing szöveget alátámasztandó komoly dicsőségfallal is találkoztuk, eszerint a Vendetta 2 már majdnem 50 tesztből került ki nyertesként.


OCZ Vendetta 2


A Vendetta 2 talpa szinte semmilyen polírozást nem kapott, ami miatt aggódtunk is, hiszen így a hő átadása elméletileg rosszabb lehet.


OCZ Vendetta 2

OCZ Vendetta 2 – a talp mérete


A termék mellé csomagolt 12 cm-es venti műanyagból készült, a minősége átlagosnak mondható.


OCZ Vendetta 2

OCZ Vendetta 2 – a 12-es cooler



vissza

tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva