Processzorhűtők a felső kategóriából


Szerző: certamen | Dátum: 2009-07-06 12:24:43 | Rovat: HardverTartalom:


Lassan beköszönt a nyár és ezzel együtt a nagy melegek is. A többség ilyenkor egy strandon, vagy jobb esetben tengerparton sütteti a hasát, fittyet hányva az otthon árválkodó PC-re. Az otthon maradóknak azonban főhet a feje, hogy mi módon lehetne kordában tartani a központi egység keltette celziuszokat. A megoldás egyszerűnek tűnik, de mint azt majd a tesztben is látni fogjuk, nem minden esetben az.


a szerencsésebbek nyáron nem a coolerekkel foglalkoznak

..a szerencsésebbek nyáron nem a PC hűtésével foglalkoznak..


A lakásban, vagy irodában (klíma hiányában) gyakran olyan meleg van, hogy ép ésszel szinte lehetetlen elviselni. Nos, a számítógépnek ebben a környezetben is működnie kell, ehhez pedig normális processzor hőmérsékletre van szükség. Amíg hűvös van, addig ez nem okoz problémát, ám amint 28-30 fok lesz a szobában, a hűtésért felelős cooler is csak ezt a meleg levegőt tudja átpréselni a ventilátorokon. Ilyenkor jut csak igazán komoly szerep a jó minőségű ventilátornak, a réz hőcsöveknek és a méretes bordáknak.

Mai tesztünkben az Aqua Computertől kapott Cooler Master, OCZ és Scythe ventilátorokat fogjuk tesztelni. Mindegyik hűtőt nagy teljesítményű CPU-khoz tervezték a gyártók, közös jellemzőjük, hogy szinte minden manapság előforduló processzorfoglalattal kompatibilisek.


Cooler Master, OCZ és Scythe ventilátorok

Cooler Master, OCZ és Scythe hűtők


Hűtős tesztünk több szempontból is rendhagyó lesz. Egyfelől a teszteléshez használt processzor, másfelől a tesztelés módja is eltér a megszokottaktól. Elsőként nézzük meg, milyen CPU-val keltünk irgalmatlan meleget.


tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva