Vizo Shuttle és Vizo Luxon - külső HDD házak


Szerző: insolens | Dátum: 2009-05-12 13:39:21 | Rovat: HardverTartalom:


Legutóbbi cikkünk akkora elégedettséget váltott ki a Vizo marketingesei körében, hogy azonnal postára adtak nekünk egy újabb adag tesztelnivalót. Ezúttal külső HDD házakat tettek a barna dobozba amit, (akárcsak múltkor) a Magyar Posta jóvoltából egy hétig vártunk, mindhiába. (Később derült ki, hogy a fennakadás okozója a posta mérlege volt. A szállítólevél szerinti tömeg 2,3 kg, holott a magyar mérlegelésen csak 1,9 kg-ot mértek. Majd legközelebb mérleget is kérünk a csomagba..)


Vizo csomag

Vizo csomag – 40 dekán ment a huzavona


Miután végre hozzá jutottunk a jól megérdemelt tesztdarabokhoz, lázas bontogatásba kezdtünk. Két külső winchester ház lett a küzdelmünk jutalma, egy Vizo Shuttle ST és egy Vizo Luxon Advanced névre keresztelt modell. Előbbi notebook vinyókhoz, utóbbi pedig standard, asztali HDD-khez lett kitalálva. A fentieken kívül amúgy a gyártó számos külső winchester házat gyárt:


Vizo külső HDD házak

Vizo HDD házak – a választék igazán széles


Visszakanyarodva teszt alanyainkhoz, senki ne gondolja, hogy teljesen átlagos termékek bemutatása következik. A kisebbikre, vagyis a Vizo Shuttle ST-re még rá lehet mondani, hogy „csak” egy átlagos SATA 2,5” HDD keret, azonban a Luxon Advanced minden szempontból különleges. Mi olyan különleges egy HDD házban? Az, hogy tud IDE és SATA merevlemezeket is kezelni, ráadásul eSATA és USB porton is képes a PC-hez kapcsolódni.. Most viszont még ne szaladjunk ennyire előre, inkább nézzük meg a Vizo Shuttle ST-t.


Vizo Luxon és Vizo Shuttle

Vizo Shuttle ST és Vizo Luxon Advancedtovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva